• Informacje na temat:

    na parze

Przepisy na temat: na parze
  • Grzyby w parze z makaronem

    Wyrazisty smak najcenniejszych leśnych grzybów i niepowtarzalny aromat.

  • Klopsiki z mielonej łopatki wieprzowej, przyrządzone na parze, w towarzystwie ziemniaków i mieszanki warzyw

  • Ryba gotowana na parze z ziemniakami

    ...obierz, umyj. Marchewkę, seler obierz, umyj, pokrój w plasterki. Do garnka do gotowania na parze wlej wodę, ułóż na nim sitko. Włóż do niego kawałki ryby, warzywa (możesz dodać wyciśnięty przez praskę...

  • Halibut ryba warta swojej ceny, zawiera bardzo wiele drogocennych wartości odżywczych, w tym tak ostatnio popularnych kwasów Omega 3. Jest to ryba tłusta, więc najlepiej przygotować ją na parze w towarzystwie ziół.

  • Kluski parzone

    Danie po staropolsku.

  • samo zdrowie, a jak smakuje...

  • Pączki parzone

    Danie po staropolsku.

  • Wspaniae, wilgotne, super smakuje z truskawkami i galaretką.

  • Baby parzone

    Staropolski przepis!

  • Danie wykwintne a zarazem dietetyczne

Artykuły na temat: na parze
  • Gotuj na parze

    ...parowaru Tanim rozwiązaniem są wkłady do gotowania na parze. Pasują do wszystkich typów garnków. Jak to się robi? Dolne naczynie napełniamy wodą. Następnie rozmieszczamy produkty, z których...

  • Wykorzystywany od wielu lat i doceniany przez profesjonalnych kucharzy na całym świecie sposób przygotowywania dań, wreszcie zagościł w kuchniach Polaków. Dzięki pieczeniu na parze z nowym piekarnikiem PlusSteam firmy Electrolux możesz być pewna, że tradycyjne wypieki nabiorą zupełnie nowego charakteru a domowe chleby i bułki okażą się znacznie prostsze w przygotowaniu niż dotychczas. Co zyskasz wybierając dzisiaj piekarnik z funkcją pieczenia z parą? Lista zalet jest długa! Profesjonalni...

  • Agnieszka Kaczorowska: W jednej parze z dziewczynką

    Do show-biznesu trafiła już w przedszkolu. Dziś podkreśla, że gdyby nie pomoc mamy i starszego rodzeństwa, nie dałaby rady uczyć się, grać i tańczyć.

  • Redakcja Smakera oraz ekpia telewizyjna INTERIA.TV odwiedziły Muzeum Sztuki i Techniki Japońskiej Mangha, by zgłębić tajniki parzenia herbaty po japońsku. Jest to pierwszy odcinek nowego cyklu Kamera Smakera, w ramach którego będziemy odwiedzać różne miejsca w poszukiwaniu kulinarnych ciekawostek. W najbliższym czasie dowiecie się, jak powstają najsmaczniejsze cupcake'i w Krakowie oraz gdzie warto wybrać się na duże jasne z pianką ;-) Zapraszamy do oglądania!

  • Pierożki na parze z sosem sojowym i oliwą extra virgin

    ​To danie serwujemy na co dzień w moim specjalizującym się w souvlakach barze Jimmy Grants. Prawdopodobnie teraz się zastanawiasz, co łączy grecką kuchnię z chińskimi pierożkami, ale z drugiej strony - co je dzieli? Mieszanka greckiej oliwy z sosem sojowym to znakomite połączenie, które odpowiada za wyjątkowy smak.

  • Często przed wakacyjnym wyjazdem próbujemy zrzucić nadmiarowe kilogramy. A kiedy już zaczniemy wypoczywanie, opychamy się niezdrowymi fast foodami, które nie tylko są tuczące, ale i bardzo niezdrowe. Co zrobić, by wakacyjna dieta nie odbiła nam się czkawką? Nie musimy rezygnować z domowych pyszności na urlopie!   Fot. Philips Multicooker Odpowiedz na pytanie i wygraj Multicookera! Kliknij! Nie rób sobie wakacji od zdrowego jedzenia! Wakacje wielu z nas kojarzą się z jedzeniem frytek, gofrów...

