• Informacje na temat:

    na jakim programie w kuchence powinno sie piec gołąbki

Przepisy na temat: na jakim programie w kuchence powinno sie piec gołąbki
  • Gołąbki :)

  • Gołąbki przygotowałam na podstawie przepisu kuchni kresowej,najczęściej mozna je spotkac w okolicach Sokółki.Sa bardzo smczne.

  • "Podobnie jak kiszona kapusta, gołąbki są tradycyjną potrawą w krajach Europy Środkowej i Wschodniej. Dzięki rozpowszechnionej uprawie kapusty w tych regionach były w wiekach minionych często potrawą biedniejszych warstw ludności. W Czechach i na Słowacji gołąbki nazywają się holubce, w niektórych regionach Stanów Zjednoczonych glubkis, na Białorusi - галубцы, na Litwie - balandėliai, a w Rosji - голубцы. W Niemczech znane są w jako Krautwickel/Kohlrouladen. Dotarły także do Szwecji gdzie...

  • Wspaniałe!

  • Standardowe, dobre gołąbki

  • Bardzo smaczne gołąbki z nadzieniem mięsno - ryżowym. Z podanego przepisu wychodzi 24 gołąbki.

  • trochę nietypowe ale smaczne:)

  • Danie na 2 dni.

  • mnóstwo dobrego żarcia...

  • Proste w wykonaniu Smakuje każdemu

Artykuły na temat: na jakim programie w kuchence powinno sie piec gołąbki
  • Gotowane w wodzie i na parze warzywa od lat są dla nas synonimem zdrowego odżywiania. Coraz częściej zaczynamy jednak stosować równie smaczną i zdrową alternatywę - warzywa upieczone w piekarniku. Jakie mają zalety i dlaczego warto przygotowywać je w ten sposób? Fot.123RF/Picsel Pieczenie warzyw ma kilka istotnych zalet, w porównaniu z gotowanymi. Przede wszystkim piekąc warzywa nie tracimy cennych wartości odżywczych i witamin. Woda, w której gotujemy warzywa przejmuje te drogocenne...

  • Jak radzisz sobie z upałami? Podziel się z nami swoimi pomysłami i wygraj fantastyczny zestaw kuchennych noży oraz torbę na zakupy Smaker.pl! Któż nie kocha lata, słodkiego lenistwa i wakacyjnych wojaży? Gorzej jeśli urlop spędzamy w mieście i nie mamy możliwości ucieczki przed upałami, nad wodę czy do lasu... Wtedy pozostają nam inne sposoby na ochłodzenie się. Jakie? Podziel się z nami sprawdzonymi, kulinarnymi pomysłami na ochłodę. Może to być przepis na orzeźwiający napój, lekką sałatkę...

  • Dla wielu z nas umycie produktów spożywczych przed ich zjedzeniem to rutynowa czynność. Warto jednak wiedzieć, że nie we wszystkich przypadkach wyjdzie nam to na zdrowie. Umycie produktów spożywczych przed ich zjedzeniem to oczywistość, o której (miejmy nadzieję) nikomu nie trzeba przypominać. W ten sposób pozbywamy się z nich zanieczyszczeń, bakterii oraz konserwantów, zabezpieczających niektóre produkty przez zniszczeniem w transporcie. Okazuje się jednak, że nie zawsze powinniśmy stosować...

  • Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami. Nie masz jeszcze pomysłu na świąteczne menu i dekoracje? Podpowiadamy, jak sprawić, by tegoroczny świąteczny obiad na długo pozostał w pamięci twoich gości. Czego nie może zabraknąć na wielkanocnym stole? Po pierwsze: Święconki Święconka (nazywana także święconym) to tradycyjna nazwa pokarmów, które świeci się w kościołach w Wielką Sobotę. Zgodnie ze starym zwyczajem, który sięga XIV wieku, gospodynie wkładają do wiklinowych koszyków (zdobionych...

  • Dieta dziecka jest bardzo ważna dla jego prawidłowego rozwoju. Kiedy maluch chodzi do szkoły, trzeba zwrócić uwagę, by śniadania, obiady i kolacje nie tylko były zdrowe, ale i by korzystnie wpływały na koncentrację i pamięć. Jak powinna wyglądać dieta dziecka chodzącego do szkoły? Fot. 123RF.COM/PICSEL Trzeba pamiętać, że dziecko powinno jeść 4-5 posiłków dziennie. Najzdrowiej jest przyrządzić je w domu, gdyż gotowe fast foody czy przekąski dostępne w sklepach mają wręcz działanie...

  • Najciekawsze przepisy kulinarne oraz pomysły na udany wieczór bohaterów programu Ugotowani! Nie są powszechnie znani, ale na pewno gotują najlepiej w Polsce. Agata prezentuje oryginalny smak kuchni fusion. Halina zabierze cię w podróż w czasie, podczas której poznasz tajniki tradycyjnej kuchni szlacheckiej. Rafał zachwyci tajskimi kokosowymi krewetkami z kurczakiem w zieleni. Łosoś Krzysztofa w połączeniu z włoskim pesto wprowadzi smakowity aromat toskańskiej fiesty. Kochająca styl pin up...

  • Uwielbiasz włoskie jedzenie, a zamiast ziemniaków zawsze wybierasz makaron? A może w restauracjach zawsze zamawiasz pizzę lub inne danie z półwyspu apenińskiego? Powiedz nam jakim polskim daniem poczęstowałbyś Włocha, a staniesz przed szansą wygrania jednej z trzech książek Piotra Adamczewskiego "Kuchnia toskańska"! Kuchnia wloska jest bezsprzecznie jedną z najpopularniejszych i naczęściej przyrządzanych w naszym kraju. Nie ma chyba też w Polsce miasta, gdzie nie istniałaby chociaż jedna...

  • Sportowcy, na co dzień wydatkujący więcej energii niż przeciętny człowiek, muszą przestrzegać szczególnej diety, aby efekty wysiłku na siłowni były naprawdę widoczne. Fot. 123RF/PICSEL Zawodowi sportowcy każdego dnia są bardzo obciążani fizycznie i psychicznie. Aby poprawiać swoje wyniki oraz uniknąć stanu przemęczenia i przetrenowania, niezwykle ważne jest prawidłowe odżywianie i odpowiednia suplementacja. Wszystko po to, by naszemu organizmowi nie zabrakło żadnego z istotnych składników...

  • W najbliższym odcinku "Ugotowanych" do walki o 5 tysięcy złotych staną mieszkańcy Rzeszowa. Szykuje się wybuchowa mieszanka różnych kuchni i osobowości. Na stole zagoszczą smaki tradycyjne, elementy leśne, nie zabraknie nawet akcentów indyjskich. Uczestników czeka odważna kulinarna niespodzianka. Czy przypadnie im do gustu? Rywalizować będą: Aleksander Rusin - projektant grafiki użytkowej, współorganizator festiwalu muzyki elektronicznej i miłośnik ostrego koła, Elżbieta Lewicka -...

  • Mawia się, że „wiek to tylko liczba”, a Roxy Dillon dostarcza na to dowodów naukowych, przekonując że nie jesteśmy skazani na zmarszczki jako oznakę wieku. Nieprzyjemne niespodzianki, jakie gotuje nam lustro, są bowiem efektem pogarszającego się funkcjonowania komórek i hormonów. Badania naukowe udowadniają, że po trzydziestce poziom hormonów szybko spada, co prowadzi do niepożądanych zmian, np. do wypadania włosów czy obwisania skóry. Na szczęście wszystkie te objawy można zahamować. Autorka...