• Informacje na temat:

    na tortowe z galaretką

Przepisy na temat: na tortowe z galaretką
  • Szarlotka królewska

    Z galaretką.

  • lekkie, nie za słodkie

  • Torcik serowy z owocami

    Składniki: 150 g margaryny (masła), 200 g mąki tortowej, 60 g cukru pudru, 1 żółtko. Krem: 300 ml mleka, 40 g cukru kryształu, 1 budyń waniliowy, 250 g tłustego twarogu, 1 cukier wanilinowy, 300 g mandarynek z puszki, 200 g truskawek, 1 torebka galaretki truskawkowej.

  • Smaczne i łatwe do przygotowania, bez specjalnych umiejętności .

  • Marchewkowe pole

    Składniki: Ciasto: 2 szklanki mąki tortowej szklanka cukru 1 i 1/4 szklanki oleju 4 jaja 5 marchewek 2 łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy przyprawa do piernika 2 łyżeczki sody szczypta soli 20 dag orzechów włoskich Krem: 1/2 l śmietany kremówki 5 łyżek cukru pudru 2 galaretki cytrynowe pół szklanki wody Przygotowanie: 1. Marchewki...

  • Ciasto z dwoma kolorowymi biszkoptami. Ciasto przełożone kremem serowym z truskawkami. Ciasto bardzo delikatne i pyszne, może zastąpić tort.

  • Tort truskawkowy

    ...truskawkowym. Wyłożyć masę mascarpone i pokrojone owoce. Powtórzyć czynność na kilku warstwach. Tort posmarować cienką warstwą kremu, udekorować truskawkami i zalać półpłynną galaretką. Odstawić do lodówki...

  • Ciasto z porwanym biszkoptem, polanym czekoladową polewą.Ciasto z kremem budyniowym i polewą chałwową. Ciasto tortowe bardzo pyszne.

  • Cappuccino

    Składniki na 12 porcji: Ciasto: - po 2 łyżki mąki tortowej i ziemniaczanej, - 2 łyżki kakao, - 10 łyżek cukru, - 2 łyżeczki proszku do pieczenia, - 5 jajek. Krem: - całe jajko, - 4 żółtka(...) mleko w proszku, serki, żelatynę. Wymieszać. Masę wyłożyć na ciasto. Biszkopty namoczyć w kawie i układać na masie. Ciasto zalać galaretką. Porcja - 280 kcal Czas przygotowania.: 45 min

  • Mocno czekoladowe, wilgotne bez nasączania, o umiarkowanej słodyczy, a do tego delikatny rozpływający się w ustach krem czekoladowy. Idealne ciasto na święta, uroczyste przyjęcie, jak również jako deser do codziennej kawy.

Artykuły na temat: na tortowe z galaretką
  • Pięć powodów, dla których warto jeść czerwone porzeczki

    ...stworzenie w zaskakująco krótkim czasie deserów imponujących tak w smaku, jak i pod kątem estetyki. Spody tortowe jasne zamienią się w perełkę cukiernictwa, jeśli przełożymy je bitą śmietaną i udekorujemy...

  • W kolejnym odcinku, zawodnicy będą musieli zmierzyć się z ponadczasową klasyką - ciasteczkami, które z pewnością nie raz gościły na ich stołach w czasie rodzinnych spotkań. Biszkopt: 150 g białko 130 g cukier drobny 75 g żółtko 38 g mąka migdałowa 90 g mąka pszenna 23 g skrobia kukurydziana   Ubić białko z cukrem do sztywności. Dodać płynne żółtko i suche składniki, a następnie wymieszać. Wyszprycować na matę silikonową. Piec w 190 C do złotego koloru. Galaretka: 310 g sok...

  • Słodkości na wielką okazję

    Desery po uroczystym obiedzie powinny być lekkie i puszyste. Krem maślany do tortu zastąp delikatniejszą masą z serka, bitej śmietany lub galaretką.

  • Częścią bożonarodzeniowej tradycji są potrawy, których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Jakie ciasta zamierzacie przygotować dla najbliższych w tym roku? Poza tradycyjnym makowcem, keksem, sernikiem oraz pierniczkami, warto pomyśleć o ciastach pełnych smacznych i zdrowych owoców. Święta Bożego Narodzenia kojarzą się z ubieraniem choinki, rozpakowywaniem prezentów oraz tradycyjnymi potrawami, których zapach wypełnia nasze domy. Jeśli chcemy zaskoczyć bliskich i przygotować coś na...

