• Informacje na temat:

    na sos czosnkowy do makaronu

Przepisy na temat: na sos czosnkowy do makaronu
  • Makaron z mięsnym sosem

    Czosnkowy ze szpinakiem Sposób przygotowania 1. Szpinak opłucz, osącz, listki osusz, pokrój na kawałki. W garnku nastaw wodę na makaron. Cebulę obierz, drobno posiekaj. Kiedy woda w garnku(...). Do składników na patelni dodaj szpinak oraz pomidorki. Smaż jeszcze ok. 3 minut. Ponownie przypraw. Makaron odcedź, osącz, połącz z sosem oraz parmezanem.  Ziołowy z cukinią Sposób...

  • taki zwyczajny sos do makaronu ale w smaku dobry

  • Czosnkowy przysmak z bryndzą

    ...ser grubo zetrzyj. Bazylię opłucz, oderwij listki. Makaron odcedź, osącz na sitku. Wymieszaj z sosem z patelni. Wyłóż na talerze. Każda porcję makaronu posyp pokruszoną bryndzą, wiórkami żółtego sera...

  • Dla wielbicieli serów.

  • Pulpety z makaronem

    ...na pół. Natkę pietruszki, orzeszki, olej czosnkowy sól i pieprz włóż do miski i zmiksuj blenderem.3 Na oleju podsmaż pomidorki, dodaj do nich pulpeciki i pesto z pietruszki, przypraw do smaku, a potem całość duś 5 minut. Sos podawaj z ugotowanym makaronem udekorowany natką pietruszki...

  • MAKARON +sos miesno- pomidorowy

  • Danie z makaronem, groszkiem i sałatą

    ...wymieszaj z musztardą, majonezem i ziołami prowansalskimi. Sos odstaw na 20 minut. W dużej misce wymieszaj przestudzony makaron, kurczaka, sałatę, groszek, pomidorki i szczypiorek. Zalej sosem i dokładnie wymieszaj. Podawaj z pieczywem czosnkowym.

  • sos czosnkowy

  • ...1 opakowanie makaronu kokardki (najlepiej wyglądają kolorowe); 1 papryka zielona; 1 papryka czerwona; 2 ząbki czosnku; 1 kostka rosołowa; 1/2 l śmietany 36%.

  • Sos czosnkowy jest bardzo łatwy w przygotowaniu. W mojej wersji jest dość ostry :)

Artykuły na temat: na sos czosnkowy do makaronu
  • Makaron i tuńczyk w sosie czosnkowym

    ...  1. Zagotuj osoloną wodę w garnku. Wsyp makaron i ugotuj go al dente (tak przygotowany jest mniej tuczący i zachowuje lepszy smak w połączeniu z sosami). Brokuły umyj i podziel na małe różyczki. Ugotuj w osolonej wodzie z dodatkiem kilku kropel cytryny. Po ok. 5 min wyjmij je z wody i odcedź. 2. Ugotowane jaja pokrój na ćwiartki. Pomidory sparz, obierz ze skórki i przekrój na pół. 3. W rondlu...

  • Jak zamienić makaron w arcydzieło sztuki kulinarnej? Jaki sos do jakiego makaronu? Trudno znaleźć inny produkt spożywczy, który dawałby tyle możliwości i jednocześnie był tak prosty w przyrządzaniu - wystarczy kilka odpowiednich dodatkowych składników, by zapewnić rozkosz dla podniebienia. Makaron i sos to para stwarzająca możliwość wprost niewyobrażalnych kreacji. W książce prezentujemy wybór najlepszych sosów do makaronu, od klasycznych po bardziej twórcze i wyrafinowane warianty.

  • Spaghetti z anchois, pietruszką i czosnkową bułką tartą

    ...​To proste danie na bazie makaronu jest hołdem, który składam mojej włoskiej babci o sycylijskim sercu. Całość opiera się na świeżych pomidorach, bo to właśnie one nadają daniu smak i aromat. Jeśli nigdzie nie możesz dostać białych anchois, zamień je na hiszpańskie lub włoskie odpowiedniki.

