• Informacje na temat:

    na parze ryba

Przepisy na temat: na parze ryba
  • Ryba gotowana na parze z ziemniakami

    ...obierz, umyj. Marchewkę, seler obierz, umyj, pokrój w plasterki. Do garnka do gotowania na parze wlej wodę, ułóż na nim sitko. Włóż do niego kawałki ryby, warzywa (możesz dodać wyciśnięty przez praskę...

  • Dorsz przyrządzony w parowarze w towarzystwie ziemniaków i cukinii :)

  • Ryba w warzywach

    Składniki: okoń morski, dorada lub inna ryba wypatroszona i oczyszczona brokuł 20 dag pomidorków koktajlowych 20 dag zielonej fasolki szparagowej 2 marchewki pół kalafiora cebula cytryna sól pieprz Przygotowanie: 1. Rybę opłucz, skrop sokiem z połowy cytryny, posyp solą i pieprzem. Warzywa oprócz pomidorków pokrój, gotuj 10 minut na parze. 2. Pomidorki umyj, pokrój na...

  • Danie wykwintne a zarazem dietetyczne

  • Król wigilijnego stołu w wersji na słodko

    Karp, bo o nim mowa to ryba, która jak żadna inna kojarzy się ze świętami Bożego Narodzenia. Nie każdy wie jednak, że karp, który na ziemie polskie przywędrował wraz z czeskimi cystersami w XII wieku(...), może warto nieco “odchudzić” karpia i przygotować go na słodko i na parze? Taki właśnie przepis na karpia na słodko w galarecie znajdziemy w kolekcji “Przy wigilijnym stole” dostępnej na platformie...

  • Lekkostrawne, szybkie.

  • Król wigilijnego stołu w wersji na słodko

    Karp, bo o nim mowa to ryba, która jak żadna inna kojarzy się ze świętami Bożego Narodzenia. Nie każdy wie jednak, że karp, który na ziemie polskie przywędrował wraz z czeskimi cystersami w XII wieku(...), może warto nieco “odchudzić” karpia i przygotować go na słodko i na parze? Taki właśnie przepis na karpia na słodko w galarecie znajdziemy w kolekcji “Przy wigilijnym stole” dostępnej na platformie...

  • Szybko, smacznie i lekkostrawnie

  • Prawdy i mity: ryby i owoce morza

    ...pozbawić mięso witamin i innych składników, ale również smaku. Mrożone ryby najlepiej rozmrażać powoli, w zimnej wodzie z dodatkiem soli, dzięki której ryba zachowa składniki odżywcze. Można również rozmrażać ryby na sucho, wstawiając zamrożony produkt na 4-5 godzin na dolne półki lodówki. Najgorszym rozwiązaniem jest błyskawiczne rozmrażanie we wrzątku albo w mikrofalówce. Tłuszcz zawarty w rybach...

  • Halibut ryba warta swojej ceny, zawiera bardzo wiele drogocennych wartości odżywczych, w tym tak ostatnio popularnych kwasów Omega 3. Jest to ryba tłusta, więc najlepiej przygotować ją na parze w towarzystwie ziół.

Artykuły na temat: na parze ryba
  • Bo ryba jest dobra na wszystko

    ...powinny zbyt często pojawiać się na naszych talerzach. Na przykład ryba maślana obfituje w kwas oleinowy, który jest niestrawny dla człowieka i może wywołać problemy żołądkowo-jelitowe. Z kolei(...), lecz ugotowanych na parze, uduszonych, grillowanych lub pieczonych. Takie są mniej kaloryczne. Do tego sporo warzyw. Ważne też, by tak ułożyć menu, by w ciągu dnia jeść pięć posiłków, a między nimi...

  • Wykorzystywany od wielu lat i doceniany przez profesjonalnych kucharzy na całym świecie sposób przygotowywania dań, wreszcie zagościł w kuchniach Polaków. Dzięki pieczeniu na parze z nowym piekarnikiem PlusSteam firmy Electrolux możesz być pewna, że tradycyjne wypieki nabiorą zupełnie nowego charakteru a domowe chleby i bułki okażą się znacznie prostsze w przygotowaniu niż dotychczas. Co zyskasz wybierając dzisiaj piekarnik z funkcją pieczenia z parą? Lista zalet jest długa! Profesjonalni...

  • Ryba i siu mai z dymki

    ...jagodami goji. Gotuj na parze na dużym ogniu przez ok. 15 minut. Przepis pochodzi z programu "Gok Wan: oblicza chińskiej kuchni". Tytułowy bohater, słynny stylista i projektant mody, podróżuje...

