• Informacje na temat:

    na jakim tłuszczu smażyć kotlety mielone

Przepisy na temat: na jakim tłuszczu smażyć kotlety mielone
  • Tradycyjne polskie dania mięsne z jabłkami

    ...pieprzem, mąką i zrumień ją na silnie rozgrzanym tłuszczu. • Jabłka dokładnie umyj, starannie je osusz, po czym pokrój je na ćwiartki, usuwając gniazda nasienne. Następnie skrop jabłka sokiem wyciśniętym z cytryny i podsmaż lekko na tłuszczu. Oprósz solą, cukrem oraz majerankiem. • W natłuszczonym naczyniu żaroodpornym ułóż kawałki wątróbki. Oprósz ją solą oraz majerankiem, po czym...

  • Przepis na te kotlety zdobyłam z jakiejś ulotki z Biedronki i od tej pory jeśli tylko robię mielone, to zawsze w ten sposób, gdyż kotlety wszystkim smakują.

  • Ostatnimi czasem staramy się jeść zdrowiej i mniej kalorycznie. Zatem dziś na obiad były kotleciki mielone w wersji light. Kleik w postaci bułki tartej zastąpiłam zdrowym siemieniem lnianym, mąką owsianą, płatkami jaglanymi, otrębami...

  • Mielone z piersi kurczaka to świetne kotleciki dla każdego!

  • ...z pysznymi dodatkami jakimi są pomidory suszone z zalewy i świeża marchewka. Coś innego, pysznego w całkiem przystępnej cenie :)

  • Mielone z indyka

  • szybki, polski obiad ;)

  • Kotlety mielone z mięsa wieprzowego. Możemy spożywać na zimno do chleba jak i ciepłe z ziemniakami z surówką.

  • Z tłuczonymi ziemniakami i smażonymi buraczkami. Klasyka w najlepszym wydaniu!

Artykuły na temat: na jakim tłuszczu smażyć kotlety mielone
  • Mięso. Jeść czy nie?

    ...za zdrowsze i chudsze. Białe mięso to kurczak, indyk, cielęcina, królik. Zawiera znacznie mniej tłuszczu i korzystne nienasycone kwasy tłuszczowe. Czerwone (wieprzowina, wołowina, gęś, kaczka(...) gulaszu można zastąpić soczewicą, a zamiast tradycyjnych mielonych zrobić kotlety z fasoli czy ciecierzycy. Zamiast położyć na kanapce plaster wędliny, można posmarować ją pastą z fasoli. Częściej sięgajmy...

  • Uwielbiasz prostą, polską kuchnię, ale czasem chciałabyś wprowadzić powiew nowości do znanych od lat receptur? Masz dość tradycyjnych mielonych? Poznaj przepis, który, odmieni smak tej klasycznej potrawy. Ten przepis jest prosty i tani. W dodatku posmakuje zarówno miłośnikom „babcinych" obiadów, jak i koneserom bardziej „współczesnych" smaków. Kotlety mielone na INTERIA.TV.   Składniki: 500 g mięsa mielonego 1 duża cebula kawałek pora 1 jajko 1 bułka mleko do namoczenia bułki 1 łyżeczka...

  • Gdy maluch nie chce jeść warzyw, mięsa, nabiału

    ...oczyszczone. Pieczone, gotowane lepsze niż smażone Przyrządzane na tłuszczu kotlety czy ryby tracą swoje wartości odżywcze. Dużo lepsze i na pewno zdrowsze jest mięso gotowane na wodzie, pieczone(...). Jeśli nie lubi np. buraczków, nie zmuszaj go do jedzenia, ale zastąp je np. kiszoną kapustą. Smaki się zmieniają, dlatego warto, byś po prostu po jakimś czasie wróciła do danego warzywa. Możesz też...

