• Informacje na temat:

    na parze

Przepisy na temat: na parze
  • Grzyby w parze z makaronem

    Wyrazisty smak najcenniejszych leśnych grzybów i niepowtarzalny aromat.

  • Przepis jak przygotować jajecznice na parze.

  • Ryba gotowana na parze z ziemniakami

    ...obierz, umyj. Marchewkę, seler obierz, umyj, pokrój w plasterki. Do garnka do gotowania na parze wlej wodę, ułóż na nim sitko. Włóż do niego kawałki ryby, warzywa (możesz dodać wyciśnięty przez praskę...

  • Pyszny łosoś gotowany na parze z opiekanymi ziemniaczkami oraz sałatką z awokado. Pysznie i zdrowo :)

  • Kluski parzone

    Danie po staropolsku.

  • Dzisiaj zapraszam na bardzo szybki, mało pracochłonny, a przede wszystkim zdrowy obiad - morszczuk na parze. Ryby jak wiadomo mają wiele wartości odżywczych, a przyrządzenie ich na parze, sprawi, że zachowamy je wszystkie, a ryba na dodatek będzie bardzo soczysta. Świeży koperek i cytryna jeszcze bardziej podkreśli jej smak.

  • Pączki parzone

    Danie po staropolsku.

  • Klopsiki z mielonej łopatki wieprzowej, przyrządzone na parze, w towarzystwie ziemniaków i mieszanki warzyw

  • Baby parzone

    Staropolski przepis!

  • Halibut ryba warta swojej ceny, zawiera bardzo wiele drogocennych wartości odżywczych, w tym tak ostatnio popularnych kwasów Omega 3. Jest to ryba tłusta, więc najlepiej przygotować ją na parze w towarzystwie ziół.

Artykuły na temat: na parze
  • Te leki nie idą w parze

    Których medykamentów lepiej ze sobą nie łączyć? Ta wiedza może się przydać.

  • Wykorzystywany od wielu lat i doceniany przez profesjonalnych kucharzy na całym świecie sposób przygotowywania dań, wreszcie zagościł w kuchniach Polaków. Dzięki pieczeniu na parze z nowym piekarnikiem PlusSteam firmy Electrolux możesz być pewna, że tradycyjne wypieki nabiorą zupełnie nowego charakteru a domowe chleby i bułki okażą się znacznie prostsze w przygotowaniu niż dotychczas. Co zyskasz wybierając dzisiaj piekarnik z funkcją pieczenia z parą? Lista zalet jest długa! Profesjonalni...

  • Czego nie wypada dać parze młodej?

    Choć listy prezentów ślubnych są dziś popularne, niektórzy decydują się na coś spoza niej. Jak przekonuje Izabela Janachowska, należy uważać, bo np. poradnik ciążowy może być nietrafiony, gdy para nie planuje dzieci...

  • Redakcja Smakera oraz ekpia telewizyjna INTERIA.TV odwiedziły Muzeum Sztuki i Techniki Japońskiej Mangha, by zgłębić tajniki parzenia herbaty po japońsku. Fot. 123RF/Picsel Jest to pierwszy odcinek nowego cyklu Kamera Smakera, w ramach którego będziemy odwiedzać różne miejsca w poszukiwaniu kulinarnych ciekawostek. W najbliższym czasie dowiecie się, jak powstają najsmaczniejsze cupcake'i w Krakowie oraz gdzie warto wybrać się na duże jasne z pianką. Zapraszamy do oglądania!

  • Gotuj na parze

    ...parowaru Tanim rozwiązaniem są wkłady do gotowania na parze. Pasują do wszystkich typów garnków. Jak to się robi? Dolne naczynie napełniamy wodą. Następnie rozmieszczamy produkty, z których...

