• Informacje na temat:

    na skwarki

Przepisy na temat: na skwarki
  • Smalec klasyczny, ze skwarkami i cebulką

    Składniki: ●1 kg boczku surowego ●500 g słoniny ●2 cebule ●3 ząbki czosnku ●sól ●majeranek Składniki: 1. Pokrój w drobną kostkę boczek i słoninę lub zmiel w maszynce do mięsa o grubych otworach, przełóż do rondla o grubym dnie. Smaż na bardzo małym ogniu, aż skwarki zmiękną. 2. Zestaw wtedy smalec z ognia i lekko ostudź (ma bardzo wysoką temperaturę), po czym dodaj posiekane cebule...

  • Świetnie nadają się jako omasta do ziemniaczków na obiad oraz do smarowania na chlebek z dodatkiem cebulki:)

  • Pyzy ze skwarkami w sosie pieczarkowym

    Na pewno twoje pyzy są najlepsze na świecie, ale co szkodzi wypróbować także nowy przepis?

  • Delikatne, niezwykle kruche, po prostu idealne.

  • Pączki - z ziemniaków, a może ze skwarkami?

    Istnieje niezliczona ilość przepisów na pączki. Wielbicieli tego smakołyku zaskoczyć mogą pączki z ziemniaków albo ich wersja staropolska ze skwarkami.

  • Ugotowany makaron ozdobny okraszony usmażonymi skwarkami z boczku i cebuli.

  • Smalec o smaku cebulki i czosnku

    Idealny dla tych, którzy nie lubią skwarek!

  • Smaczne i łatwe. Dzieci bardzo je lubią.

  • Składniki: 6 ziemniaków, bulion, cebula, łyżka chrzanu, skwarki, śmietana, mąka, majeranek.

  • bardzo smaczne,łatwe do zrobienia

Artykuły na temat: na skwarki
  • Kluski śląskie z dziurką okraszone skwarkami

    Smak tradycji.

  • Narodowa potrawa Węgier, ciesząca się takim statusem jak nasz, swojski bigos. Podbiła podniebienia Polaków i podbija nadal, co sezon. Gdy tylko na straganach pojawią się tanie papryki – gotujemy leczo! Za co tak je lubimy? Po pierwsze, jest to potrawa jednogarnkowa, a po takie pomysły zawsze sięgamy, gdy nie mamy pomysłu lub ochoty na gotowanie. Cały proces wykonania potraw jednogarnkowych z reguły sprowadza się do posiekania składników, wrzucenia ich do garnka, zagotowania i mieszania co...

  • Bulwy jam z pikantnym wieprzowo-fistaszkowym farszem

    ...skwarki: Na patelni rozgrzej niewielką ilość oleju. Olej musi być piekielnie gorący! 10. Odetnij skórę ze słoniny i pokrój ją na paski. 11. Ostrożnie kładź słoninę na rozgrzaną patelnię. 12

  • Narodowa potrawa Węgrów, ciesząca się takim statusem jak nasz, swojski bigos. Już lata temu podbiła podniebienia Polaków i po dziś dzień cieszy się niesłabnącą popularnością. Gdy tylko na straganach pojawią się tanie papryki – gotujemy leczo! Fot. 123RF/Picsel Dlaczego lubimy leczo? Po pierwsze, jest to potrawa jednogarnkowa, a po takie pomysły zawsze sięgamy, gdy nie mamy pomysłu lub ochoty na gotowanie. Cały proces wykonania potraw jednogarnkowych z reguły sprowadza się do posiekania...

  • Szybki bigos

    Do dania pasują łazanki ze skwarkami.

  • Zasobne plebanie, wspaniałe gospodynie i dwieście wyśmienitych przepisów z różnych stron Polski. Niektóre z tych receptur mają aż sto siedemdziesiąt lat. Zapisane w przedwojennych kajecikach, zostały spisane na potrzeby książki, bo przecież gotować można „na orientację” – jak twierdzi jedna z bohaterek. Ważne, żeby smakowało. Smakuje, i to jak! Czasem tak, że gospodynie są zapraszane z jednej parafii do drugiej. Zdarza się, że gości zaprosi się za dużo, wówczas z takiej opresji muszą...

  • Pierogi lwowskie

    Posyp skwarkami i cebulą by pięknie prezentowały się na talerzu.

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka Warmińskiego. Ówczesne...

  • Gotowe pulpety można okrasić skwarkami z podsmażonego boczku, a zamiast sera żółtego dodać wędzony.

  • Naleśniki, zapiekanki, placki ziemniaczane a może zupa? Nie wiesz, co zrobić dziś na obiad, żeby było smacznie, tanio i zdrowo? Twoja lodówka i nasze przepisy to skarbnica wiedzy, jak zaplanować menu na wszystkie dni tygodnia za niewielką kwotę. Pieniądze z portfela znikają w zastraszającym tempie, a do pierwszego pozostało jeszcze sporo czasu? Nie masz pomysłu jak zjeść tanio i obficie, a burczący brzuch przypomina, że pora obiadowa się zbliża? Wykorzystaj to, co przechowujesz w lodówce....