• Informacje na temat:

    na krakersach

Przepisy na temat: na krakersach
Artykuły na temat: na krakersach
  • Pasta z soi i pistacji

    Szybka i łatwa pasta, która świetnie pasuje zarówno do kanapek, jak i krakersów, jako przekąska.

  • Tłuszcze trans uznawane są za najbardziej niebezpieczny dla organizmu człowieka rodzaj kwasów tłuszczowych. Niektóre kraje wprowadziły już przepisy ograniczające ich stosowanie w przemyśle spożywczym. Czy sztucznie utwardzane oleje roślinne pojawiają się w Twojej codziennej diecie? Czy powinniśmy ich zakazać? Fot. 123RF Nienasycone tłuszcze typu trans, które naturalnie występują w mleku oraz mięsie przeżuwaczy, nie oddziałują negatywnie na zdrowie człowieka. Jednak podczas procesów...

  • Nuda tuczy...

    Zanim sięgniemy po paczkę krakersów czy ciastek zastanówmy się, czy to na pewno wynik głodu? Zdaniem naukowców częstą przyczyną objadania się jest... nuda. Potwierdzają to najnowsze badania.

  • Większość z was kojarzy panią Elżbietę pod nickiem Koral. Jej przepis na tort z masą pomarańczową zwyciężył w czwartym etapie naszego konkursu urodzinowego, co stanowiło świetną okazję, aby poznać ją nieco bliżej. Fot. Koral na Smaker.pl Pani Elżbieta dołączyła do grona użytkowników Smakera w lipcu 2016 roku i od tamtej pory regularnie dzieli się z nami fantastycznymi pomysłami na różnego rodzaju potrawy: zarówno te słodkie, jak i wytrawne. W ciągu niespełna dwóch lat, Koral dodała do Smakera...

  • Serek Twój Smak, OSM Piątnica

    Twój Smak to śmietankowy serek OSM Piątnica, który sprawdza się jako dodatek do pieczywa, tostów lub krakersów.

  • Kto wymyślił Dzień Bez Mięsa? Wariat - powiedzą jedni. Idealista - krzykną drudzy. Ten wariat i idealista pochodził z Ameryki i należał do grupy aktywistów z organizacji na rzecz przestrzegania praw zwierząt. Jako zwolennik diety wegetariańskiej, zainicjował Dzień Bez Mięsa, chcąc zwrócić uwagę na jej zalety. Zgadzamy się z nim czy nie, chcemy słuchać, czy wręcz przeciwnie, jedno trzeba mu oddać - człowiek ów wybrał sobie idealną datę. 20 marca, czyli w dzień przed nadejściem kalendarzowej...

  • Uzależnieni od... jedzenia

    Wstajesz w nocy i podążasz prosto do lodówki. Przed telewizorem nie wytrzymasz nie podjadając paluszków, chipsów, krakersów. Obsesyjnie myślisz o jedzeniu. Czy to uzależnienie? Problem przybliżyła fizjolog żywienia, Iza Czajka, podczas czata w INTERIA.PL.

  • Za oknem zimno, wokół wszyscy kaszlą, kichają i zarażają wirusami. W tym czasie niezwykle ważna jest zbilansowana dieta, pełna witamin i składników odżywczych. To się naprawdę opłaci! Warto nie poddawać się i mimo, że półki w warzywniaku stają się coraz uboższe, włączać do diety produkty, które dostarczą nam witamin i składników mineralnych. Co więcej, okazuje się, jest co najmniej kilka sposobów na wprowadzenie do naszego menu produktów bogatych w składniki mineralne, a przyrządzone na ich...

  • Sprawdź, ile węglowodanowych powinno być w twojej diecie

    Są podstawowym źródłem energii, dlatego nie może ich zabraknąć w diecie nawet wtedy, gdy się odchudzamy. Ich ilość powinna oscylować pomiędzy 50-65 proc. Okazuje się jednak, że niektórzy z nas mogą ich zjeść więcej, bez szkody dla sylwetki...

  • Z okazji Świąt Wielkanocnych przygotowaliśmy dla Was ebooka z 15 przepisami świątecznymi. W książce znajdziecie ciekawe przepisy zarówno na tradycyjne wielkanocne potrawy, jak i na oryginalne dania. Całość podzieliliśmy na przepisy jajeczne, żurki i barszcze, słodkości oraz pomysły na chrzan. Przygotowaliśmy naszą darmową książkę w 3 wersjach: pdf (do odczytania na komputerze), epub (iPad i różne tablety) i mobi (Kidle). Kliknij prawym przyciskiem myszy i zaznacz "Zapisz element docelowy...