• Informacje na temat:

    na którym poziomie piec lasagne

Przepisy na temat: na którym poziomie piec lasagne
  • ..., zawinąć w nie szparagi. Jako dodatek do szparagów dodajmy małe kostki żółtej papryki, siekaną pietruszkę oraz porcję ziemniaków. Lasagne szparagowe 2 porcje - 1 porcja (7,5 punktu). Czas przygotowania: ok. 45 minut , czas pieczenia: 30 minut. Składniki : 1 kg świeżych szparagów, sól, szczypta cukru, 250 ml mleka 0,5 proc., 2 łyżki jasnego sosu w proszku, 60 g ziołowego serka twarogowego (do 30

  • Klasyczna, pyszna, najprostsza ;-)))

  • Lasagne to ulubione tzw. jednogarnkowe danie obiadowe mojej rodziny, bardzo sycące, najlepsze do spożycia na świeżo.

  • przepyszne,dla miłośników makaronu,

  • Przepis z włoskiej książki kucharskiej;)

  • Potrawa pyszna. Doskonała jako obiad.

  • Danie idealne na obiad lub kolację

  • Super deser na nadchodzące święta.

  • Danie przepyszne i bardzo syte,polecam na sobotni obiad albo spotkanie z przyjaciołmi :-)

  • klasyczne ale pyszne danie

Artykuły na temat: na którym poziomie piec lasagne
  • Południowy Tyrol: Całkiem inne Włochy

    ...-Niederdorf i Braies-Prags. W sumie są tu 93 km tras zjazdowych o różnych stopniach trudności. Najwyżej położony punkt trasy znajduje się na poziomie 2503 m n.p.m. Największą zaletą ośrodka 3 Zinnen(...) Braies, z którego zimą ubywa kilka metrów poziomu wody, a kolejne kilka skuwa się solidnym lodem. Po jeziorze można bezpieczne chodzić, a nawet na środku jego tafli... pograć w hokeja! Zacznij od hugo...

  • Jeśli badania krwi wskazują na podwyższony cholesterol, powinna zapalić nam się ostrzegawcza lampka. Jeśli taki stan rzeczy będzie utrzymywać się przez dłuższy czas, może doprowadzić m.in. do zawału. Oto lista produktów, które pomogą wam obniżyć poziom cholesterolu we krwi. Podwyższone ciśnienie oraz cholesterol, są najczęstszymi przyczynami zawałów serca wśród Polaków. Niestety, tylko 1/3 osób, mających zbyt wysoki poziom cholesterolu, robi cokolwiek, aby zmienić ten stan rzeczy. Tymczasem...

  • ...wymieszać masę z ubitą pianą. Na przemian układać w formie do ciasta płat lasagni, masę twarogową i wiśnie (bez pestek) i posypać zmielonymi orzechami. Wiśniową lasagnię piec 30 minut w piekarniku o temp...

  • Gotowane w wodzie i na parze warzywa od lat są dla nas synonimem zdrowego odżywiania. Coraz częściej zaczynamy jednak stosować równie smaczną i zdrową alternatywę - warzywa upieczone w piekarniku. Jakie mają zalety i dlaczego warto przygotowywać je w ten sposób? Fot.123RF/Picsel Pieczenie warzyw ma kilka istotnych zalet, w porównaniu z gotowanymi. Przede wszystkim piekąc warzywa nie tracimy cennych wartości odżywczych i witamin. Woda, w której gotujemy warzywa przejmuje te drogocenne...

  • Znamy już czwartą finalistkę konkursu BlogerChef! Została nią Marysia Banach, która zauroczyła jury przede wszystkim doskonałym stekiem i czekoladowo-wiśniowym deserem.W kwietniu, areną kulinarnych potyczek był Poziom 511*** Design Hotel & SPA, nowoczesny obiekt położony w najwyższym punkcie Jury Krakowsko-Częstochowskiej (511 m n.p.m.).   Zatriumfowała Wielkopolska i średniowysmażony stek   Zwyciężczynią czwartej odsłony konkursu BlogerChef została Poznanianka - Maria Banach, autorka bloga...

  • Yacon, ulluco, cykantera to mało znane w Polsce warzywa, które ze względu na swoje walory smakowe posiadają szereg kulinarnych zastosowań. Są także świetnym uzupełnieniem niedoborów składników odżywczych, dodatkowo bez problemów można je uprawiać w naszym klimacie. Yacon – słodycz prosto z natury Yacon pochodzi z terenów Ameryki Południowej. Posiada liście, z których przyrządza się napary. Wykorzystuje się je w leczeniu nerek, układu trawiennego oraz cukrzycy. Bulwy zaś doskonale smakują na...

  • Twarda łupinka orzechów laskowych skrywa same skarby: moc witamin oraz składników odżywczych, które w bardzo pozytywny sposób wpływają na nasze zdrowie. Trudno znaleźć osobę, która nie znałaby smaku orzechów laskowych. Są fantastycznym dodatkiem do wielu deserów, którym nadają głęboki, szlachetny smak. Równie dobrze sprawdzają się w daniach wytrawnych. Ale czy wiedzieliście, że te małe orzeszki są nie tylko smaczne, ale również bardzo zdrowe? W tych niepozornych łupinkach kryje się moc...

  • W leczeniu cukrzycy niezwykle istotnym jest kontrolowanie poziomu cukru we krwi. Co oczywiste, nic w tym wypadku nie zastąpi insuliny. Warto jednak pamiętać, iż niektóre przyprawy mogą wspomóc nas w walce z chorobą. W dużym uproszczeniu cukrzyca to choroba metaboliczna, która zaburza działanie lub produkcję insuliny w organizmie. Insulina to hormon niezbędny do transportu cukru do tkanek. Kiedy działa nieprawidłowo lub jej ilość jest zbyt mała, poziom cukru we krwi niebezpiecznie rośnie, a...

  • Brukselka - jedni ją kochają, inni nienawidzą. Jeśli znajdujecie się w tej drugiej grupie, ten artykuł skierowany jest właśnie do was. Jest bowiem kilka ważnych powodów, dla których powinniśmy od czasu do czasu sięgać po to warzywo. Wiele osób nie przepada za brukselką, twierdząc że jest gorzka, ma nieprzyjemny zapach i właściwie nie bardzo nadaje się do jedzenia. Oczywiście, jasnym jest, że o gustach się nie dyskutuje, czasem jednak warto zrewidować swoje poglądy. Chociażby wtedy, gdy...

  • Marzyłeś kiedyś o innym kolorze oczu? Okazuje się, że w swojej kuchni znajdziesz produkty, które umożliwią ci taką zmianę. Jeśli kiedykolwiek marzyłeś o innym kolorze oczu, powinieneś wiedzieć, że jego zmiana jest możliwa. Nie mówimy w tym wypadku o barwionych soczewkach, operacjach ani aptecznych lekach. Okazuje się bowiem, iż istnieją naturalne produkty, pozwalające zmienić kolor tęczówek. Warto jednak pamiętać, iż proces ten wymaga czasu, a efekty nie pojawią się z dnia na dzień. Mimo...