• Informacje na temat:

    na uszka w głębokim tłuszczu

Przepisy na temat: na uszka w głębokim tłuszczu
  • Dietetyk: kolacja wigilijna może być nie tylko lekka, ale i bardzo zdrowa

    ..., smażony na głębokim tłuszczu. - I o ile znajdziemy w rybie szereg składników odżywczych, podany w takiej formie zawiera również masę kalorii. Niewielki kawałek ryby smażonej w panierce, na głębokim tłuszczu jest w stanie pokryć zapotrzebowanie kaloryczne na całą kolację. Radziłabym karpia piec albo podawać w galarecie. Na niektórych stołach pojawia się też ryba po grecku, która pod względem...

  • Wyśmienicie smakuje w towarzystwie warzyw i ziemniaków na tradycyjnych talerzu obiadowym, ale również świetnie sprawdza się jako przystawka podana z różnymi sosami.

  • Obiad dla zabieganych

    ..., mielony biały pieprz grubo utłuczony czerwony pieprz uszka z farszem serowym jako dodatek Przygotowanie: 1. Filet z indyka opłucz, osusz. Mięso potnij na 8 małych kawałków. Każdy z nich lekko(...) zdejmij z patelni. Trzymaj w cieple, by nie wystygło. 2Cebulkę i czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na tłuszczu ze smażenia medalionów. Dolej śmietanę, gotuj dalej, aż sos zacznie lekko gęstnieć...

  • Takie, usmażone gwiazdki i serca z ziemniaków, możemy same podjadać lub użyć zamiast gotowanych ziemniaków do dania. Smakują jak frytki. :)

  • Pierogi przygotowane w ten sposób są przepyszne i chrupiące. Możemy podawać je ze śmietaną lub sosem czosnkowym. W głębokim oleju możemy smażyć również pierożki z mięsem, z kapustą i grzybami oraz z kaszą.

  • Uwielbiam jeść uszka, ale nie lubię ich lepić ;) Aby jednak posmakować domowych uszek, warto przygotować je z ciasta, które jest elastyczne, dobrze się klei i co najważniejsze ułatwi naszą pracę. Polecam przepis na proste ciasto, które idealnie sprawdzi się do świątecznych uszek oraz świetnie otuli smakowity i aromatyczny farsz grzybowy :)

  • SMACZNE

  • Czebureki czyli placki nadziewane farszem z mielonego mięsa to tradycyjna potrawa kuchni Tatarskiej. Czebureki podbiły serca i żołądki także innych nacji. W Polsce wykonywana przez starsze gospodynie podczas rodzinnych świąt na potrzeby domowników.

  • Uszka Wigilijne można je przygotować nieco wcześniej i zamrozić. A gdy nadejdzie Wigilia wrzucam na gotującą się wodę. I już są gotowe do podania z barszczem.

  • U nas produkcje uszek już ruszyła...a u Was??

Artykuły na temat: na uszka w głębokim tłuszczu
  • ... bez barszczu nie mam Wigilii ...

    ...czas na barszcz z uszkami ... ile domow tyle smakow barszczu wigilijnego ... nie inaczej u mnie ... Barszcz kisze sama ... na tydzien przed Wigilia obieram...

  • Już niedługo wraz z naszymi bliskimi usiądziemy do wieczerzy wigilijnej. Na świątecznym stole pojawią się tradycyjne potrawy, przygotowane z najwyższą dbałością i starannością. Wśród 12 dań zaserwujemy pierogi i uszka - jak je przygotować, aby były idealne? Fot. 123RF/PicselPierogi znane są każdemu Polakowi i niemal każdemu turyście odwiedzającemu nasz piękny kraj. Jadamy je często, pojawiają się na naszych stołach nawet kilkanaście razy w roku, w tym obowiązkowo w święta Bożego Narodzenia....

  • Wigilia w wersji light dla całej rodziny

    ...przestaw się na niskokaloryczne metody przygotowywania potraw. Gotowanie na parze, pieczenie i grillowanie nie wymagają dodatku tłuszczu. To z kolei oznacza, że dania z pewnością będą zdecydowanie bardziej zdrowe niż te smażone na patelni na głębokim oleju. Ryby na wigilię lub świąteczne obiady warto przyrządzić w piekarniku. Wystarczy odpowiednio je przyprawić, owinąć folią aluminiową albo włożyć do...

