• Informacje na temat:

    na tartę czekoladową

Przepisy na temat: na tartę czekoladową
  • Czekoladowa tarta z kaszy gryczanej z truskawkami

    ...miski, dodaj dmuchaną grykę, popping z amarantusa i całość dokładnie wymieszaj. Spód tortownicy wyłóż papierem do pieczenia, a boki posmaruj olejem. Tortownicę wyklej ciastem jak na tartę, na wysokość 3 cm, i włóż do lodówki na 1 godzinę. Przygotuj masę czekoladową: kaszę ugotuj, ostudź. Dodaj pozostałe składniki i zblenduj na gładką masę. Nie może być ani zbyt rzadka, ani zbyt gęsta i sucha...

  • Dojście do momentu, kiedy mogę stwierdzić nieskromnie, że moje ciasto na tartę jest idealne, dużo mnie kosztowało prób i błędów :)

  • Tarta kokosowo-czekoladowa

    ...i wystudzone ciasto. Posypujemy dodatkowo odrobiną wiórków lub startej czekolady. Tartę wstawiamy do lodówki na ok. 3 godziny. Po tym czasie można śmiało delektować się słodkim wypiekiem!

  • Panie i Panowie, przedstawiam Wam mój drugi idealny przepis na spód do tarty. Gdy planujecie zrobić ją jako słodką przekąskę do kawy zamiast soli dodajecie cukier. Jeżeli natomiast chcecie ją przygotować na wytrawnie, ciasto doprawiacie solą. Ciasto z tego przepisu wychodzi idealnie kruche.

  • Desery z czekoladową nutą

    ...margines ciasta, który później zawiń do środka. Na części nadzienia ułóż plasterki brzoskwini. Przełóż tartę na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz ok. 40 minut w 180 stopniach. Przed podaniem...

  • Wypróbowany przepis na "Cytrynowa tarta z czekoladową posypką"

  • Czekoladowa tarta z wiśniami

    Połączenie wiśni i czekolady to afrodyzjak znany od wielu lat. To duet, który warto wykorzystać do przygotowania pysznej tarty.

  • Wypróbowany przepis na "Tarta owsiana z czekoladową polewą"

  • Tarta gruszkowa

    ...rozwałkuj na placek i wylep nim formę na tartę. Piecz 20 min w 180 st. 2. Umyte i obrane gruszki pokrój w grubsze plastry. Ułóż na podpieczonym spodzie. Dwa całe jajka zmiksuj z cukrem pudrem, jogurtem naturalnym oraz łyżką budyniu waniliowego w proszku. Zalej gruszki. Piecz 30 min w 180 st. Wystudź, ozdób polewą czekoladową.

  • Tarta idealna dla miłośników gorzkiej czekolady

Artykuły na temat: na tartę czekoladową
  • Tarta migdałowo-czekoladowa

    ...jagodowego i wykładamy krem. Górę posypujemy jagodami. 4. Pozostałe 100 g dżemu podgrzewamy z 2-3 łyżkami wody, studzimy i dekorujemy nim tartę. Całość wstawiamy do lodówki na pół godziny. Ciasto zawsze...

  • Tarta, która zachwyca wyglądem. Nie jest prosta w przygotowaniu, ale gwarantujemy warto poświęcić czas na jej zrobienie, smak wynagrodzi wszelkie trudy. Ciasto na tartę i białą dekorację:450 g mąki typ 4505 g drobnej soli morskiej150 g miękkiego smalcu150 g bardzo zimnego masła50 g cukru pudru1 laska wanilii 55-80 g lodowato zimnej wody w zależności od właściwości mąki Mąkę wymieszać z solą i cukrem pudrem, dodać smalec i ponownie wymieszać. Masło pokroić w kostkę, dodać do mąki i...

  • Tarta z czekoladą i malinami

    ...masę czekoladową. W rondelku roztop masło, dodaj śmietankę i czekoladę. Podgrzej, aż całość się rozpuści. Lekko wystudzoną masę przelej na tartę. Ułóż maliny i liście mięty. Zobacz także:

  • Czy wiesz jak przygotować fantastyczne wypieki z czekoladą w roli głównej? Jeśli jesteś ciekawy, sprawdź nasze propozycje! Tarta czekoladowa z kremem z czarnego bzu i prosecco Porcje:Tarta o średnicy 26 cmCzas przygotowaniaok. 1 godziny czas pieczenia: ok. 20 minut czas chłodzenia: ogółem ok. 2 godzin Składniki:150 g zimnego masła200 g mąki100 g cukru pudru1 żółtko100 g czekolady Lindt Excellence 70 %100 g czekolady Lindt Excellence Vollmilch3 listki żelatyny2 jajka100 ml prosecco75 ml...

