• Informacje na temat:

    na śledzie pod pierzyną

Przepisy na temat: na śledzie pod pierzyną
  • Sałatka idealna jako przekąska, łatwa w przygotowaniu

  • Dla lubiących słodkie ale i zdrowe jedzonko.

  • Przepis wart wypróbowania: "Ziemniaki pod zieloną pierzyną"

  • idealne dla niespodziewanych gości

  • Dla tych co przepadają za sałatkami:)

  • Śledzie pod pierzynką to bardzo popularny przepis w naszym kraju. Nie musi gościć w naszym domu tylko od święta. Nadaje się na każdą imprezę, na kolację...mamy fazę ostatnio na śledzie;)))

  • Pyszna warstwowa sałatka ze śledzi z buraczkami :) Popularna na kresach szuba - świetnie pasuje na wigilijny stół. Klasyczny przepis na śledzie z burakami :)

  • Dzięki tej sałatce polubiłam śledzie. Jest ona tak delikatna zarówno w konsystencji, jak i w smaku, co trochę łagodzi wyraźny smak śledzia, a jednocześnie nadaje mu charakteru.

  • Jest to moja kolejna propozycja na święta, śledzie, które obowiązkowo goszczą na moim świątecznym stole od wielu lat. Kiedyś ten przepis podawała aktorka Elżbieta Starostecka w ,,Pytaniu na śniadanie". I dokładnie w takiej niezmienionej formie robię go do dziś.

  • sałatka warstwowa

Artykuły na temat: na śledzie pod pierzyną
  • Klucz do tajemnicy

    ...samochodu, podróż trwała cały dzień. Wsiedliśmy do pierwszego autobusu o szóstej rano. Przyjechał wysłużony "ogórek", w którym czuć było spaliny i było zimno. Potem drugi autobus, na koniec pociąg. Kiedy(...) zaspy, śnieg skrzypiał pod butami, mróz szczypał w policzki. Rodzice z bagażami, ja jedną ręką ściskałam ukochaną lalkę, drugą chwyciłam się mamy. I tak kilka kilometrów. W połowie drogi zaczął sypać...

  • Polacy bardzo chętnie jedzą śledzie, jednak dosyć często traktujemy jest po macoszemu i podajemy jedynie w nudnych i przewidywalnych kombinacjach. Czas to zmienić, zwłaszcza że ostatni dzień karnawału daje nam doskonały pretekst do eksperymentowania. Śledzie w najróżniejszych odsłonach możecie podawać nie tylko w czasie świąt. Doskonale sprawdzają się jako przekąski na różnego rodzaju przyjęciach i imprezach. Wszyscy lubimy ich smak, ale zbyt rzadko pozwalamy sobie na eksperymenty z nimi....

  • Klucz do tajemnicy

    ...samochodu, podróż trwała cały dzień. Wsiedliśmy do pierwszego autobusu o szóstej rano. Przyjechał wysłużony "ogórek", w którym czuć było spaliny i było zimno. Potem drugi autobus, na koniec pociąg. Kiedy(...) zaspy, śnieg skrzypiał pod butami, mróz szczypał w policzki. Rodzice z bagażami, ja jedną ręką ściskałam ukochaną lalkę, drugą chwyciłam się mamy. I tak kilka kilometrów. W połowie drogi zaczął sypać...

  • Na wigilijnym stole muszą znaleźć się zawsze co najmniej dwa gatunki ryb: karp i śledź. Wiele osób karpia traktuje jako przykry obowiązek - bo przecież tradycja! Do śledzi podchodzimy zgoła inaczej. Fot. 123RF/Picsel Śledzie w najróżniejszych odsłonach możecie podawać nie tylko w czasie świąt. Doskonale sprawdzają się jako przekąski na różnego rodzaju przyjęciach i imprezach. Wszyscy lubimy ich smak, ale zbyt rzadko pozwalamy sobie na eksperymenty z nimi. Klasyka oczywiście się sprawdza,...

  • Smacznych świąt

    ...w półplasterki. 4. Przed podaniem udekoruj plasterkami pomarańczy, zieleniną oraz ziarenkami czerwonego pieprzu. Przygotowanie: 180 minut Łosoś pod pierzyną w galarecie Składniki na 5 porcji: 1 i 1/2 kg(...) buraczany i podgrzej na wolnym ogniu, nie doprowadzając do wrzenia. Dodaj sól, pieprz, cukier, sok z cytryny i majeranek. 4. Przygotuj farsz. Grzyby mocz w wodzie całą noc, a następnego dnia ugotuj je w tej...

  • Śledzie goszczą na polskich stołach właściwie przez okrągły rok. Najchętniej przyrządzamy je na rodzinne uroczystości lub imprezy ze znajomymi. Nierozerwalnie kojarzą nam się z epoką słusznie minioną, bo w końcu kto żyjący w czasach PRL nie pamięta rodzinnych biesiad z tradycyjnym śledziem w śmietanie w towarzystwie procentów? Dziś, szczególnie w okresie bożonarodzeniowym, sięgamy nie tylko po tradycyjne przepisy - coraz częściej na naszych talerzach lądują dania przygotowywane na bazie tych...

  • Na wigilijnym stole muszą znaleźć się zawsze co najmniej dwa gatunki ryb: karp i śledź. Wiele osób karpia traktuje jako przykry obowiązek - bo przecież tradycja! - a śledzik... Śledzika raczej lubimy. Czy ma nam do zaoferowania coś więcej niż tylko wspaniały smak? Okazuje się, że tak! Śledzie Na wigilijnym stole muszą znaleźć się zawsze co najmniej dwa gatunki ryb: karp i śledź. Wiele osób karpia traktuje jako przykry obowiązek - bo przecież tradycja! - a śledzik... Śledzika raczej lubimy....

  • W ramach jubileuszowego wydania Restaurant Week, który trwa od 20 do 31 października, wybraliśmy się do krakowskiej restauracji Pod Katarynką. Zobaczcie, czego możecie się tam spodziewać. 10 edycja festiwalu najlepszych restauracji w Polsce poświęcona jest kulturze świętowania - celebrowania każdej, ważnej okazji przy restauracyjnym stole z bliskimi, znajomymi, czy współpracownikami. Warto więc skorzystać z możliwości, jakie oferuje Restaurant week i wybrać się na wspólny posiłek. Do końca...

  • W tegorocznej edycji Whisky Live Warsaw, która odbyła się w dniach 14-15 października w Hotelu Courtyard by Warsaw Marriott Airport, uczestniczyło około 3,5 tysiąca miłośników bursztynowego trunku. Fot. materiały prasowe Wydarzenie odbywało się na dwóch poziomach. Na parterze ulokowano sklep festiwalowy oraz sesje food pairing. Piętro należało do wystawców - dokładnie 55 z 15 krajów. Swoich reprezentantów miały kraje powszechnie kojarzone z produkcją whisky - Szkocja, Irlandia czy Stany...

  • W miniony weekend, we wspaniałych wnętrzach Zamku Dubiecko odbył się drugi już półfinał konkursu BlogerChef. Zupełnie inny niż ten pierwszy, w hotelu Mistral Sport**** w Gniewinie, ale równie udany. Towarzyszyło mu mnóstwo pozytywnych emocji i świetnej zabawy. Wieczór kuchni szlacheckiej i myśliwskiej Spotkanie rozpoczęło się w piątek, od części integracyjnej, czyli wspólnego gotowania. Gospodarzem wieczoru był szef kuchni Zamku Dubiecko - Janusz Pyra. Pod jego okiem powstało wiele ciekawych...