• Informacje na temat:

    na sos czosnkowy do makaronu

Przepisy na temat: na sos czosnkowy do makaronu
  • Czosnkowy przysmak z bryndzą

    ...ser grubo zetrzyj. Bazylię opłucz, oderwij listki. Makaron odcedź, osącz na sitku. Wymieszaj z sosem z patelni. Wyłóż na talerze. Każda porcję makaronu posyp pokruszoną bryndzą, wiórkami żółtego sera...

  • taki zwyczajny sos do makaronu ale w smaku dobry

  • Pulpety z makaronem

    ...na pół. Natkę pietruszki, orzeszki, olej czosnkowy sól i pieprz włóż do miski i zmiksuj blenderem.3 Na oleju podsmaż pomidorki, dodaj do nich pulpeciki i pesto z pietruszki, przypraw do smaku, a potem całość duś 5 minut. Sos podawaj z ugotowanym makaronem udekorowany natką pietruszki...

  • Dla wielbicieli serów.

  • Danie z makaronem, groszkiem i sałatą

    ...wymieszaj z musztardą, majonezem i ziołami prowansalskimi. Sos odstaw na 20 minut. W dużej misce wymieszaj przestudzony makaron, kurczaka, sałatę, groszek, pomidorki i szczypiorek. Zalej sosem i dokładnie wymieszaj. Podawaj z pieczywem czosnkowym.

  • MAKARON +sos miesno- pomidorowy

  • ...1 opakowanie makaronu kokardki (najlepiej wyglądają kolorowe); 1 papryka zielona; 1 papryka czerwona; 2 ząbki czosnku; 1 kostka rosołowa; 1/2 l śmietany 36%.

  • Sos czosnkowy jest bardzo łatwy w przygotowaniu. W mojej wersji jest dość ostry :)

  • Kotleciki makaronowe ze smażonym porem

    ...tartej. Kotlety smażymy na mocno rozgrzanym oleju, średnio po 5 minut na każdą stronę. Danie można serwować np. z sosem czosnkowym.

  • Pyszny sos czosnkowy nadający się do kebaba, zapiekanych ziemniaczków, frytek, pizzy itp.

Artykuły na temat: na sos czosnkowy do makaronu
  • Makaron i tuńczyk w sosie czosnkowym

    ...  1. Zagotuj osoloną wodę w garnku. Wsyp makaron i ugotuj go al dente (tak przygotowany jest mniej tuczący i zachowuje lepszy smak w połączeniu z sosami). Brokuły umyj i podziel na małe różyczki. Ugotuj w osolonej wodzie z dodatkiem kilku kropel cytryny. Po ok. 5 min wyjmij je z wody i odcedź. 2. Ugotowane jaja pokrój na ćwiartki. Pomidory sparz, obierz ze skórki i przekrój na pół. 3. W rondlu...

  • Jak zamienić makaron w arcydzieło sztuki kulinarnej? Jaki sos do jakiego makaronu? Trudno znaleźć inny produkt spożywczy, który dawałby tyle możliwości i jednocześnie był tak prosty w przyrządzaniu - wystarczy kilka odpowiednich dodatkowych składników, by zapewnić rozkosz dla podniebienia. Makaron i sos to para stwarzająca możliwość wprost niewyobrażalnych kreacji. W książce prezentujemy wybór najlepszych sosów do makaronu, od klasycznych po bardziej twórcze i wyrafinowane warianty.

  • Spaghetti z anchois, pietruszką i czosnkową bułką tartą

    ...​To proste danie na bazie makaronu jest hołdem, który składam mojej włoskiej babci o sycylijskim sercu. Całość opiera się na świeżych pomidorach, bo to właśnie one nadają daniu smak i aromat. Jeśli nigdzie nie możesz dostać białych anchois, zamień je na hiszpańskie lub włoskie odpowiedniki.

