• Informacje na temat:

    na śledzie moje gotowanie

Przepisy na temat: na śledzie moje gotowanie
  • Śledzie zielone mojej Mamy

    ...angielskiego  4 duże cebule Przygotowanie: 1. Śledzie kroimy na około centymetrowe kawałki. 2. Pozostałe składniki umieszczamy w garnku, mieszamy i doprowadzamy do wrzenia - gotujemy 2 minuty. 3. Dodajemy śledzie i gotujemy nie więcej niż minutę aby śledzie się nie rozpadły. 4. Delikatnie przekładamy śledzie z zalewą do pojemnika z przykrywką, studzimy i zostawiamy na 24 godziny w lodówce...

  • śledzie ale inaczej,kolorowo

  • Siostra Anastazja: Z kim łączy nas stół, a z kim telewizor

    ...w. Karp wciąż jest popularny, ale pojawiają się też inne ryby, które wcześniej były o wiele częstszym gościem w polskich jadłospisach: szczupaki, liny, węgorze, śledzie. Czy tradycje polskich(...) czas postny. Moment narodzin Jezusa wyznacza Pasterka. Dziś gotowanie jest w modzie. Ale na święta, kiedy jest sporo pracy, niektórzy wolą zamówić gotowe dania. - Polacy, jeśli tylko mają czas...

  • Świetne danie na obiad

  • Pyszne kolorowe galaretki drobiowe.

  • Bardzo dobre i smaczne danie. Lubię dania które n adrugi dzień smakują jeszcze lepiej niż w pierwszy:)

  • Bardzo dobre i bardzo zdrowe :-)

  • Smaczna zakąska :P

  • bardzo szybkie i smaczne pączusie!

  • Moje pierwsze w życiu zrobione sushi. W prawdzie nie jestem zwolenniczką takiego rodzaju potrawy, ale od zawsze fascynowała mnie kolorystyka sushi.

Artykuły na temat: na śledzie moje gotowanie
  • Jak zrobić śledzie? - przekrój śledzie na połowę i z każdego płata zdejmij skórę, odchodzi bardzo łatwo - dokładnie wypłucz i zalej zimną wodą z dodatkiem octu jabłkowego - śledzie pozostaw na kilka godzin,  najlepiej na całą noc w lodówce - pokrój warzywa i zeszklij je na łyżce oliwy, 2-3 min. - dodaj pastę pomidorową i przecier, wymieszaj, dodaj pozostałe przyprawy...

  • Śledzie goszczą na polskich stołach właściwie przez okrągły rok. Najchętniej przyrządzamy je na rodzinne uroczystości lub imprezy ze znajomymi. Nierozerwalnie kojarzą nam się z epoką słusznie minioną, bo w końcu kto żyjący w czasach PRL nie pamięta rodzinnych biesiad z tradycyjnym śledziem w śmietanie w towarzystwie procentów? Dziś, szczególnie w okresie bożonarodzeniowym, sięgamy nie tylko po tradycyjne przepisy - coraz częściej na naszych talerzach lądują dania przygotowywane na bazie tych...

  • Gotowanie zaczyna się w głowie

    ......Do wszystkich, którzy zechcą ją kupić. Będę zaszczycony. Myślę, że twoja książka kucharska to idealny prezent dla... mężczyzn. Pokazujesz, że prawdziwy facet może spełniać się w kuchni, i że gotowanie może być sexy. To się podoba kobietom! - Mężczyzna jest seksowny albo nie, bez względu na to, co robi i czym się zajmuje. Tak rozpoczyna dzień znany kucharz Gotowanie staje się u nas coraz...

  • Polacy bardzo chętnie jedzą śledzie, jednak dosyć często traktujemy jest po macoszemu i podajemy jedynie w nudnych i przewidywalnych kombinacjach. Czas to zmienić, zwłaszcza że ostatni dzień karnawału daje nam doskonały pretekst do eksperymentowania. Śledzie w najróżniejszych odsłonach możecie podawać nie tylko w czasie świąt. Doskonale sprawdzają się jako przekąski na różnego rodzaju przyjęciach i imprezach. Wszyscy lubimy ich smak, ale zbyt rzadko pozwalamy sobie na eksperymenty z nimi....

  • Święta muszą być pełne tradycji

    Gotowanie to ich pasja! Ale świąt Bożego Narodzenia nie wyobrażają sobie bez tradycyjnych polskich dań, bez wspomnień i rodzinnych rozmów pełnych ciepła i miłości.

  • Dorota Świątkowska, autorka jednego z najpopularniejszych blogów kulinarnych, mojewypieki.com, przygotowała wybór babeczek, muffinów, rozmaitych ciasteczek, mrożonych deserów, a także tart, ciast kruchych, nie zabrakło też tortów, serników i innych smakowitych wypieków. Wszystkie kulinarne propozycje zawarte w książce to wynik długoletniej pracy autorki na swoim blogu kulinarnym. Każda receptura została wielokrotnie sprawdzona, co gwarantuje kulinarny sukces następnym adeptom domowego...

  • Tarta Basków  i na naszym stole w tym tygodniu.

    ...  Moje kulinaria od dwóch tygodni ograniczają się do niezbędnego minimu, gdyż czasu brak. Jak ktoś siedzi od 8 rano do 20 w pracy to trudno by coś gotował....

  • Na wigilijnym stole muszą znaleźć się zawsze co najmniej dwa gatunki ryb: karp i śledź. Wiele osób karpia traktuje jako przykry obowiązek - bo przecież tradycja! Do śledzi podchodzimy zgoła inaczej. Fot. 123RF/Picsel Śledzie w najróżniejszych odsłonach możecie podawać nie tylko w czasie świąt. Doskonale sprawdzają się jako przekąski na różnego rodzaju przyjęciach i imprezach. Wszyscy lubimy ich smak, ale zbyt rzadko pozwalamy sobie na eksperymenty z nimi. Klasyka oczywiście się sprawdza,...

  • Od zawsze kocham gotować a śledź i tatar to moje dwa ulubione dania, które kocham zarówno przyrządzać jak i jeść. Mój przepis jest wariacją na temat klasycznego śledzika w oleju – nieco unowocześniony i uszlachetniony, już kilka razy zachwycił moich gości. Mam nadzieję, że pomimo klasycznej formy śledzia a’la matias uda mi się podbić serca szanownego jury.

  • Na wigilijnym stole muszą znaleźć się zawsze co najmniej dwa gatunki ryb: karp i śledź. Wiele osób karpia traktuje jako przykry obowiązek - bo przecież tradycja! - a śledzik... Śledzika raczej lubimy. Czy ma nam do zaoferowania coś więcej niż tylko wspaniały smak? Okazuje się, że tak! Fot. 123RF.COM/PICSEL Śledzie Na wigilijnym stole muszą znaleźć się zawsze co najmniej dwa gatunki ryb: karp i śledź. Wiele osób karpia traktuje jako przykry obowiązek - bo przecież tradycja! - a śledzik......