  • Keczup wymyślili Chińczycy, do Europy sprowadzili go Anglicy, a Amerykanie uznali go za warzywo. Sos, który podbił cały świat, robi się z pomidorów lub... bananów! Fot. 123RF/Picsel Dodajemy go do kanapek, frytek, pizzy czy potraw mięsnych. Ten zimny sos pomidorowy może być łagodny lub ostry, klasyczny - ciemnoczerwony lub zielony, zawsze jednak poprawia smak potraw. Zazwyczaj kupujemy gotowy keczup w sklepie, ale niektórzy przyrządzają go sami w domu, używając do tego przecieru pomidorowego,...

  • Czy makaron tuczy?

    .... Bo przecież zazwyczaj sięgamy po śmietanę, mąkę, aby sos zagęścić. Dodajemy żółty ser, aby makaron się "skleił". Tak przygotowana porcja makaronu jest wysokokaloryczna i nieodpowiednia dla kogoś, kto(...) odcedzić, wrzucić na patelnię, wymieszać, posypać świeżą bazylią. Sos czosnkowy (porcja dla 2 osób) Na łyżce masła podsmaż na kolor złoty 2 pokrojone w kostkę ząbki czosnku i dodaj do ugotowanego...

  • Swoją karierę w świecie smaków i zapachów rozpoczął w rodzimej Ameryce. Obecnie jest produktem eksportowym - Sos TABASCO® - najostrzejsza z przypraw, cieszy się niesłabnącą popularnością również w kuchni polskiej. Znany na całym świecie sos TABASCO® original produkowany jest już od 1868 roku. Jego twórcą jest Edmund McIllhenny, który według legendy, otrzymał od meksykańskiego podróżnika garść papryczek. Zasiał je, a z ich dojrzałych strączków wyprodukował sos TABASCO®. Obecnie sos sprzedawany...

  • Muszelki, nitki, uszka

    Makaron nie jest wynalazkiem włoskim. Ale to Włosi wymyślili ponad sto jego rodzajów! I co najmniej tysiąc dodatków oraz sosów, z którymi można go zjeść. Wnioski? Bez makaronu kuchnia włoska jest jak lato bez słońca. Kto chce ją poznać, powinien nauczyć się kilku przepisów na dobrą pastę.

  • Prawidłowo ugotowany makaron nie skleja się, jest sprężysty, miękki, ale jednocześnie lekko twardawy. Choć może wydawać się to nieco przesadzone, ugotowanie makaronu to niemal sztuka. Dlaczego? Fot. www.barillastudio.it Przede wszystkim dlatego, że z przyzwyczajenia popełniamy wiele istotnych błędów. Oto 5 największych mitów. Gotowanie w zbyt małym naczyniu Zbyt mały garnek, a co za tym idzie śladowa ilość wody do gotowania, to murowana recepta na sklejony makaron, który w efekcie końcowym...

  • ...w plasterki, paprykę w paseczki i kukurydzę:) całość doprawiamy przyprawami. W naczyniu żaroodpornym wykładamy połowę makaronu, mięso  z warzywami i na wierzch resztę makaronu. Całość polewamy POMYSŁEM na zapiekankę przygotowanym wg przepisu na opakowaniu, posypujemy startym żółtym serem i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. na 20 minut:) podawać z keczupem lub sosem czosnkowym.. SMACZNEGO!

  • Prawidłowo ugotowany makaron nie skleja się, jest sprężysty, miękki, ale jednocześnie lekko twardawy. Choć może wydawać się to nieco przesadzone, ugotowanie makaronu to niemal sztuka. Dlaczego? Gotując makaron z przyzwyczajenia popełniamy wiele błędów. Oto najpopularniejsze z nich, przez które możecie całkowicie zrujnować ulubione danie. Dolewanie do wody oleju lub oliwy Ten prosty trik z logicznego punktu widzenia nie ma żadnego uzasadnienia. Prawdopodobnie powodem był fakt, że większość...