  • Keczup wymyślili Chińczycy, do Europy sprowadzili go Anglicy, a Amerykanie uznali go za warzywo. Sos, który podbił cały świat, robi się z pomidorów lub... bananów! Keczup zna niemal każdy   Dodajemy go do kanapek, frytek, pizzy czy potraw mięsnych. Ten zimny sos pomidorowy może być łagodny lub ostry, klasyczny - ciemnoczerwony lub zielony, zawsze jednak poprawia smak potraw. Zazwyczaj kupujemy gotowy keczup w sklepie, ale niektórzy przyrządzają go sami w domu, używając do tego przecieru...

  • Czy makaron tuczy?

    .... Bo przecież zazwyczaj sięgamy po śmietanę, mąkę, aby sos zagęścić. Dodajemy żółty ser, aby makaron się "skleił". Tak przygotowana porcja makaronu jest wysokokaloryczna i nieodpowiednia dla kogoś, kto(...) odcedzić, wrzucić na patelnię, wymieszać, posypać świeżą bazylią. Sos czosnkowy (porcja dla 2 osób) Na łyżce masła podsmaż na kolor złoty 2 pokrojone w kostkę ząbki czosnku i dodaj do ugotowanego...

  • Swoją karierę w świecie smaków i zapachów rozpoczął w rodzimej Ameryce. Obecnie jest produktem eksportowym - Sos TABASCO® - najostrzejsza z przypraw, cieszy się niesłabnącą popularnością również w kuchni polskiej. Znany na całym świecie sos TABASCO® original produkowany jest już od 1868 roku. Jego twórcą jest Edmund McIllhenny, który według legendy, otrzymał od meksykańskiego podróżnika garść papryczek. Zasiał je, a z ich dojrzałych strączków wyprodukował sos TABASCO®. Obecnie sos sprzedawany...

  • Makaron i wódka

    ...niewielkim dodatkiem śmietany i masła, które dodawane jest do odsączonego makaronu, nim dołożysz do niego sos. Jak to bywa z wieloma potrawami, które znajdują się w repertuarze kuchni danego kraju, istnieje(...) diecie. Ale dla mnie, prosta kolacja oznacza makaron. Owszem, makaron trzeba ugotować w ostatniej chwili, ale sos możesz przygotować wcześniej i później go odgrzać. Penne alla vodka jest idealnym...

  • Prawidłowo ugotowany makaron nie skleja się, jest sprężysty, miękki, ale jednocześnie lekko twardawy. Choć może wydawać się to nieco przesadzone, ugotowanie makaronu to niemal sztuka. Dlaczego? Fot. www.barillastudio.it Przede wszystkim dlatego, że z przyzwyczajenia popełniamy wiele istotnych błędów. Oto 5 największych mitów. Gotowanie w zbyt małym naczyniu Zbyt mały garnek, a co za tym idzie śladowa ilość wody do gotowania, to murowana recepta na sklejony makaron, który w efekcie końcowym...

  • Muszelki, nitki, uszka

    Makaron nie jest wynalazkiem włoskim. Ale to Włosi wymyślili ponad sto jego rodzajów! I co najmniej tysiąc dodatków oraz sosów, z którymi można go zjeść. Wnioski? Bez makaronu kuchnia włoska jest jak lato bez słońca. Kto chce ją poznać, powinien nauczyć się kilku przepisów na dobrą pastę.

  • Prawidłowo ugotowany makaron nie skleja się, jest sprężysty, miękki, ale jednocześnie lekko twardawy. Choć może wydawać się to nieco przesadzone, ugotowanie makaronu to niemal sztuka. Dlaczego? Fot. 123RF / Picsel Przede wszystkim dlatego, że z przyzwyczajenia popełniamy wiele istotnych błędów. Oto 5 największych mitów. Gotowanie w zbyt małym naczyniu Zbyt mały garnek, a co za tym idzie śladowa ilość wody do gotowania, to murowana recepta na sklejony makaron, który w efekcie końcowym będzie...