• Informacje na temat:

    na torcik angielski z programu ewa gotuje

Przepisy na temat: na torcik angielski z programu ewa gotuje
Artykuły na temat: na torcik angielski z programu ewa gotuje
  • "Nie pijam kawy, moja droga, wolę herbatę" - śpiewa Sting, najsłynniejszy Anglik w Nowym Jorku. Dla Brytyjczyków popołudniowa herbata to synonim podwieczorku. Fot. 123RF/Picsel O samej five o'clock tea, znanej u nas jako odchodzący już w zapomnienie fajf, napisano bardzo wiele. Kluczowym elementem takiego podwieczorku jest oczywiście herbata. Jak zatem zaparzyć herbatę po angielsku? Oto podpowiedź autora "Roku 1984" George'a Orwella, który w eseju pod znamiennym tytułem "A Nice Cup of Tea" w...

  • Najciekawsze przepisy kulinarne oraz pomysły na udany wieczór bohaterów programu Ugotowani! Nie są powszechnie znani, ale na pewno gotują najlepiej w Polsce. Agata prezentuje oryginalny smak kuchni fusion. Halina zabierze cię w podróż w czasie, podczas której poznasz tajniki tradycyjnej kuchni szlacheckiej. Rafał zachwyci tajskimi kokosowymi krewetkami z kurczakiem w zieleni. Łosoś Krzysztofa w połączeniu z włoskim pesto wprowadzi smakowity aromat toskańskiej fiesty. Kochająca styl pin up...

  • Już teraz możesz przygotować samodzielnie, przepyszne ciasta, które w programie przygotowała Agata or Zdjecie: Materiały prasowe Bake Off - Ale ciacho „Bocianie gniazdo Kasi" Zdjecie: Materiały prasowe Bake Off - Ale ciachoKRUCHE:2 szk. mąki (300 g)2 łyżeczki proszku do pieczenia½ kostki masła (100 g)1 łyżka smalcu1/3 szk. cukru (100 g)1 jajko2 żółtkacukier waniliowyPrzygotowanie ciasta kruchego:Mąkę z proszkiem do pieczenia wymieszać z masłem (twarde masło można zetrzeć na tarce) i smalcem....

  • Już niedługo poznamy zwyciężczynię czwartej edycji programu "Bake off - Ale ciacho!". Która z finalistek podbije serca jurorów, zyska tytuł Polskiego Mistrza Wypieków oraz 50 000 złotych? Walka o finał była niezwykle trudna. Jacek, Olga, Ola i Danusia w konkurencji technicznej musieli zmierzyć się z mistrzowskim przepisem Krzysztofa Ilnickiego - deserem "Tekstury maliny". Na wykonanie zadania uczestnicy programu mieli aż trzy godziny, jednak do ostatniej chwili walczyli z czasem, aby...

  • W najbliższym odcinku "Ugotowanych" do walki o 5 tysięcy złotych staną mieszkańcy Rzeszowa. Szykuje się wybuchowa mieszanka różnych kuchni i osobowości. Na stole zagoszczą smaki tradycyjne, elementy leśne, nie zabraknie nawet akcentów indyjskich. Uczestników czeka odważna kulinarna niespodzianka. Czy przypadnie im do gustu? Rywalizować będą: Aleksander Rusin - projektant grafiki użytkowej, współorganizator festiwalu muzyki elektronicznej i miłośnik ostrego koła, Elżbieta Lewicka -...

  • Małe kuleczki ziela angielskiego, które po rozgryzieniu mają intensywny, słodko-ostry smak, zazwyczaj staramy się uważnie wyławiać z zupy. Dodawane do wielu tradycyjnych, polskich dań, chociaż zawsze zostawiane są na talerzu, mają bardzo pozytywny wpływ na nasz organizm. Fot. 123RF Bez ziela angielskiego wielu z nas nie może wyobrazić sobie czerwonego barszczu, bigosu, czy też innych tradycyjnych potraw. Ponieważ zwykle nie zjadamy go w całości, nie doceniamy też jego roli w naszym żywieniu....

  • Energetyczne śniadania, pożywne dania obiadowe, lekkostrawne kolacje, pyszne przekąski - w tej książce znajdziesz przepisy na wszystko. Również na desery, których zjedzenie nie spowoduje wyrzutów sumienia. Program „Dzień Dobry TVN" od dekady gości w milionach polskich domów. Wiele osób zaczyna od niego dzień. Przez dziesięć lat w programie pojawiły się tysiące kulinarnych receptur. Pysznie i zdrowo od rana do wieczora - to kilkadziesiąt fantastycznych przepisów na dania zarówno smaczne,...

  • Małe kuleczki ziela angielskiego, które po rozgryzieniu mają intensywny, słodko-ostry smak, zazwyczaj staramy się uważnie wyławiać z zupy. Nie warto ich traktować po macoszemu, gdyż mają bardzo pozytywny wpływ na nasz organizm. Fot. 123RF/Picsel Bez ziela angielskiego wielu z nas nie może wyobrazić sobie czerwonego barszczu, bigosu, czy też innych tradycyjnych potraw. Ponieważ zwykle nie zjadamy go w całości, nie doceniamy też jego roli w żywieniu. Jednak każdy zdaje sobie sprawę, że bez...

  • Łatwość teksturowania smaku, wszechstronność wykorzystania i szybkość przygotowania - to najważniejsze cechy mięsa QAFP ze znakiem „Sprawdzony drób”. O tych i innych walorach mięsa drobiowego QAFP oraz możliwościach wykorzystania go do przygotowania potraw inspirowanych kuchnią Dalekiego Wschodu będą mogli przekonać się uczestnicy pokazu, który odbędzie się 10 maja w Bielsku-Białej.   Drób to drugi (po wieprzowinie) najczęściej spożywany rodzaj mięsa w Polsce. Szacuje się, że przeciętny...

  • Mawia się, że „wiek to tylko liczba”, a Roxy Dillon dostarcza na to dowodów naukowych, przekonując że nie jesteśmy skazani na zmarszczki jako oznakę wieku. Nieprzyjemne niespodzianki, jakie gotuje nam lustro, są bowiem efektem pogarszającego się funkcjonowania komórek i hormonów. Badania naukowe udowadniają, że po trzydziestce poziom hormonów szybko spada, co prowadzi do niepożądanych zmian, np. do wypadania włosów czy obwisania skóry. Na szczęście wszystkie te objawy można zahamować. Autorka...