  • Kolorowe torty

    ...bananowiec Składniki na 12 porcji: Biszkopt:   6 jaj, cukier waniliowy,   6 łyżek cukru,   6 łyżek mąki tortowej,   łyżka mąki ziemniaczanej. Masa:   1 kostka masła,   3 jajka...

  • Za oknami piękna i słoneczna pogoda, aż trudno sobie wyobrazić, że za niecałe pół roku będzie zimno, wietrznie i śnieżnie. Aby zatrzymać trochę lata, możemy zrobić przetwory, które będziemy pałaszować w zimne wieczory. Fot. 123RF/Picsel Sklepowe półki wręcz uginają się pod naporem szerokiego wyboru dżemów, dlatego decyzja o zakupie jest najłatwiejszą drogą do zaspokojenia apetytu na owocowe rarytasy. Niestety, wielu z nas nie zdaje sobie sprawy z tego, że te małe, urocze słoiczki, często...

  • Trzy świąteczne serniki

    Na kruchym cieście Skład na 16 porcji: Ciasto: 3 szklanki mąki tortowej, 3/4 szklanki cukru, 3 żółtka, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 3 łyżki kakao, 1 margaryna lub masło. Masa serowa: 1 kg(...). Galaretkę rozpuszczamy w 2/3 porcji wody podanej na opakowaniu. Wierzch zimnego sernika dekorujemy owocami. Zalewamy tężejącą galaretką. Sernik chłodzimy.

  • Kruche ciasto z bezą, galaretką i śmietanową masą. Ciasto kruche3 szklanki mąki250 g masła 1 szklanka cukru pudru5 żółtek1½ łyżeczki proszku do pieczenia Beza5 białek1 szklanka cukru pudru1 opakowanie płatków migdałowych Galaretka½ kg wiśni200 ml czerwonego wina3 szklanki soku wiśniowegoskórka starta z 1 pomarańczy 5 goździków250 g cukru1½ łyżeczki żelatyny albo agaru1 łyżeczka mąki ziemniaczanej Śmietana½ l śmietany 30%250 g serka mascarpone 1 łyżeczka żelatyny bądź agaru ½ szklanki cukru...

  • Porzeczkowe wypieki

    Jogurtowe z kruszonką  Składniki na 25 porcji : 320 g mąki tortowej, 400 ml jogurtu naturalnego, 140 g cukru, 2 łyżeczki cukru waniliowego, 150 ml oleju, 2 jajka, 1 proszek do pieczenia, 500(...) cukierniczy lub torebkę foliową z obciętym rożkiem napełniamy kremem. Krem wyciskamy dekoracyjnie do koszyczków. Na nim rozkładamy porzeczki. Owoce pokrywamy tężejącą galaretką przygotowaną wg instrukcji na...

  • Biszkopt z musem gruszkowym i pianką czekoladowo-kawową. Biszkopt3 jaja160 g cukru pudru50 g mąki tortowej 50 g mąki ziemniaczanejszczypta soli Mus gruszkowy1 kg gruszek85 g brązowego cukru 500 ml wody215 ml soku z cytrynyskórka starta z 1 cytryny1½ łyżeczki sproszkowanego imbiru1½ galaretki cytrynowej Pianka kawowo-czekoladowa70 g czekolady mlecznej 20 g żelatyny 500 ml śmietanki kremówki 36%2 łyżki cukru pudru85 g czekoladowego cappuccino 150 ml zimnej wody Dekoracja80 g czekolady...

Wideo na temat: na tortowe z galaretką
  • Galaretkowa masa do przekładania wafli

    Tortowe wafle do przekładania zwykle wypełniamy kajmakowymi czy czekoladowymi, szybko zastygającymi masami - w ten sposób powstaje wyborny piszinger, który ma już parusetletnią tradycję! Świetną odmianą dla klasycznych mas do przekładania wafli może być pyszna, delikatna, ale równie słodka masa przyrządzana z... galaretek! Zobaczcie, jak ją zrobić - to genialny sposób na szybki deser, który