• Informacje na temat:

    na śledzie solone w pierzynce

Przepisy na temat: na śledzie solone w pierzynce
  • ...śledzie solone (1 wiaderko), marchew - 3 sztuki, cebula - 2 sztuki duze! lub 3-4 mmniejsze, ziemniaki - 4 sztuki, jajka - 2-3 sztuki, majonez, przyprawy - pieprz i sól...

  • bardzo smaczne śledziki, delikatne w smaku

  • Smaczne łatwość przygotowania.

  • Dla tych co przepadają za sałatkami:)

  • Tradycyjna forma podania śledzi na świątecznym stole

  • Doskonała przekąska do chrupania. W ten sam sposób można też przyrządzić inne orzechy.

  • Do pochrupania na wieczory zbliżającego się weekendu

  • Śledzie pod pierzynką to bardzo popularny przepis w naszym kraju. Nie musi gościć w naszym domu tylko od święta. Nadaje się na każdą imprezę, na kolację...mamy fazę ostatnio na śledzie;)))

  • Pyszna warstwowa sałatka ze śledzi z buraczkami :) Popularna na kresach szuba - świetnie pasuje na wigilijny stół. Klasyczny przepis na śledzie z burakami :)

  • Pyszna warstwowa sałatka dla miłośników śledzi.

Artykuły na temat: na śledzie solone w pierzynce
  • Śledzik na ostatki

    ...pozbycie się jej jest dla nas największym wyzwaniem. Kucharze radzą najpierw moczyć śledzie w wodzie przez kilka godzin (kilkakrotnie ją zmieniając), a następnie umyć je i włożyć jeszcze na 1-2 godz. do(...)), kilka listków natki pietruszki, 1/2 pakownia chleba tostowego. Przygotowanie: Śledzie wyjmij z oleju, pozostaw na kilka minut na sitku, aby odciekły. Pokrój na nieduże paski. Śliwki umyj i osusz. Gdyby...

  • Na wigilijnym stole muszą znaleźć się zawsze co najmniej dwa gatunki ryb: karp i śledź. Wiele osób karpia traktuje jako przykry obowiązek - bo przecież tradycja! Do śledzi podchodzimy zgoła inaczej. Fot. 123RF/Picsel Śledzie w najróżniejszych odsłonach możecie podawać nie tylko w czasie świąt. Doskonale sprawdzają się jako przekąski na różnego rodzaju przyjęciach i imprezach. Wszyscy lubimy ich smak, ale zbyt rzadko pozwalamy sobie na eksperymenty z nimi. Klasyka oczywiście się sprawdza,...

  • Śledzie goszczą na polskich stołach właściwie przez okrągły rok. Najchętniej przyrządzamy je na rodzinne uroczystości lub imprezy ze znajomymi. Nierozerwalnie kojarzą nam się z epoką słusznie minioną, bo w końcu kto żyjący w czasach PRL nie pamięta rodzinnych biesiad z tradycyjnym śledziem w śmietanie w towarzystwie procentów? Dziś, szczególnie w okresie bożonarodzeniowym, sięgamy nie tylko po tradycyjne przepisy - coraz częściej na naszych talerzach lądują dania przygotowywane na bazie tych...

  • Polacy bardzo chętnie jedzą śledzie, jednak dosyć często traktujemy jest po macoszemu i podajemy jedynie w nudnych i przewidywalnych kombinacjach. Czas to zmienić, zwłaszcza że ostatni dzień karnawału daje nam doskonały pretekst do eksperymentowania. Fot. 123RF/Picsel Śledzie w najróżniejszych odsłonach możecie podawać nie tylko w czasie świąt. Doskonale sprawdzają się jako przekąski na różnego rodzaju przyjęciach i imprezach. Wszyscy lubimy ich smak, ale zbyt rzadko pozwalamy sobie na...

  • Na wigilijnym stole muszą znaleźć się zawsze co najmniej dwa gatunki ryb: karp i śledź. Wiele osób karpia traktuje jako przykry obowiązek - bo przecież tradycja! - a śledzik... Śledzika raczej lubimy. Czy ma nam do zaoferowania coś więcej niż tylko wspaniały smak? Okazuje się, że tak! Fot. 123RF.COM/PICSEL Śledzie Na wigilijnym stole muszą znaleźć się zawsze co najmniej dwa gatunki ryb: karp i śledź. Wiele osób karpia traktuje jako przykry obowiązek - bo przecież tradycja! - a śledzik......

  • Śledź to tradycyjne danie popularne w Polsce już od… średniowiecza! Do ich fanów należał sam Władysław Jagiełło, a wzmianki o tej rybie możemy znaleźć nawet w kronice Galla Anonima. W naszej kuchni pojawia się na co dzień i od święta. Fot. 123RF/Picsel Śledź to wigilijne danie, którego nie może zabraknąć na naszym stole. Swoją popularność zawdzięcza niewysokiej cenie, łatwej dostępności i dużej ilości ciekawych sposobów na jego przyrządzenie. Każdy zna przede wszystkim smak tradycyjnego,...

  • Wiele osób obawia się, że kolacja wigilijna zaprzepaści efekty miesięcy ćwiczeń i diety, a w dodatku nie będzie zbyt dobra dla zdrowia. Można jednak tego uniknąć, decydując się na przyrządzenie kolacji wigilijnej w wersji light za pomocą kilku trików. Istnieją triki zmniejszające kaloryczność tradycyjnych potraw wigilijnych. / 123rf.com Wigilijne ryby dla odchudzających się Jak wiadomo, na wigilijnym stole serwuje się duże ilości ryb. Niektóre z nich są same w sobie tłuste, a jeszcze...

  • Pyszne, tanie i dostępne na rynku cały rok. Takie właśnie są buraki. Poznaj wyjątkowe dania z tego zdrowego warzywa. Zainspiruj się pomysłami użytkowników Smakera. Fot. 123RF/Picsel Burak jest warzywem niedocenianym. Na naszych stołach często pojawia się jedynie jako dodatek do drugiego dania. Tymczasem to źródło witamin C i B1 oraz składników mineralnych, m. in.: żelaza, wapnia, magnezu, potasu, chloru i cynku, które przeciwdziałają wielu chorobom. Pij dziennie jedną szklankę soku z...

  • Karnawał nieubłaganie dobiega końca. Wtorek przed Środą Popielcową to czas ostatnich bali i hucznych imprez, w czasie których tradycyjnie serwuje się przekąski ze śledzi. Mamy dla was kilka przepisów, którymi zachwycicie gości. Fot. 123RF/Picsel Ostatki, śledzik, mięsopust lub kozelek. Wiele nazw - to samo znaczne. W ten sposób nazywamy ostatnie dni karnawałowych szaleństw, poprzedzające okres Wielkiego Postu. To także fantastyczna okazja do zjedzenia czegoś naprawdę smacznego. Dlaczego w...

  • Cenione przez Chińczyków, Amerykanów i Holendrów. Czy to coś więcej niż słona przekąska do piwa? Fot. 123RF/Picsel Orzeszki ziemne plus chili to baza dla sosu satay, popularnego w Azji Południowo-Wschodniej. Kurczak satay to danie uwielbiane przez Holendrów, którzy są także miłośnikami masła orzechowego. Masło orzechowe w olbrzymich ilościach spożywaja również Amerykanie. Masło z orzechów Jak to się robi? Prażone orzeszki ziemne mielone są na pastę - z dodatkiem soli, cukru i odrobiny oleju...