  • Dlaczego ulubiona herbata nagle traci smak? Czemu kawa, którą kupujemy od lat, ma po zaparzeniu dziwny posmak? Fot. 123RF/Picsel Zwykle winą obarczamy producenta i uważamy, że zaczął sprzedawać ziarna czy susz gorszej jakości. Tymczasem w wielu przypadkach smak gorących napojów psuje woda, której używamy do zaparzenia. Jak prawidłową ją przygotować, by gorący napój był doskonały? W Japonii parzenie herbaty urosło do rangi sztuki, bariści przez lata zgłębiają techniki przygotowywania idealnej...

  • Agnieszka Kaczorowska: W jednej parze z dziewczynką

    Do show-biznesu trafiła już w przedszkolu. Dziś podkreśla, że gdyby nie pomoc mamy i starszego rodzeństwa, nie dałaby rady uczyć się, grać i tańczyć.

  • Często przed wakacyjnym wyjazdem próbujemy zrzucić nadmiarowe kilogramy. A kiedy już zaczniemy wypoczywanie, opychamy się niezdrowymi fast foodami, które nie tylko są tuczące, ale i bardzo niezdrowe. Co zrobić, by wakacyjna dieta nie odbiła nam się czkawką? Nie musimy rezygnować z domowych pyszności na urlopie!   Fot. Philips Multicooker Odpowiedz na pytanie i wygraj Multicookera! Kliknij! Nie rób sobie wakacji od zdrowego jedzenia! Wakacje wielu z nas kojarzą się z jedzeniem frytek, gofrów...

  • Dlaczego warto ćwiczyć w parze? Oto sześć wspaniałych korzyści!

    ​Jeśli lubisz dbać o formę i jesteś w związku, istnieje duże prawdopodobieństwo, że twoja druga połowa również lubi aktywnie spędzać czas. Czasami jednak bywa tak, że podczas, gdy jedna osoba jest w dobrej kondycji fizycznej, druga nie przepada za ruchem i zajada się chipsami, leżąc na kanapie...

  • Trądzik jest zmorą wielu osób: Cierpią na niego i nastolatki, i osoby dorosłe. Jak z nim walczyć? Co jeść, żeby pozbyć się nieestetycznych krostek? Dieta ma wpływ na zdrowie skóry i całego organizmu.    Fot. 123RF.COM/PICSEL Czym jest trądzik? Trądzik to zaskórniki, grudki i krostki, powszechnie zwane pryszczami, które pojawiają się nie tylko na twarzy, ale i na szyi, plecach, dekolcie i ramionach. Przyczyny trądziku mogą być różne. przyjmuje się, że w wieku pokwitania są to wahania...

Zdjęcia na temat: na parze
Wideo na temat: na parze
  • Zmysłowe smaki: Kluski na parze z sosem malinowym

    Taki obiad zachwyci każdego! Jest lekki, a przede wszystkim pyszny. Kluski na parze są dziecinnie proste w przygotowaniu, a w połączeniu z sosem malinowym zyskują naprawdę wykwintny smak. Kluski na parze z sosem malinowym – dokładny przepis znajdziesz tutaj. Wejdź! Sprawdź też: 50 przepisów na dania z ryb 40 przepisów na dania bezmięsne Polub "Zmysłowe smaki" na

  • Zmysłowe smaki: Kluski na parze z sosem malinowym

    Taki obiad zachwyci każdego! Jest lekki, a przede wszystkim pyszny. Kluski na parze są dziecinnie proste w przygotowaniu, a w połączeniu z sosem malinowym zyskują naprawdę wykwintny smak. Kluski na parze z sosem malinowym – dokładny przepis znajdziesz tutaj. Wejdź! Sprawdź też: 50 przepisów na dania z ryb 40 przepisów na dania bezmięsne Polub "Zmysłowe smaki" na

  • Dżentelmeni w kuchni. Łosoś podwędzany, sernik na parze oraz fondant czekoladowy

    Sebastian Krauzowicz, Jarek Uściński i Bartosz Peter z Polskiej Reprezentacji Kucharzy Juniorów przygotowali w kuchni "Dzień Dobry TVN" dania na kolację z ukochaną. Na stole pojawiły się potrawy takie jak: łosoś podwędzany, żebro BBQ, a na deser: sernik na parze oraz fondant czekoladowy.