• Informacje na temat:

    na torty owocowe z kremem czekoladowym

Przepisy na temat: na torty owocowe z kremem czekoladowym
  • Bezowe torciki i torty

    ...ubitą kremówkę. Odłóż 5 łyżek kremu, połącz z czekoladą. Jasnym kremem przełóż blaty bezowe i posmaruj boki tortu.  3. Wierzch udekoruj rozetkami z czekoladowego kremu, na nich ułóż orzeszki. Chłodź...

  • Jest to mój zbiór przepisów na biszkopty do tortów.

  • SZYBKI ,SMACZNY.

  • Tarta to niezwykle wyważona i wbrew pozorom, bardzo lekka. Kwaśno-korzenne nadzienie żurawinowe wspaniale łączy się ze słodkim, czekoladowym kremem. Zamiast gotowego ciasta francuskiego, można oczywiście użyć domowego, kruchego placka. Mi jednak zależało na cieniutkim, niesłodkim, prawie niewyczuwalnym spodzie, który nie przytłoczy zbalansowanych dodatków. Tartę polecam szczególnie ze szklanką korzennej lub owocowej herbaty.

  • Aromatyczny i delikatny deserek na niedzielę.

  • Czekoladowa rolada z czekoladowym kremem. Nie jest za słodka, zawiera dużo ciemnej czekolady i gorzkiego kakao;)

  • Sprawdzony przepis na "Roladki owocowe"

  • Sprawdzony przepis na "Babeczki owocowe z kremem śmietankowym"

  • Przepis wart wypróbowania: "Owocowe babeczki z kremem ananasowym"

  • Koniec karnawału to okres, gdy przygotowujemy mnóstwo szybkich i łatwy deserów. Jednym z takich właśnie deserów mogą być koperty francuskie z kremem czekoladowym. Przygotowanie kopert francuskich z kremem czekoladowym jest naprawdę dziecinie proste i nie zajmuje dużo czasu. W przygotowanie tych małych ciasteczek możemy również zaangażować dzieci. Na pewno się ucieszą. Koperty francuskie to również doskonałe małe słodkości na piknik czy wyprawę za miasto. Polecam!

Artykuły na temat: na torty owocowe z kremem czekoladowym
  • Słodkie ukoronowanie wesela

    ...z nich zrobić dużą konstrukcję, która może się łamać i niszczyć. Przez kilka ostatnich lat modny stał się tort dacquoise (czyt. dakłas), czyli spody bezowe przełożone kremem śmietanowym o smaku migdałowo(...) deserów. Dla niezdecydowanych wiele cukierni oferuje piętrowe torty w kilku różnych smakach - niech goście zdecydują, którego chcą spróbować. Tortowa moda Od kilku lat najczęściej wybieranymi...

  • Bez nich trudno sobie wyobrazić jakąkolwiek, większą lub mniejszą, uroczystość. Niektóre z nich potrafią być ozdobą stołu, inne z kolei stały prawdziwymi arcydziełami, stanowiącymi wyzwanie dla niejednego kucharza. O czym mowa? Oczywiście o tortach! Cukiernicy już od setek lat prześcigają się w wymyślaniu coraz to nowszych i bardziej zaskakujących deserów. Szczególnie wdzięcznym tematem do kulinarnych eksperymentów są torty, których stworzenie wymaga nie tylko sporego kunsztu i...

  • Najsłodsza strona wesela

    ..., czekoladowe, orzechowe, chałwowe, kawowe, waniliowe, owocowe, karmelowe... Słowem, dla każdego coś dobrego. Pamiętajcie jednak, że najlepsze rozwiązania to te najprostsze - klasyczne. Weźcie pod uwagę(...) półproduktów. Jeśli nie przepadacie za ciężkimi masami, zdecydujcie się na modne w ostatnim czasie (zwłaszcza w okresie letnim) torty naked cake ("nagie torty") - bez żadnej polewy, masy cukrowej czy...

