• Informacje na temat:

    na jakim tłuszczu smażyć steki

Przepisy na temat: na jakim tłuszczu smażyć steki
  • Kanapki z różnych zakątków świata

    ...- Vada Pav. Głęboko smażone kluski ziemniaczane w bułce chlebowej. Oryginalne! 6. Portugalia Bifana to ulubiona kanapka mieszkańców Portugalii. Smażone wieprzowe steki - marynowane wcześniej w czosnku(...). 9. Ukraina Buterbrod to najpopularniejsza kanapka na Ukrainie. Zrobiona jest z ukraińskiego chleba żytniego, tłuszczu wieprzowego, czosnku i ogórka kiszonego. Ciekawe połączenie!  Którą z nich...

  • Zdjęcie nie jest moje.Ale mniej więcej tak wyglądały.

  • Dziczyzna

    ...i nierzadko nocą spędzoną z konieczności w lesie. Ale dla prawdziwych miłośników były to jedyne mankamenty, które nie mogły przesłonić głównej rozkoszy myślistwa, jakim była próba siły i nagrody za zwycięstwo, jaką była zdrowa, bo pozbawiona nadmiernej ilości tłuszczu dziczyzna. Kruszenie wielkiej zwierzyny Najbardziej ceniono mięso żubra, łosia, niedźwiedzia, dzika, sarny, jelenia oraz zajęcy...

  • Propozycja na puszyste, słodkie i błyskawiczne w przygotowaniu racuszki z jabłkami smażone bez tłuszczu.

  • Przepis na smaczne i puszyste naleśniki skierowane do wszystkich tych, którzy muszą unikać mąki pszennej oraz cukru. Świetnie sprawdzą się zarówno w wersji słodkiej, jak i wytrawnej. Doskonałe dla diabetyków.

  • Propozycja na zdrowe, smaczne i bardzo aromatyczne danie z łososiem w roli głównej.

  • Łatwy przepis na pyszne naleśniki.

  • Bardzo smaczne.

  • Przepis wart wypróbowania: "Steki wołowe"

  • Takie, usmażone gwiazdki i serca z ziemniaków, możemy same podjadać lub użyć zamiast gotowanych ziemniaków do dania. Smakują jak frytki. :)

Artykuły na temat: na jakim tłuszczu smażyć steki
  • Ryba z sosem z kalafiora i pistacji z kindzmari

    ...podania (jeśli chcesz zaszaleć) oproszone mąką i usmażone w płytkim tłuszczu krążki szalotki (albo uprażone migdały w płatkach lub chrupiące algi) zioła lub drobne młode listki pestki granatu...

  • Nadchodzący sezon grillowy stawia przed nami wyzwania. Jak podać krwisty i dobry stek? Amerykanie opanowali tę sztukę do perfekcji, a Polacy? Czas na małą lekcję. O smaku steku decyduje przede wszystkim jakość mięsa. W steakhousach, czyli restauracjach specjalizujących się w podawaniu steków, króluje wołowina argentyńska oraz amerykańska. W tych krajach bowiem krowy hoduje się wyłącznie na mięso. Polska wołowina to mięso krów mlecznych i jako takie nie dorównuje jakością ras argentyńskich,...

  • Od boxty do blaa. Kuchnia Dublina

    ...okazało się dla nich doskonałym uzupełnieniem. Irlandczycy zapewniają, że ich wołowina jest najlepsza na świecie. Podawane w Brasserie średnio wysmażone steki z antrykotu są przekonującym(...) z chrupiącym kawałkiem boczku. Do tego zamówiłem frytki smażone w kaczym tłuszczu. Był to słony, ale smaczny dodatek do wieprzowiny. Hatch and Sons Irish Kitchen Blaa to bułki, z których słynie Waterford...

