• Informacje na temat:

    na śledzie po japońsku w pomidorach

Przepisy na temat: na śledzie po japońsku w pomidorach
  • W zasadzie tradycyjny przepis, z nieznacznymi modyfikacjami.

  • Jeszcze jedna propozycja dania z wykorzystaniem śledzi. Doskonała jako przystawka, atrakcyjnie wygląda na stole. Śledziki po japońsku.

  • zaskocz rodzine i znajomych.

  • Przystawka bardzo efektowna ale można też śledziki pokroić w większe kawałki i podawać jako sałatkę:-)

  • pyszna przekąska, pyszna zakąska:))

  • Przepis odnaleziony w starych zapiskach sporządzanych przez nasze babcie. Wiemy ,że zawsze liczyć możemy na jakość i smak.

  • Kilka składników i mamy bardzo dobrą sałatkę na sylwestra polecam.

  • Przepis wart wypróbowania: "Śledź po japońsku"

  • Pyszna rybka nadająca się na Wigilijny stół :)

  • Kolejna propozycja na śledzika-tym razem po japońsku-skąd ta nazwa?nie wiem bo chyba z przepisem nie wiele ma wspólnego-ale za to smak-wyśmienity....nie spodziewałam się,że będą aż tak dobre-ciekawy pomysł na cebulkę do sałatki którą się gotuje w zalewie octowej-co daje później naprawdę fajny posmak-polecam gorąco bo nie dość ,że są pyszne to jeszcze fajnie się będą prezentować na stole wigilijnym jak również na każdej domowej imprezie.

Artykuły na temat: na śledzie po japońsku w pomidorach
  • Święta inaczej

    Co roku ten sam stół, zastawa, a na niej ci sami "goście": karp, pierogi z kapustą, bigos, śledzie w śmietanie. A gdyby tym razem zaprosić kilku nowych uczestników? Pokażemy ci, jak odmienić tradycyjne dania, by miały więcej witamin, były mniej kaloryczne i pozostały tak samo smaczne.

  • Śledzie goszczą na polskich stołach właściwie przez okrągły rok. Najchętniej przyrządzamy je na rodzinne uroczystości lub imprezy ze znajomymi. Nierozerwalnie kojarzą nam się z epoką słusznie minioną, bo w końcu kto żyjący w czasach PRL nie pamięta rodzinnych biesiad z tradycyjnym śledziem w śmietanie w towarzystwie procentów? Dziś, szczególnie w okresie bożonarodzeniowym, sięgamy nie tylko po tradycyjne przepisy - coraz częściej na naszych talerzach lądują dania przygotowywane na bazie tych...

  • Karnawałowe przekąski

    .... Śledź po japońsku Składniki na 4 porcje: 3 ziemniaki, 4 płaty śledzia marynowanego, grubo mielony czarny pieprz, 4 marchewki, 2 pietruszki, 1 mały seler, 4 jajka na twardo, 2 ogórki kwaszone(...) z majonezem i musztardą, dopraw ją do smaku solą i drobno zmielonym pieprzem. Odstaw do lodówki na godz. Śledzie opłucz i osusz, jeśli są bardzo słone, warto je namoczyć, zmieniając kilka razy wodę...

  • Polacy bardzo chętnie jedzą śledzie, jednak dosyć często traktujemy jest po macoszemu i podajemy jedynie w nudnych i przewidywalnych kombinacjach. Czas to zmienić, zwłaszcza że ostatni dzień karnawału daje nam doskonały pretekst do eksperymentowania. Śledzie w najróżniejszych odsłonach możecie podawać nie tylko w czasie świąt. Doskonale sprawdzają się jako przekąski na różnego rodzaju przyjęciach i imprezach. Wszyscy lubimy ich smak, ale zbyt rzadko pozwalamy sobie na eksperymenty z nimi....

  • Przepis na życie

    ...białym obrusie baby drożdżowe, mazurki, makowce, śledzie i… gyros w wersji wielkanocnej – cieniutkie skrawki białej kiełbasy owinięte w mączne placki. Eksperymentów jest więcej, obok klasycznego makowca(...) poszukiwań. Obok przepisu na łososia po japońsku składniki na domowe pączki z różą i nalewkę z pigwy. Babcine ciasta i przepisy na wątróbkę z winem z programu Pascala. Grażyna: – Przeczytałam gdzieś, że...

  • Na wigilijnym stole muszą znaleźć się zawsze co najmniej dwa gatunki ryb: karp i śledź. Wiele osób karpia traktuje jako przykry obowiązek - bo przecież tradycja! Do śledzi podchodzimy zgoła inaczej. Fot. 123RF/Picsel Śledzie w najróżniejszych odsłonach możecie podawać nie tylko w czasie świąt. Doskonale sprawdzają się jako przekąski na różnego rodzaju przyjęciach i imprezach. Wszyscy lubimy ich smak, ale zbyt rzadko pozwalamy sobie na eksperymenty z nimi. Klasyka oczywiście się sprawdza,...

  • Na wigilijnym stole muszą znaleźć się zawsze co najmniej dwa gatunki ryb: karp i śledź. Wiele osób karpia traktuje jako przykry obowiązek - bo przecież tradycja! - a śledzik... Śledzika raczej lubimy. Czy ma nam do zaoferowania coś więcej niż tylko wspaniały smak? Okazuje się, że tak! Śledzie Na wigilijnym stole muszą znaleźć się zawsze co najmniej dwa gatunki ryb: karp i śledź. Wiele osób karpia traktuje jako przykry obowiązek - bo przecież tradycja! - a śledzik... Śledzika raczej lubimy....

  • Pomidory powinny gościć na naszych stołach znacznie częściej, i to nie tylko jako dodatek do kanapek czy sałatek. Bowiem powodów, dla których należy je jeść jest mnóstwo! 1. Obniżają ryzyko zachorwania na raka Pomidor swój czerwony kolor zawdzięcza likopenowi, barwnikowi, który jest także silnym antyoksydantem. Usuwa on z organizmu wolne rodniki, odpowiedzialne za rozwój licznych chorób naszego organizmu. Najwięcej likopenu znajdziemy nie tyle w samych pomidorach, co w ich przetworach np. w...

  • Redakcja Smakera oraz ekpia telewizyjna INTERIA.TV odwiedziły Muzeum Sztuki i Techniki Japońskiej Mangha, by zgłębić tajniki parzenia herbaty po japońsku. Jest to pierwszy odcinek nowego cyklu Kamera Smakera, w ramach którego będziemy odwiedzać różne miejsca w poszukiwaniu kulinarnych ciekawostek. W najbliższym czasie dowiecie się, jak powstają najsmaczniejsze cupcake'i w Krakowie oraz gdzie warto wybrać się na duże jasne z pianką ;-) Zapraszamy do oglądania!

  • Sezon na pomidory trwa. Na targach można kupić piękne, świeże i pachnące pomidory. Ale co z nimi można zrobić? Podpowiemy wam kilka ciekawych pomysłów! Pomidory najlepiej komponują się z bazylią, oregano i rozmarynem.   Fot. 123RF.COM/PICSEL Ketchup bez sztucznych dodatków Jesteśmy przyzwyczajeni do tego, że ketchup kupujemy w sklepie, jednak możemy również zrobić go samemu w domu i zaskoczyć domowników i przyjaciół. Ketchup robiony w domu będzie też zdrowszy niż ten kupowany w sklepie - a...