  • Torty czynią wykonawcę mistrzem sztuki kulinarnej. Autorka przedstawia 80 przepisów na efektowne, ale proste w wykonaniu torty i zapewnia,że zawsze się udają. Tłuste i kaloryczne kremy maślane można zastąpić konfiturą lub musem. Smak tortów przez epoki ciągle się doskonalił. Książka prezentuje słodkości na miarę XXI wieku! Wśród nowoczesnych propozycji znajdziesz między innymi przepis na zgrabny torcik z nutellą, tort z Kresów i tylko dla dorosłych. Bogactwo dodatków powoduje, że chce się od...

  • Wesele bez mięsa?

    ..., brownie, ciasta z owocami, babki, kruche ciasteczka, "serniki" z tofu, nerkowców lub kaszy jaglanej, modne makaroniki, bezy, praliny i deserki w pojemniczkach. Również torty można przygotować, bazując(...) śmietanka kokosowa, czekolada lub budynie gotowane na sokach owocowych. Najpopularniejszym dodatkiem są owoce. Takie torty zazwyczaj występują w wersji naked, czyli takiej, gdzie widoczne są warstwy kremu...

  • Słodkie przetwory przyrządzamy wówczas, kiedy w sklepach półki pełne są świeżych i pachnących owoców. Chcąc utrwalić smak lata, decydujemy się zamknąć go w słoiku razem ze słodyczą owocu. Fot. 123RF/Picsel Najbardziej popularny jest dżem, który przyrządza się z owoców, gotowanych z dużą ilością cukru, aż do uzyskania pożądanej gęstości. Niekiedy, aby osiągnąć lepszy efekt, używa się do tego procesu specjalnego cukru żelującego lub dodaje substancji żelującej. Najczęściej jest to pektyna...

  • Gdzie jest tort? Na weselu!

    ...prostokątny. Tak czy inaczej bez matematyki się nie obejdzie...  Geometria rządzi Wciąż najbardziej popularne są torty okrągłe i kwadratowe. Jednak w dzisiejszych czasach wszystko zależy od(...) dni po weselu, ale i po paru latach. Torty mogą się różnić zarówno kształtem, jak i ustawieniem. Najpopularniejsze są piramidy, torty wielopiętrowe bez podpórek (piętro na piętrze) oraz...

  • Wypróbuj przepis, z którym w trzecim odcinku musieli zmierzyć się uczestnicy programu "Bake Off - Ale Ciacho!". HERBATNIK - spód 40g masła 35g cukru 60g mąki 450 15g mąki migdałowej 65g płatków owsianych 50g masła   Połączyć 5 pierwszych składników. Upiec w formie kruszonki do złotego koloru. Zagotować masło dodać do odpieczonej kruszonki i wymieszać. Wycisnąć 6 spodów grubości 3-4mm wewnątrz wycinaka. Schłodzić. ŻELKA PEKTYNOWA   100g puree malinowego 35g puree z czarnej porzeczki 5g...

  • Mówi się, że w ich przygotowanie trzeba włożyć serce - być może dlatego niegdyś nazywane były kordiałami. Ich walory smakowe i zdrowotne odkryto już w starożytności, a przez długie lata sposób ich przyrządzania owiany był tajemnicą. Na szczęście nasi użytkownicy znają sekret doskonałych, domowych nalewek. Fot. 123RF/Picsel Tajniki wyrobu nalewek znano już w czasach starożytności. Prekursorem w tej dziedzinie sztuki kulinarnej był ponoć sam Hipokrates, którego nalewkę na bazie wina i miodu...

  • W kolejnym odcinku "Bake Off - Ale Ciacho!" tradycja zderzy się z nowoczesnością. Uczestnicy przygotują fluorestencyjne torty oraz śląski kołocz. Fot. Materiały partnera W trzecim odcinku „Bake Off - Ale Ciacho!" na uczestników czekała niespodzianka - zadanie, jakiego w konkurencji technicznej jeszcze nie było. Jurorzy wyznaczyli jedynie kierunek kuchennych zmagań, jednak przepis, który powinni odwzorować, dla wszystkich pozostawał tajemnicą. Michał Bryś oraz Krzysztof Ilnicki poprosili...