• Informacje na temat:

    na jakim miesie gotowac szczawiowa

Przepisy na temat: na jakim miesie gotowac szczawiowa
  • pyszna zupa szczawiowa z jajkiem

  • Prosta i smaczna.

  • Typowa, polska zupa

  • Zupa szczawiowa to kolejny klasyk polskiej kuchni. Przygotowywana bywa na bardzo różne sposoby, z różnymi dodatkami. Ale podstawa to szczaw, a najlepszy to taki dziko rosnący, ekologiczny.

  • Przyszła wiosna i czas na pyszną i ulubioną moją zupę czyli szczawiową. Jest prosta do wykonania ale smak powala na kolana.

  • Zupa szczawiowa

  • Tradycyjna zupka szczawiowa o wyjątkowym smaku:)

  • Zapraszam na mojego bloga Paszczak gotuje.

  • Uwielbiam zupy, takie jak szczawiowa szczególnie. Dlaczego? Bo kwaśna, bo lekka, bo smaczna- po prostu idealna.

  • Bardzo smaczna zupa ,która często gości na polskich stołach. Najlepiej smakuje ze świeżego szczawiu z dodatkiem gotowanych jajek i wiejską śmietaną.

Artykuły na temat: na jakim miesie gotowac szczawiowa
  • Cała prawda o dobrym gotowaniu dla dziecka

    Pierwsza zupka na mięsku czy nie? Warzywa z wody czy na parze? Rozwiejemy twoje wątpliwości!

  • Jest coś bardzo romantycznego i urzekającego w smaku zrazów czy bitek, które kojarzą się z dzieciństwem - pieczołowicie i z miłością przygotowywanych przez mamę lub babcię. Jak odtworzyć ten cudowny smak? Poradnik przygotował Marco Pierre White, ambasadora Bulionetki do duszonych dań Knorr. Fot. materiały prasowe Najważniejsze to zakupić dobrą sztukę mięsa u sprawdzonego rzeźnika. Takie mięso moim zdaniem jest najlepsze i najsmaczniejsze, jeśli tylko przyrządzisz je umiejętnie. Z sentymentem...

  • "Włóż w rondel dużo cierpliwości i przewidywania, taką samą ilość dobrego humoru i dobrej woli. Zeszumuj starannie lenistwo, sobkostwo i niedołęstwo, dodaj w końcu oszczędność, pośpiech, czystość i baczność, wymieszaj razem, niech się dobrze zmaceruje, okraś wszystko miłością i niech ci ta mieszanina zawsze towarzyszy w twojem ognisku domowem" - pisała w 1911 roku Władysława Idzebska w książce dla gospodyń domowych pt. "111 Doświadczeń gospodarskich".

  • Masz zaplanowany ważny obiad z mięsem w roli głównej i nie wiesz, jak się do tego zabrać? Zacznij od przygotowania się do zakupów. Dzięki temu zdobędziesz najlepszy kawałek i ugotujesz z niego danie, które goście będą długo wspominać. Poszukaj dobrego dostawcy mięsa i nawiąż z nim dobry kontakt. Zaglądaj często, zamawiaj nietypowe rzeczy, a na pewno cię zapamięta. Nie bój się zadawać pytań, bądź dociekliwy. Jeśli chcesz wiedzieć skąd pochodzi mięso albo jakimi rodzajami sklep dysponuje, po...

  • Jak gotować makaron, żeby się nie sklejał? Jak przyrządzić zielone warzywa, żeby nie straciły koloru? Zobaczcie 10 najczęstszych kulinarnych grzechów, które pogarszają smak i wygląd potraw, a także ich wartość zdrowotną. Jak uniknąć sklejania się makaronu przy gotowaniu?      fot. 123RF.COM Dlaczego zamiast zielonego jest... brązowe? Problem z mało apetycznym kolorem zielonych warzyw, które pod wpływem gotowania tracą niemal całą swoją "zieloność" jest do rozwiązania. Trzeba ograniczyć...

  • 20 marca, już po raz 27., obchodzony jest Międzynarodowy Dzień Bez Mięsa. To świetna okazja do przygotowania wegetariańskich przysmaków, z wykorzystaniem przede wszystkim świeżych warzyw. A tych nie brakuje. Nie bez powodu Dzień Bez Mięsa obchodzony jest tuż przed początkiem kalendarzowej wiosny.   Więcej owoców i warzyw! Pierwszy raz Dzień Bez Mięsa (Meatout Day) obchodzono w 1985 roku w Stanach Zjednoczonych. Wypromowali go aktywiści z ekologicznego ruchu FARM. Jednym z założeń...

  • Uwielbiasz włoskie jedzenie, a zamiast ziemniaków zawsze wybierasz makaron? A może w restauracjach zawsze zamawiasz pizzę lub inne danie z półwyspu apenińskiego? Powiedz nam jakim polskim daniem poczęstowałbyś Włocha, a staniesz przed szansą wygrania jednej z trzech książek Piotra Adamczewskiego "Kuchnia toskańska"! Kuchnia wloska jest bezsprzecznie jedną z najpopularniejszych i naczęściej przyrządzanych w naszym kraju. Nie ma chyba też w Polsce miasta, gdzie nie istniałaby chociaż jedna...

  • Polskie tradycyjne potrawy to wasza najczęstsza odpowiedź na postawione pytanie. Jesteście dumni z naszej rodzimej kuchni i właśnie tym najchętniej poczęstowalibyście przyjaciela Włocha. Zobaczcie, które odpowiedzi nas urzekły i zdobyły nagrody. Dziękujemy za wszystkie nadesłane odpowiedzi. Wasze pomysły były naprawdę inspirujące, niestety nagrodzić mogliśmy jedynie trzy osoby.  Książki "Kuchnia toskańska" Piotra Adamczewskiego  wędrują do:   Pani Michalina Moja propozycja na danie dla...

  • Bezpłatne warsztaty kulinarne dla mam z dziećmi! Serdecznie zapraszamy wszystkie mamy wraz z dziećmi na warsztaty kulinarne, które odbędą się w środę 11 czerwca w warszawskiej szkole gotowania Little Chef przy ul. Tadeusza Rejtana 15. Rozpoczęcie warsztatów o godzinie 10.00. Przewidywany czas trwania - ok. 4h. W trakcie warsztatów nauczymy się: Jak rozpoznawać dobrej jakości mięso wieprzowe i wędliny, Jakich dodatków w mięsie i wędlinach należy unikać, Jak przyrządzać wspaniałe potrawy z...

  • Zimą najczęściej tęsknicie za warzywami i owocami, które w lecie można jeść zebrawszy prosto z krzaka. Najczęściej w Waszych odpowiedziach pojawiały się truskawki, zielony groszek i szparagi. Zobaczcie odpowiedzi laureatów konkursu, do których powędruje fantastyczna książka Marka Bardadyna "Dietetyczne przepisy. Schudnij z dietą strukturalną" oraz torba na zakupy Smaker.pl, do której będą mogli wrzucić mnóstwo wiosennych warzyw i owoców. Nagrody wędrują do: Pani Anuli "Och, carrramba, toż to...