  • Najczęściej jadamy śledzie w tradycyjnej postaci, czasem jednak warto spróbować czegoś nowego. Burgery ze śledzia norweskiego na pewno zasmakują nie tylko dorosłym, ale przede wszystkim dzieciom. Składniki: 75 dkg filetów z surowego śledzia norweskiego 2 łyżeczki soli Pół łyżeczki pieprzu 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki 1 cebula 150 ml mleka Olej do smażenia Przygotowanie: 1.Filety z surowego śledzia norweskiego oczyścić, wymoczyć w mleku i...

  • Kotlety mielone to kulinarny szlagier, który w żaden sposób nie może nas zaskoczyć? Nic z tych rzeczy! Dzięki przepisom naszych użytkowników przekonasz się, że można zaserwować je w bardzo ciekawy sposób. Fot. 123RF/Picsel Dla wielu kucharzy, mięso mielone jest sprawdzonym "planem awaryjnym", po który sięga się zawsze, gdy brakuje pomysłu na obiad. Mogłoby się wydawać, że w tym temacie nie da się wymyślić już nic nowego. Na szczęście nasi użytkownicy udowodnią wam, że mielone wcale nie muszą...

  • Wydaje cię się, że przygotowanie frytek lub kotletów schabowych bez dodatku tłuszczu jest niemożliwe? Airfryer Philips wyprowadzi cię z błędu. Weź udział w naszym konkursie, a zobaczysz jak zdrowe mogą stać się twoje ulubione potrawy. Zdrowe gotowanie jest prostsze niż myślisz. Chcąc wyeliminowac zbędny tłuszcz ze swojej diety, wcale nie musisz rezygnować z ulubionych potraw takich jak frytki, czy też kotlety. Philips AirFryer udowodni ci, że smażyc możesz nawet na... powietrzu! Weź udział w...

  • Uwielbiasz smażone dania, ale martwisz się, że są zbyt tłuste i niezdrowe? Nie musisz z nich rezygnować, tylko przygotowuj je tak, by nie traciły cennych wartości odżywczych. Doświadczeni kucharze namawiają wszystkich entuzjastów gotowania, by podczas codziennego przygotowywania posiłków korzystali z kilku sprawdzonych trików, dzięki którym ograniczysz wytwarzanie się szkodliwych dla ludzkiego organizmu związków chemicznych oraz sprawisz, że gotowane przez ciebie potrawy zachowają maksimum...

  • Smażone potrawy kuszą smakiem i aromatem, ale nie da się ukryć, że smażenie to jedna z najtrudniejszych metod przygotowywania dań. Dlaczego? Ponieważ w wyniku oddziaływania temperatury dochodzącej do 200°C z niektórych produktów mogą wydzielać się toksyczne substancje. Jak tego uniknąć? Jeśli nie potrafimy odmówić sobie smażonych rarytasów, warto poznać kilka sprawdzonych trików, dzięki którym nasze dania zachowają smak i nie będą nam szkodzić. Patelnia to podstawa Dobry sprzęt nie tylko...

  • Wyłoniliśmy zwycięzcę konkursu, w którym do wygrania było urządzenie Philips AirFryer. Zobacz, czy to do ciebie powędruje nagroda. Tym razem wybór zwycięzcy był wyjątkowo trudny, gdyż otrzymaliśmy rekordową ilość zgłoszeń. Po burzliwycyh obradach, jury wyłoniło jednego zwycięzcę. Nagorda powędruje do: Pani Barbary N.: "Właśnie kończyłam kroić bakłażana na cienkie paski. Miałam przygotować z niego frytki w moim ulubionym urządzeniu Philips Airfryer. Wystarczyła chwila pieczenia, a w kuchni już...

  • Masło, margaryna, a może oliwa z oliwek? Niestety, bardzo często wybieramy nieodpowiednie produkty, które są zdrowe, ale tylko wtedy, kiedy serwujemy je na zimo. Na czym więc smażyć, aby danie było smaczne, zdrowe i nie straciło swoich właściwości odżywczych? Wysoki punkt dymienia To temperatura, w której ogrzewany tłuszcz zaczyna się rozpadać i tracić właściwości odżywcze. Na dalszym etapie smażenia powstają niebezpieczne związki (wydzielają się w postaci gryzącego dymu), które dodatkowo...