  • Patelnia z kamienną nieprzywierającą powłoką Lava Stone marki FLORINA powraca w nowej odsłonie i w towarzystwie innych naczyń. W sprzedaży dostępne są również duży garnek oraz rondel. Nowa głęboka patelnia Lava ma 5 cm wysokości i 4,5 mm grubości dna. Dzięki temu utrzymuje dłużej ciepło i nadaje się do duszenia "ciężkich" mięs. System Air Cusion pozwala na szybkie, beztłuszczowe smażenie. Dzięki odpornej powłoce typu Lava Stone można zapomnieć o zarysowaniach i zniszczeniach. Naczynia...

  • Tradycja ma się dobrze

    .... Dopraw pieprzem, solą i sokiem z cytryny. Podawaj z uszkami znad Wilii. Uszka znad Wilii Nie wyobrażam sobie Bożego Narodzenia bez drożdżowych, smażonych uszek (znają je ci, których rodziny pochodzą(...) uszka, ale lubię myśleć, że wiele. W innym miejscu staram się przeżyć świąteczny czas tak jak oni. W "produkcji" pierożków uczestniczą wszyscy. Mąż wałkuje ciasto, syn wykrawa uszka, ja przygotowuję...

  • Chcąc jeść zdrowo, w pierwszej kolejności ograniczamy ilość spożywanego tłuszczu. Niestety, przygotowanie oryginalnego i niskotłuszczowego obiadu nie jest prostą sprawą. Na szczęście dla nas nie ma rzeczy niemożliwych. Wszyscy kucharze doskonale wiedzą, że tłuszcz jest nośnikiem smaku, co sprawia, że przygotowanie smacznych potraw, zawierających zredukowaną ilość tłuszczu stanowi poważne wyzwanie. Postanowiliśmy się jednak z nim zmierzyć, przygotowując dla was kilka propozycji na wyjątkowo...

  • Święta w wersji light

    ...na głębokim tłuszczu w panierce (150g) - 320 kcal Porcja soli pieczonej w piekarniku (150g) - 120 kcal Oszczędzasz 200 kcal! RYBA PO GRECKU Do jej przygotowania użyj chudej ryby, usmaż ją na(...) i rozkoszuj się ich smakiem. Wybieraj te potrawy, które mają najmniej tłuszczu i kalorii. Czasem to wcale nie takie trudne, zwłaszcza, jeśli na stole jest duża różnorodność jedzenia. Z pewnością znajdziesz...

  • Już niedługo wraz z naszymi bliskimi usiądziemy do wieczerzy wigilijnej. Na świątecznym stole pojawią się tradycyjne potrawy, przygotowane z najwyższą dbałością i starannością. Wśród 12 dań zaserwujemy pierogi i uszka - jak je przygotować, aby były idealne? Pierogi znane są każdemu Polakowi i niemal każdemu turyście odwiedzającemu nasz piękny kraj. Jadamy je często, pojawiają się na naszych stołach nawet kilkanaście razy w roku, w tym obowiązkowo w święta Bożego Narodzenia. Na uszka zaś...

  • Puste miejsce przy stole

    Pierwszy stół Barbara (35 lat) stawia nakrycie dla męża Michała, który pracuje w USA. Obtacza się je w mące, smaży na gorącym tłuszczu, krótko, żeby się zrumieniły. Trzeba wyjąć. Obsuszyć na(...) z mamą przy stole, we trzy lepią uszka. I kłócą się. "Janka, zobacz, ile farszu dajesz, wszystko wypłynie!", "Ty lepiej na swoje patrz, Lilka, źle lepisz brzegi!", "Jedna lepsza od drugiej...

  • Na wigilijnym stole nie może zabraknąć uszek. Przygotowanie ich tak, aby były naprawdę dobre, to prawdziwa sztuka. Kilka trików, dzięki którym przygotujecie idealne ciasto i farsz, zdradza Dominika Wójciak. Uszka na INTERIA.TV. Składniki na ok. 60 uszek:Farsz: 4 - 6 kapeluszy suszonych prawdziwków 2 listki laurowe 3 kulki ziela angielskiego 1 duża cebula 2 łyżki masła sól świeżo mielony czarny pieprz Ciasto: 300 g mąki pszennej ½ łyżeczki soli 25 g rozpuszczonego masła lub oleju ok. 150...