  • Uwielbiasz smażone dania, ale martwisz się, że są zbyt tłuste i niezdrowe? Nie musisz z nich rezygnować, tylko przygotowuj je tak, by nie traciły cennych wartości odżywczych. Doświadczeni kucharze namawiają wszystkich entuzjastów gotowania, by podczas codziennego przygotowywania posiłków korzystali z kilku sprawdzonych trików, dzięki którym ograniczysz wytwarzanie się szkodliwych dla ludzkiego organizmu związków chemicznych oraz sprawisz, że gotowane przez ciebie potrawy zachowają maksimum...

  • Tłusto i... chudo?

    ...włączamy do menu warzywa, orzechy, niektóre owoce. Jednak dieta nadal bazuje na tłustych, bogatych w białka potrawach (wędliny, jajecznica, smażone mięsa, steki, itp.). Wzrost udziału węglowodanów(...) prawidłowo. Ze spożytego tłuszczu otrzymujemy energię, która albo jest zużywana na wydatki energetyczne, albo kumulowana w postaci tkanki tłuszczowej. Gdy spożycie węglowodanów jest za niskie (poniżej 100 gram...

  • Wydaje cię się, że przygotowanie frytek lub kotletów schabowych bez dodatku tłuszczu jest niemożliwe? Airfryer Philips wyprowadzi cię z błędu. Weź udział w naszym konkursie, a zobaczysz jak zdrowe mogą stać się twoje ulubione potrawy. Zdrowe gotowanie jest prostsze niż myślisz. Chcąc wyeliminowac zbędny tłuszcz ze swojej diety, wcale nie musisz rezygnować z ulubionych potraw takich jak frytki, czy też kotlety. Philips AirFryer udowodni ci, że smażyc możesz nawet na... powietrzu! Weź udział w...

  • Masło, margaryna, a może oliwa z oliwek? Niestety, bardzo często wybieramy nieodpowiednie produkty, które są zdrowe, ale tylko wtedy, kiedy serwujemy je na zimo. Na czym więc smażyć, aby danie było smaczne, zdrowe i nie straciło swoich właściwości odżywczych? Wysoki punkt dymienia To temperatura, w której ogrzewany tłuszcz zaczyna się rozpadać i tracić właściwości odżywcze. Na dalszym etapie smażenia powstają niebezpieczne związki (wydzielają się w postaci gryzącego dymu), które dodatkowo...

  • Chcąc jeść zdrowo, w pierwszej kolejności ograniczamy ilość spożywanego tłuszczu. Niestety, przygotowanie oryginalnego i niskotłuszczowego obiadu nie jest prostą sprawą. Na szczęście dla nas nie ma rzeczy niemożliwych. Wszyscy kucharze doskonale wiedzą, że tłuszcz jest nośnikiem smaku, co sprawia, że przygotowanie smacznych potraw, zawierających zredukowaną ilość tłuszczu stanowi poważne wyzwanie. Postanowiliśmy się jednak z nim zmierzyć, przygotowując dla was kilka propozycji na wyjątkowo...

  • Wyłoniliśmy zwycięzcę konkursu, w którym do wygrania było urządzenie Philips AirFryer. Zobacz, czy to do ciebie powędruje nagroda. Tym razem wybór zwycięzcy był wyjątkowo trudny, gdyż otrzymaliśmy rekordową ilość zgłoszeń. Po burzliwycyh obradach, jury wyłoniło jednego zwycięzcę. Nagorda powędruje do: Pani Barbary N.: "Właśnie kończyłam kroić bakłażana na cienkie paski. Miałam przygotować z niego frytki w moim ulubionym urządzeniu Philips Airfryer. Wystarczyła chwila pieczenia, a w kuchni już...

  • Jak sprawić, by smażone potrawy były jednocześnie pyszne i niskokaloryczne? Wystarczy nowoczesna patelnia z oferty marki Florina, dobry olej i przestrzeganie kilku zasad. Dzięki temu smażone potrawy zachowają wyśmienity smak i aromat. Zaopatrzenie się w nowoczesną patelnię to już połowa sukcesu. Dzięki nieprzywieralnej powłoce do smażenia wykorzystuje się minimalną ilość tłuszczu. Sprawdź o czym jeszcze warto pamiętać w czasie przygotowywania potraw na patelni. Złote zasady 1. Patelnię...