  • Czy wiedzieliście, że niecała puszka sardynek ma więcej wapnia niż szklanka mleka? Czego jeszcze o nich nie wiemy? Wydawałoby się, że już wszystko o rybach wiemy. Mają one jednak swoje sekrety. / 123rf.com 1. Najlepiej rozmrażać ryby w mleku Dzięki rozmrażaniu ryb w mleku zamiast w wodzie, pozbędziemy się nieprzyjemnego „smaku mrożonki". Ten trik sprawi, że ryba będzie smakować jak świeża! 2. Ryby można marynować tylko w lodówce Ryby pozostawiane w marynacie na dłużej źle znoszą temperaturę...

  • Szybkie gołąbki z rybą

    Gołąbki najlepiej podgrzać na parze.

  • Czy wiedzieliście, że niecała puszka sardynek ma więcej wapnia niż szklanka mleka? Czego jeszcze o nich nie wiemy? Fot. 123RF/Picsel W wielu rejonach świata rybie mięso jest podstawowym elementem diety. Dziwi więc fakt, że w Polsce - kraju, który posiada tak wiele rzek i jezior oraz dostęp do morza - ryby i owoce morza jada się tak rzadko. Jeśli już decydujemy się na rybę to zazwyczaj jest to karp ze stawu hodowlanego podawany w święta. To duży błąd. Gdyż mięso ryb jest bogatym źródłem wielu...

  • Ryba nie zawsze na zdrowie

    ...produktem głęboko mrożonym, posiadają więc znacznie mniej wartości odżywczych niż świeża ryba. Jeśli więc nasza pociecha na widok pstrąga, jesiotra czy leszcza zaczyna grymasić, nie zastępujmy go od razu(...) też kierować się kilkoma złotymi zasadami, których przestrzeganie nie powinno sprawić nikomu większych kłopotów. - Pamiętajmy przede wszystkim, że im szybciej od chwili złowienia ryba zostanie...

  • Boże Narodzenie to czas, kiedy zjadamy zdecydowanie najwięcej ryb. Warto jednak zwrócić uwagę na to, jakie ryby serwujemy bliskim, gdyż niektóre z nich mogą niekorzystnie wpływać na nasze zdrowie. Ta wiedza z pewnością przyda wam się nie tylko w święta. Mogłoby się wydawać, że ryby to jeden z najzdrowszych posiłków, jaki można zaserwować naszym bliskim. W końcu znajdziemy w nich bogactwo substancji odżywczych oraz mikroelementów, które doskonale wpływają na kondycję naszego organizmu. Co...

  • Gotuj na parze

    ...parowaru Tanim rozwiązaniem są wkłady do gotowania na parze. Pasują do wszystkich typów garnków. Jak to się robi? Dolne naczynie napełniamy wodą. Następnie rozmieszczamy produkty, z których...

  • Redakcja Smakera oraz ekpia telewizyjna INTERIA.TV odwiedziły Muzeum Sztuki i Techniki Japońskiej Mangha, by zgłębić tajniki parzenia herbaty po japońsku. Fot. 123RF/Picsel Jest to pierwszy odcinek nowego cyklu Kamera Smakera, w ramach którego będziemy odwiedzać różne miejsca w poszukiwaniu kulinarnych ciekawostek. W najbliższym czasie dowiecie się, jak powstają najsmaczniejsze cupcake'i w Krakowie oraz gdzie warto wybrać się na duże jasne z pianką. Zapraszamy do oglądania!

Wideo na temat: na parze ryba
  • Zmysłowe smaki: Kluski na parze z sosem malinowym

    Taki obiad zachwyci każdego! Jest lekki, a przede wszystkim pyszny. Kluski na parze są dziecinnie proste w przygotowaniu, a w połączeniu z sosem malinowym zyskują naprawdę wykwintny smak. Kluski na parze z sosem malinowym – dokładny przepis znajdziesz tutaj. Wejdź! Sprawdź też: 50 przepisów na dania z ryb 40 przepisów na dania bezmięsne Polub "Zmysłowe smaki" na

  • Zmysłowe smaki: Kluski na parze z sosem malinowym

    Taki obiad zachwyci każdego! Jest lekki, a przede wszystkim pyszny. Kluski na parze są dziecinnie proste w przygotowaniu, a w połączeniu z sosem malinowym zyskują naprawdę wykwintny smak. Kluski na parze z sosem malinowym – dokładny przepis znajdziesz tutaj. Wejdź! Sprawdź też: 50 przepisów na dania z ryb 40 przepisów na dania bezmięsne Polub "Zmysłowe smaki" na