• Informacje na temat:

    na tortille z tuńczykiem

Przepisy na temat: na tortille z tuńczykiem
  • Sushitilla z tuńczykiem

    Tuńczyk to jedna z najpopularniejszych ryb na świecie. Jest niskokaloryczny i zawiera wiele białka i składników odżywczych korzystnych dla naszego organizmu. Warto więc włączyć go do naszego menu.

  • Przepis wart wypróbowania: "Hiszpańskie tortille z tuńczykiem"

  • Jedna ryba - dziesięć przepisów

    ...z łyżeczką oleju, osącz, połącz z tuńczykiem i ulubionymi ziołami. Zapiekanka z rybką Możesz przygotować ją na bazie makaronu (np. lasagne lub innego) czy ziemniaków, dodając tuńczyka. Osączoną rybę...

  • Niespodziewani goście ? Nic nie przygotowane ? Nic prostszego. Przekąska na zimno, szybka, prosta i pyszna. PS. najlepsza sałata lodowa, ale ja takowej nie miałem w domu, wykorzystałem taką jaka była. I też się sprawdziła.

  • Sushitilla w formie hand roll

    Jeśli nie lubimy jeść za pomocą pałeczek, to polecamy przygotowanie sushitilli w formie hand rolla. Dodatkowo jeśli nie przepadamy za tradycyjnym sushi, za to lubimy ryby, to polecamy innowacyjną wersję sushitilli.

  • Ciekawa wariacja na temat tortilli!!

  • Rodzinny piknik – propozycja menu

    Co jest ważne podczas organizacji pikniku? Przede wszystkim zaplanowanie przygotowania takich potraw, które bez problemu będzie można dowieźć na miejsce w niezmienionej formie, dzięki czemu będą nadal wyglądały apetycznie. Warto również zmyślnie zapakować niektóre dania, dzięki czemu wożenie dodatkowych talerzyków będzie zbędne. Poniżej prezentujemy kilka sposobów i przepisów na sprytny piknik.

  • Szybkie i smaczne!

  • Sprawdzony przepis na "Tortille na pikantne"

  • U nas w domu takie tortille piekło się z resztek ciasta na makaron, na gorącej blasze, miały one tylko wtedy kształt prostokątny, a nie okrągły. Zresztą nieważne jaki kształt ważne, że były pyszne. Moja Julka najbardziej lubi takie gorące bez niczego, zresztą jak większość dzieci.

Artykuły na temat: na tortille z tuńczykiem
  • Tortille - meksykańskie naleśniki

    .... Przygotowanie chipsów: Wilgotne tortille pokrój na kawałki. Piekarnik rozgrzej do 180° C. Blachę wyłóż papierem i rozłóż na nim pokrojoną tortillę. W miseczce wymieszaj oliwę, sól, pieprz(...) Składniki: 2 tortille, 2 kolorowe papryki (czerwona i żółta), 30 dag piersi z kurczaka, ogórek, ketchup ostry, przyprawa do kurczaka l słodka papryka l kilka listków sałaty l sól l pieprz, oliwa do...

  • To jedna z najpopularniejszych konserw rybnych rybnych w naszym kraju. W jaki sposób wykorzystać puszkowanego tuńczyka, aby przygotować smaczne danie? Mamy dla was siedem ciekawych propozycji. Fot. 123RF/Picsel Tuńczyk w puszce to jeden z tych produktów, które zawsze warto mieć w lodówce. Wówczas dosłownie w kilka chwil jesteście w stanie przygotować zarówno pyszną kolację, a także ciekawą przekąskę dla niezapowiedzianych gości. Nie wiecie jak? Skorzystajcie ze sprawdzonych przepisów naszych...

  • Przedwiosenna uczta z Nigellą

    Mistrzynią w ,,kulinarnym czarowaniu" z na pozór zwykłych składników jest Nigella Lawson, postać, której nikomu nie trzeba przedstawiać.

  • O tuńczyku wiele się dyskutuje. Wydaje się być zdrowy, ponieważ jest rybą, których nie powinno brakować w naszym jadłospisie. Jednak okazuje się, iż nie każdy jego rodzaj pozytywnie wpływa na nasze zdrowie. Fot. 123RF/Picsel Tuńczyk to ryba, która wywołuje skrajne emocje wśród specjalistów do spraw zdrowego odżywiania. Z jednej strony jest bardzo bogaty w witaminy, białko oraz inne substancje niezbędne do prawidłowej pracy organizmu. Niestety, wiele osób zaznacza również, iż może być on dla...

  • 3 pomysły na drugie śniadanie dla niejadka

    Nawet największy niejadek będzie podekscytowany swoim drugim śniadaniem, jeśli skorzystasz z poniższych kreatywnych pomysłów!

  • Por w polskiej kuchni wykorzystywany jest niemal wyłącznie jako składnik włoszczyzny. Na stoły raczej nie trafia, a kojarzy się z rozgotowanymi w zupie zielono-białym pędami. Por ma jednak znacznie więcej zastosowań i ze względu na jego smak oraz wartości odżywcze warto go docenić. Fot. 123RF/Picsel Por to warzywo czosnkowate i jak wszystkie z tej rodziny - m.in. czosnek i cebula - jest bardzo zdrowy. Jest on bogatym źródłem istotnej dla odporność witaminy C. Por zawiera także wzmacniającą...

  • Na przedświąteczne oczyszczenie – postne, smaczne, nie nudne

    Do Bożego Narodzenia zostało nam już tylko kilka dni. W gorączce obowiązków nie zapominajmy o tym, by do świąt przygotować także swój organizm. Lżejsza dieta bez mięsa i wprowadzenie kilku zdrowych nawyków pomoże nam oczyścić układ pokarmowy, któremu łatwiej będzie poradzić sobie z ciężkostrawnymi daniami wigilijnymi, jak smażony karp czy pierogi.

  • Mięso drobiowe jest uznawane za najbardziej dietetyczne. Polecane jest osobom, będącym na diecie oraz tym, którzy właśnie ją zakończyli. Ma mnóstwo wartości odżywczych, a jego obróbka jest szybka i nieskomplikowana. Zobaczcie 5 propozycji na dania z kurczaka, które przygotujecie bez najmniejszego problemu. Mięso z kurczaka bardzo często pojawia się na naszych stołach. Jest niezwykle zdrowe, lekkostrawne i dietetyczne. Można podawać je na wiele sposobów - jako danie główne, dodatek do...

  • Karnawałowe przekąski

    ...przygotowany z surowej marchewki. Wystarczy obieraczką do warzyw pokroić marchewkę w cienkie plasterki i zwinąć. Tortille z tuńczykiem Składniki na 16 porcji: puszka tuńczyka w sosie własnym(...). Tortille podsmażaj na suchej patelni przez ok 10-15 sekund z każdej strony. Układaj na środku każdego placka farsz, polewaj sosem jogurtowym i zwijaj. Przekrawaj ukośnie na pół. l Ustawiaj gotowe...

  • Hiszpańskie oliwki idealnie sprawdzają się w polskiej kuchni. Poniżej prezentujemy 7 przepisów na 7 dni tygodnia z Oliwką – prawdziwą hiszpańską celebrytką w tle. Hiszpańskie czarne oliwki z iberyjskim dressingiem   Składniki: hiszpańskie czarne oliwki, oliwa z oliwek, szparagi, cienkie plasterki czarnych trufli, wędzona szynka, sól morska, świeżo zmielony czarny pieprz. Sposób przygotowania: odrobinę oliwy z oliwek rozgrzać na patelni, dodać szparagi i czarne trufle, smażyć do momentu, aż...