  • Moda w parze ze zdrowiem – jak skutecznie chronić oczy przed promieniowaniem UV

    Lato w pełni – wielu z nas czekają jeszcze wakacyjne wycieczki lub dalekie podróże. Okulary przeciwsłoneczne stanowią nieodłączny element wyposażenia wakacyjnej walizki. Jeśli nie planujemy wyjazdu, to nawet wychodząc na ulicę w słoneczny dzień pamiętajmy o okularach przeciwsłonecznych. Obecnie okulary stały się modnym dodatkiem, elementem naszego stroju, uzupełnieniem codziennej stylizacji. Niestety często zapominamy o tym, że okulary przeciwsłoneczne to przede wszystkim ochrona dla naszych...

  • Trądzik jest zmorą wielu osób: Cierpią na niego i nastolatki, i osoby dorosłe. Jak z nim walczyć? Co jeść, żeby pozbyć się nieestetycznych krostek? Dieta ma wpływ na zdrowie skóry i całego organizmu.    Fot. 123RF.COM/PICSEL Czym jest trądzik? Trądzik to zaskórniki, grudki i krostki, powszechnie zwane pryszczami, które pojawiają się nie tylko na twarzy, ale i na szyi, plecach, dekolcie i ramionach. Przyczyny trądziku mogą być różne. przyjmuje się, że w wieku pokwitania są to wahania...

  • Zielony groszek „Gotowane na parze”

    ...​Marka Bonduelle rozszerza linię "Gotowane na parze" o nowy produkt - zielony groszek.

  • Pochodzenie ma znaczenie, czyli o zakupowych preferencjach Polaków Fot. 123FR Polacy przywiązują coraz większą wagę do kraju pochodzenia produktów - ponad połowa badanych konsumentów przyznaje, że jest to czynnik brany pod uwagę przy zakupie. W zależności od branży, jest on mniej lub bardziej znaczący. Pochodzenie ma znaczenie Kraj pochodzenia produktu staje się coraz ważniejszym elementem branym pod uwagę przez Polaków przy podejmowaniu decyzji o zakupie. Czynnik ten ma największe znaczenie...

Zdjęcia na temat: na parze
Wideo na temat: na parze
  • Zmysłowe smaki: Kluski na parze z sosem malinowym

    Taki obiad zachwyci każdego! Jest lekki, a przede wszystkim pyszny. Kluski na parze są dziecinnie proste w przygotowaniu, a w połączeniu z sosem malinowym zyskują naprawdę wykwintny smak. Kluski na parze z sosem malinowym – dokładny przepis znajdziesz tutaj. Wejdź! Sprawdź też: 50 przepisów na dania z ryb 40 przepisów na dania bezmięsne Polub "Zmysłowe smaki" na

  • Zmysłowe smaki: Kluski na parze z sosem malinowym

    Taki obiad zachwyci każdego! Jest lekki, a przede wszystkim pyszny. Kluski na parze są dziecinnie proste w przygotowaniu, a w połączeniu z sosem malinowym zyskują naprawdę wykwintny smak. Kluski na parze z sosem malinowym – dokładny przepis znajdziesz tutaj. Wejdź! Sprawdź też: 50 przepisów na dania z ryb 40 przepisów na dania bezmięsne Polub "Zmysłowe smaki" na

  • Dżentelmeni w kuchni. Łosoś podwędzany, sernik na parze oraz fondant czekoladowy

    Sebastian Krauzowicz, Jarek Uściński i Bartosz Peter z Polskiej Reprezentacji Kucharzy Juniorów przygotowali w kuchni "Dzień Dobry TVN" dania na kolację z ukochaną. Na stole pojawiły się potrawy takie jak: łosoś podwędzany, żebro BBQ, a na deser: sernik na parze oraz fondant czekoladowy.