• Informacje na temat:

    na tortille z ziemniakami pieczona w piekarniku

Przepisy na temat: na tortille z ziemniakami pieczona w piekarniku
Artykuły na temat: na tortille z ziemniakami pieczona w piekarniku
  • Hiszpańska tortilla z kiełbasą

    ...1. Natkę opłukać, osuszyć, drobno posiekać. 2. Jajka umyć, roztrzepać w misce, dodać majonez,  posiekaną natkę, sól, pieprz, wymieszać. 3. Oliwę rozgrzać na patelni (nadającej się do pieczenia w piekarniku), wrzucić pokrojone w plasterki ziemniaki i kiełbaski, obsmażyć do zrumienienia. Cebulę obrać, pokroić w pierścionki, zeszklić razem z kiełbaskami i ziemniakami. 4. Na patelnię wlać masę...

  • A może dzisiaj zjemy śniadanie na ciepło? Zdziwisz się, w jak prosty sposób możesz odmienić oblicze tradycyjnej owsianki. SKŁADNIKI - 1 ¼ szklanki płatków owsianych + 1 łyżka do posypania - ¾ szklanki pokrojonego w kostkę rabarbaru - 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 ¼ szklanki mleka - ¼ łyżeczki soli - 1 łyżeczka cynamonu - 1 łyżka miodu - 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego - 3 truskawki PRZYGOTOWANIE Krok 1Piekarnik nagrzać do 190 stopni C. Rabarbar myjemy i kroimy.Krok 2Do miski...

  • Jesień, chce się jeść!

    ...). Zwiń każdą w rożek, wypełnij go warzywami, kurczakiem i pokrojonym w słupki serem cheddar. Owiń rożki paskiem z liścia bananowca. Nagrzej piekarnik do 175°C. Włóż tortille do żaroodpornego naczynia(...), przeciśnięty przez praskę czosnek, odrobinę oliwy. Dopraw solą, dodaj posiekane liście kolendry. Podawaj ciepłe tortille z sosami. Pieczony łosoś, z warzywami i sosem z limonki Wymieszaj sok z połowy...

  • Ziemniak to jedno z najpopularniejszych warzyw w naszym kraju, a wiele osób zjada je niemal codziennie. W sklepach można już znaleźć polskie, młode ziemniaki. Warto więc zastanowić się w jaki sposób je wykorzystać, aby przygotować smaczne i ciekawe danie. Fot. 123RF/Picsel Pyry, kartofle, bulwy i grule. Nie dość, że mamy na nie wiele nazw, to znamy aż 100 jadalnych odmian tego warzywa. O ten porze roku na naszych stołach bezdyskusyjnie królują młode ziemniaki, będące nieodzownym elementem...

  • Więcej energii w siedem dni!

    ...koperek i ząbek czosnku. Wymieszaj wszystkie składniki, polej sosem winegret. OBIAD: Pieczony łosoś 200 g filetu obłóż plasterkami cytryny, zawiń w folię aluminiową i upiecz w piekarniku. Zjedz...

  • Święta to czas, kiedy chcemy sobie pozwolić na przyrządzenie wyjątkowych dań – ma być „na bogato” – wystawnie i przede wszystkim smacznie! Często wtedy wybór pada na pieczeń, ale niestety wiąże się z nią kilka obaw – co zrobić, aby była doskonale doprawiona, wyrazista w smaku, i co bardzo ważne – nie możemy jej przesuszyć. Warte uwagi są więc rady szefa kuchni Knorr, Piotra Murawskiego. Fot. materiały prasowe Pieczeń podana na stół jako danie główne podczas wspólnej uczty wygląda niezwykle...

  • Nietypowe drugie śniadanie

    ...dodatkiem do kanapek. Robimy tortille. Do mąki dodajemy sól, wodę i olej. Wyrabiamy ciasto - powinno mieć taką konsystencję jak na pierogi. Rozdzielamy je na 4 części. Formujemy kulki i każdą z nich cienko rozwałkowujemy na stolnicy oprószonej mąką. Rozgrzewamy patelnię i smażymy na niej tortille po ok. 2 min. z każdej strony. Pomidora kroimy w talarki. Obrane awokado, paprykę i ogórki...

  • Dlaczego warto wprowadzić do diety dziecka śledzie? Najnowsze badania wykazały, że dzięki dużej zawartości kwasów omega-3 dzieci łatwiej zapamietują i koncetrują się. Składniki: 4-6 solonych filetów ze śledzia norweskiego 8-12 młodych ziemniaków 1 cebula 100 g marynowanych buraczków 200 ml słodkiej śmietanki sól pieprz koperek do dekoracji Przygotowanie: 1. Filety ze śledzia norweskiego dobrze oczyścić i wymoczyć. Następnie pokrajać w paski grubości ok. 1 cm. 2. Młode ziemniaki...

  • Karnawałowe przekąski

    ...i zapiecz krótko w piekarniku, do tego plastry pomidora i mozzarelli skropione oliwą. Więcej nie trzeba! Pikantne babeczki Składniki na 12 babeczek: 12 gotowych spodów do babeczek, 40 dag cebuli, 20(...) do śmietany. Masą jajeczno-śmietanową z serem zalewaj farsz w babeczkach. Posyp każdą pozostałym serem. Piecz 30-40 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C. Udekoruj natką i listkami bazylii...

  • Aby uzyskać jak najlepsze efekty pieczenia należy zadbać o odpowiednią temperaturę oraz obieg i wilgotność powietrza. Szefowie kuchni od lat wykorzystują do tego dobroczynne działanie pary. Dzięki temu ich wypieki wyrastają równo, będąc jednocześnie miękkie i delikatne. Ty także możesz skorzystać z zalet pary dzięki piekarnikowi Electrolux PlusSteam. Fot. 123RF Tarta cytrynowa z bezą 50 g cukru pudru 130 g masła 180 g mąki 10 g wody SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Mąkę, cukier puder i masło miksuj w...