• Informacje na temat:

    na jakim oleju smażyć racuchy

Przepisy na temat: na jakim oleju smażyć racuchy
  • Puszyste, pyszne tradycyjne racuchy z jabłkami.

  • Pyszne delikatne racuszki

  • Pyszne racuszki z jabłkami.

  • Pyszne placuszki ,można podawać z cukrem pudrem, ,śmietaną ,dżemem

  • Wypróbowany przepis na "Przepis na racuchy"

  • Racuchy to wspomnienie dzieciństwa. Ileż to razy Mama przygotowywała je dla całej naszej rodziny. Tak jak wtedy, teraz w moim domu też znikają błyskawicznie:) Najlepsze są ciepłe, posypane cukrem pudrem... mniam... Życzę smacznego!

  • Smakerowe . :)

  • szybkie, pyszne

  • Dla tych, którzy czasem zamiast mięsa wolą zjeść smaczne racuchy, proponuję te przygotowane na drożdżach, podane z konfitura malinową...

  • Puszyste, smaczne i pożywne.

Artykuły na temat: na jakim oleju smażyć racuchy
  • Placuszki, racuszki

    ...w drobną kostkę, korniszony i pieczarki w plasterki, mięso w paski. Na rozgrzanym oleju smażyć mięso, doprawić solą i pieprzem, zdjąć z patelni. Na rozgrzany tłuszcz wrzucić pieczarki, a następnie cebulę. Dodać korniszony i mięso, wlać bulion i śmietanę. Dodać musztardę. Doprawić solą, pieprzem i cukrem. Gotować 10-12 minut. Na patelni rozgrzać sklarowane masło i porcjami smażyć placki na...

  • Airfryer Philips to wielofunkcyjne urządzenie do smażenia, grillowania i pieczenia. Dzięki wyjątkowej technologii opływu powietrza RapidAir gwarantuje do 80% mniej tłuszczu w twoim jedzeniu, zapewniając doskonały smak potraw. W urządzeniu Airfryer można więc przygotować zdrowe jedzenie, które jest chrupiące na zewnątrz i delikatne w środku, używając bardzo małej ilości tłuszczu lub w ogóle z niego rezygnując. Nie potrafisz zrezygnować ze smażonych potraw, choć masz świadomość, że ociekające...

  • Pożegnanie lata

    Lubię tę melancholię, bo uważam, że bolesna świadomość przemijania jest ważną częścią nastroju, w jakim należy powitać jesień. Ale nastrój ten sprawia, że szukamy pocieszenia, choćby takiego, które(...), i nawet dwa razy dłużej, jeśli zagrodowy. Sałatka z soczewicy i sera z olejem z pestek dyni Orzechowy aromat i słodycz oleju z pestek dyni wchodzą w szczęśliwy związek z ziemistymi smakami...

  • Uwielbiasz smażone dania, ale martwisz się, że są zbyt tłuste i niezdrowe? Nie musisz z nich rezygnować, tylko przygotowuj je tak, by nie traciły cennych wartości odżywczych. Doświadczeni kucharze namawiają wszystkich entuzjastów gotowania, by podczas codziennego przygotowywania posiłków korzystali z kilku sprawdzonych trików, dzięki którym ograniczysz wytwarzanie się szkodliwych dla ludzkiego organizmu związków chemicznych oraz sprawisz, że gotowane przez ciebie potrawy zachowają maksimum...

  • Odmładzamy organizm na wiosnę

    .... W dużym garnku podgrzej dwie łyżki oleju rzepakowego, włóż warzywa. Duś je, aż zupełnie zmiękną. Zalej gorącym bulionem, z miarką rozpuszczonej serwatki w proszku. Gotuj ok. 15 minut. Dodaj sól i pieprz(...). Odżywcze kompresy na włosy Wzmocnienie osłabionych końcówek: 1 łyżkę oleju rzepakowego z pierwszego tłoczenia zmieszaj z 2 łyżeczkami olejku migdałowego i rozprowadź na końcówkach włosów. Potrzymaj...

  • Masło, margaryna, a może oliwa z oliwek? Niestety, bardzo często wybieramy nieodpowiednie produkty, które są zdrowe, ale tylko wtedy, kiedy serwujemy je na zimo. Na czym więc smażyć, aby danie było smaczne, zdrowe i nie straciło swoich właściwości odżywczych? Wysoki punkt dymienia To temperatura, w której ogrzewany tłuszcz zaczyna się rozpadać i tracić właściwości odżywcze. Na dalszym etapie smażenia powstają niebezpieczne związki (wydzielają się w postaci gryzącego dymu), które dodatkowo...

  • ...zniknęły mięsa, a pojawiły się faworki, racuchy, bliny i ciasta. W każdym razie od początków tej tradycji tłustoczwartkowe obżarstwo miało wynagrodzić czekający wszystkich okres 40-dniowego postu(...); 200 ml mleka; 12 żółtek; 10 dag masła; 3 łyżki cukru; 3 łyżki oleju; 1 łyżka drożdży; 1 cukier waniliowy; 1 l oleju do smażenia; cukier puder do posypania. Drożdże rozpuszczamy w ciepłym mleku...

  • Wybranie odpowiedniego oleju może stanowić nie lada wyzwanie. W końcu nie każdy z nich nadaje się do smażenia, a niektóre możemy spożywać tylko na zimno. Podpowiadamy, w jaki sposób najlepiej je stosować. Fot. 123RF W ostatnich latach, coraz więcej osób stara się odżywiać w świadomy sposób. Czytamy etykiety, kupujemy ekologiczne produkty i unikamy fast-foodów, a wszystko po to, by jak najdłużej cieszyć się pełnią zdrowia. Czasem zdarza się, że nawet zdrowy produkt, gdy jest źle wykorzystany,...

  • Smażone potrawy kuszą smakiem i aromatem, ale nie da się ukryć, że smażenie to jedna z najtrudniejszych metod przygotowywania dań. Dlaczego? Ponieważ w wyniku oddziaływania temperatury dochodzącej do 200°C z niektórych produktów mogą wydzielać się toksyczne substancje. Jak tego uniknąć? Jeśli nie potrafimy odmówić sobie smażonych rarytasów, warto poznać kilka sprawdzonych trików, dzięki którym nasze dania zachowają smak i nie będą nam szkodzić. Patelnia to podstawa Dobry sprzęt nie tylko...

  • Zaopatrzenie się w nowoczesną patelnię o nieprzywierającej powłoce to już połowa sukcesu. Dzięki temu do smażenia wykorzystuje się minimalną ilość tłuszczu. Dodatkowo warto znać kilka zasad, dzięki którym dania będą niskokaloryczne, a jednocześnie zachowają wyśmienity smak i aromat. 1. Patelnie rozgrzej do odpowiedniej temperatury. Można to sprawdzić wylewając kroplę wody na dno naczynia. Jeśli woda od razu wyparuje, patelnia uzyskała właściwą temperaturę2. Dodawaj jak najmniej tłuszczu (1...