• Informacje na temat:

    na śledzie panierowane

Przepisy na temat: na śledzie panierowane
  • Panierowane płaty

    Sposób przygotowania Śledzie opłucz, dobrze osusz, rozetnij wzdłuż. Potem kawałki ryby zanurz w roztrzepanych jajkach. Obtocz w tartej bułce. Usmaż na mocno rozgrzanym oleju. Osącz z tłuszczu na papierowym ręczniku. Składniki zalewy umieść w garnku. Zagotuj, po czym zmniejsz płomień i gotuj jeszcze kilka minut. W tym czasie usmażone śledzie ułóż w słoikach. Od razu zalej gorącą marynatą. Mocno...

  • Pierwszy raz przygotowywałam śledzie w ten sposób. Nosiłam się z tym zamiarem od dawna, ale dopiero ostatnio udało mi się go zrealizować. W tej wersji śledzie są delikatne w środku, z chrupiącą skórką. Dobrze komponują się podane z pomidorkami koktajlowymi, smażoną cebulką i korniszonami. Polecam :)

  • Śledzie z pietruszką

    Danie serwuj np. ze świeżym białym pieczywem lub z ziemniakami. Śledzie będą znakomicie smakowały zarówno z ziemniakami pieczonymi (w większych kawałkach, np. w folii aluminiowej lub w talarkach na blasze), lub z ziemniakami gotowanymi tradycyjnie (z wody) lub ugotowanymi na parze.

  • Gdy znudzą się kanapki na śniadanie warto sięgnąć do tego przepisu.

  • Jak odchudzić święta?

    ...tylko ze śmietaną, doskonale smakuje także z jogurtem. Jeśli lubimy śledzie w oleju, dodajmy do nich odrobinę oleju lnianego lub rzepakowego. Pierogi lub uszka przygotujmy z dodatkiem mąki razowej...

  • Idealny sposób na sprawienie przyjemności każdemu miłośnikowi owoców morza. Małże, dzięki panierce nabierają nowego, wykwintnego smaku.

  • Wspaniale danie na zimno i na goraco, z chlebkiem z maselkiem albo z ziemniakami, jako obiad lub jako kolacja. Troche pracochlonne, ale dla tej przyjemnosci warto sie troszke pobawic w kuchni.

  • Szybkie, pyszne, tanie. Wspaniale wygląda, ale i smakuje.

  • Udka w panierce są przepyszne. Gorąco polecam na obiad.

  • Bardzo lubię takie skrzydełka.W ten sposób robię też kurczaka.

Artykuły na temat: na śledzie panierowane
  • Śledź opiekany w stylu azjatyckim – czyli panierowane w orzeszkach arachidowych  fileciki śledziowe

    ....   Wystudzone śledzie przekładamy ostrożnie - tak aby nie uszkodzić panierki do plastikowego pojemnika do przechowywania żywności, zalewamy przestudzoną zalewą ( zalewa powinna całkowicie zakrywać warstwę...

  • Śledzie goszczą na polskich stołach właściwie przez okrągły rok. Najchętniej przyrządzamy je na rodzinne uroczystości lub imprezy ze znajomymi. Nierozerwalnie kojarzą nam się z epoką słusznie minioną, bo w końcu kto żyjący w czasach PRL nie pamięta rodzinnych biesiad z tradycyjnym śledziem w śmietanie w towarzystwie procentów? Dziś, szczególnie w okresie bożonarodzeniowym, sięgamy nie tylko po tradycyjne przepisy - coraz częściej na naszych talerzach lądują dania przygotowywane na bazie tych...

  • ulubiona przystawka moich gosci

  • Polacy bardzo chętnie jedzą śledzie, jednak dosyć często traktujemy jest po macoszemu i podajemy jedynie w nudnych i przewidywalnych kombinacjach. Czas to zmienić, zwłaszcza że ostatni dzień karnawału daje nam doskonały pretekst do eksperymentowania. Śledzie w najróżniejszych odsłonach możecie podawać nie tylko w czasie świąt. Doskonale sprawdzają się jako przekąski na różnego rodzaju przyjęciach i imprezach. Wszyscy lubimy ich smak, ale zbyt rzadko pozwalamy sobie na eksperymenty z nimi....

  • Kolejność wigilijnych potraw

    ...postaciami. Na wigilijnym stole bardzo popularny jest karp i śledzie, ale coraz częściej pojawia się także pstrąg czy łosoś. Na stole wigilijnym nie powinno zabraknąć też zupy grzybowej czy...

  • Na wigilijnym stole muszą znaleźć się zawsze co najmniej dwa gatunki ryb: karp i śledź. Wiele osób karpia traktuje jako przykry obowiązek - bo przecież tradycja! - a śledzik... Śledzika raczej lubimy. Czy ma nam do zaoferowania coś więcej niż tylko wspaniały smak? Okazuje się, że tak! Śledzie Na wigilijnym stole muszą znaleźć się zawsze co najmniej dwa gatunki ryb: karp i śledź. Wiele osób karpia traktuje jako przykry obowiązek - bo przecież tradycja! - a śledzik... Śledzika raczej lubimy....

  • Dzieci i ryby

    ...w drugim roku życia, oczywiście po uzgodnieniu z pediatrą. Śledzie i spółka Mięso ryb nie wymaga długiej obróbki termicznej. Zbyt długie smażenie lub pieczenie sprawia, że ryba jest(...) bardzo delikatne pulpeciki z ryby, które przygotowuje się tak samo jak te z mięsa. Zobacz, co jeszcze warto przyrządzić z różnych gatunków ryb. Śledzie. Mają wyrazisty smak. Poprawiają apetyt i dlatego są...

  • Na wigilijnym stole muszą znaleźć się zawsze co najmniej dwa gatunki ryb: karp i śledź. Wiele osób karpia traktuje jako przykry obowiązek - bo przecież tradycja! Do śledzi podchodzimy zgoła inaczej. Fot. 123RF/Picsel Śledzie w najróżniejszych odsłonach możecie podawać nie tylko w czasie świąt. Doskonale sprawdzają się jako przekąski na różnego rodzaju przyjęciach i imprezach. Wszyscy lubimy ich smak, ale zbyt rzadko pozwalamy sobie na eksperymenty z nimi. Klasyka oczywiście się sprawdza,...

  • Sylwester 2012

    ...listków świeżej kolendry, marchewka, 2 zielone jabłka, sól, pieprz, gałązki świeżego koperku, plasterki suszonych jabłek Przygotowanie: Łososia pokrój w drobną kostkę. Śledzie osącz, jeśli mają skórkę - ostrożnie ją zdejmij. Śledzie drobno posiekaj. Imbir obierz (oskrob go łyżeczką), zetrzyj na tarce lub drobno posiekaj. Limonki sparz i osusz. Z jednej zetrzyj skórkę i wyciśnij sok. Cebulę...

  • Śledź to ryba wszechobecna w polskiej kuchni. Swoją pozycję zawdzięcza licznym postom oraz stosunkowo niskiej cenie. Obowiązkowo pojawia się na wigilijnych stołach, czyli wtedy, gdy obyczaj nakazuje powstrzymanie się od spożywania mięsa. Śledzia z rzędem temu, kto znajdzie osobę nieznająca tej świątecznej tradycji! Od dawien dawna nurtowało mnie jedno pytanie - jak to jest, że w Wigilię mięsa jeść nie wolno, ale wolno, a wręcz trzeba jeść ryby? W końcu ryba to również mięso...Przy okazji...