  • Placek czekoladowy

    Pyszny, że palce lizać!

  • 12 kwietnia jest zdecydowanie najsłodszym dniem w roku. To właśnie wtedy na całym świecie obchodzi się światowy dzień czekolady. Z tej okazji przygotowaliśmy dla was zestawienie najsmaczniejszych czekoladowych przepisów. Dzięki nim świętowanie będzie naprawdę słodkie. Fot. 123RF/Picsel Dlaczego warto jeść czekoladę? Okazuje się, że znakomity smak to nie jedyny z jej atutów. Jedzenie gorzkiej czekolady, zawierającej jak najwięcej kakao, już od wielu lat jest zalecane przez dietetyków. Jak...

  • Ciasto czekoladowe

    ...czekoladową, mieszając, aż wszystkie składniki ciasta dokładnie się połączą. Ciasto przelej do blachy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą lub wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w piekarniku...

  • Przepis Sylwii Białej zyskał przychylność jurorów. Jeśli masz ochotę, wykonać to ciasto na bazie brownie w domu, nic prostszego, wydrukuj przepis! Lista składników Brownie: 100g czekolady gorzkiej100g masła2 jajka80g cukru pudru40 g mąki pszennejKulki chłodzone czekoladowe:100g mascarpone100ml śmietanka 30%100g czekolada deserowaMus truskawkowy:60 dag truskawek świeżych9 listków żelatyny ( Oetker)110 g cukru zwykłego320ml śmietany 30%Dekoracja:100g śmietany 30%100g serka mascarpone100g...

  • Ciasto czekoladowo-kawowe

    Przygotowanie: Do rondelka włóż połamaną czekoladę, dodaj kakao, kawę, margarynę oraz połowę cukru. Podgrzewaj na małym ogniu, ciągle mieszając - aż do połączenia składników. Wystudź. Białka ubij na sztywną pianę, pod koniec powoli wsyp pozostały cukier. Żółtka wrzuć do miski, ubijaj mikserem 5-7 min na jasną, puszystą masę. Wlej przestudzoną masę czekoladową, zmiksuj. Wsyp suche składniki...

  • Tę wspaniałą tarę można przygotować na obiad lub kolację. Nie tylko smakuje, ale także wygląda wspaniale. Ciasto kruche:  300g mąki 6g soli morskiej156g bardzo zimnego masła pokrojonego w kostkę o boku 1.5 cm1 żółtko ok 100g wody lodowato zimnej (uwaga: wlewać stopniowo, nie całą od razu bo może się okazać, że mąka nie jest tak wysoko chłonna i potrzeba nieco mniej wody) Sposób przygotowania: Mąkę połączyć z solą i wsypać do miski. Zrobić zagłębienie i wrzucić w nie masło i żółtko.Zacząć...

Wideo na temat: na tartę czekoladową
  • Roślinna kuchnia bez glutenu i rafinowanego cukru według Iny Rybarczyk

    Blogerka kulinarna Ina Rybarczyk wydała książkę "Łowcy smaków", w której zamieściła sporo przepisów dla miłośników kuchni roślinnej bez glutenu i rafinowanego cukru. W "Dzień Dobry TVN" łowczyni smaków przygotowała kopytka z batatów z wegańskim parmezanem, jaglaną tartę kawową z daktylami i czekoladowo-orzechowy mus z czerwonej fasoli.

  • Wiosenne ciasta owocowe w wykonaniu Bartka Boratyna

    Bartek Boratyn przygotował w kuchni "Dzień Dobry TVN" wiosenne desery. Na stole pojawiły się: truskawkowo-pistacjowa tarta francuska, bunt cytrynowo-tymiankowy, miętowo-czekoladowe doniczki oraz limonkowe cupcakesy z kremem maślanym. Jakich składników Boratyn użył do przygotowania tych ciast?

  • Wiosenne ciasta owocowe w wykonaniu Bartka Boratyna

    Bartek Boratyn przygotował w kuchni "Dzień Dobry TVN" wiosenne desery. Na stole pojawiły się: truskawkowo-pistacjowa tarta francuska, bunt cytrynowo-tymiankowy, miętowo-czekoladowe doniczki oraz limonkowe cupcakesy z kremem maślanym. Jakich składników Boratyn użył do przygotowania tych ciast? (Źródło: Dzień Dobry TVN/x-news).