• Informacje na temat:

    na jakim mięsie gotować ogórkową

Przepisy na temat: na jakim mięsie gotować ogórkową
  • Zupa ogórkowa z Mazowsza

    Dla większości z nas zupa ogórka to najwspanialszy smak z dzieciństwa! Dzisiaj polecamy przepis na pyszną zupę ogórkową, jakiej nigdy nie jedliście.

  • drożdzówki można nadziewac dowolnym dżemem lub owocami. Jabłka, wiśnie, czekolada.

  • Zupka bardzo smaczna, na ciepłe dni orzeźwiająca, wszyscy domownicy przepadają za nią:)

  • Tradycyjna zupa

  • Prosty przepis na pyszną, domową zupę ogórkową. Można ją podawać zabielaną lub też bez śmietany.

  • Ogórkowa chodziła za mną już od dłuższego czasu. Zatem postanowiłam wykorzystać niedzielny rosół i zrobić zupę, ale nie byle jaką. Musiała być dokładnie taka jaką zawsze przygotowywała dla mnie moja Mama, czyli z dodatkiem ziemniaków, mięskiem i podsmażonymi ogórkami. Smażenie ogórków na odrobienie tłuszczu sprawia, że zupa zyskuje niepowtarzalny aromat, a traci cierpkość i kwas. Polecam!

  • Nie ma to jak pyszny smak zupy ogórkowej która przywołuje wspomnienia z dzieciństwa. Mniam :-)

  • Wynik jednego z moich eksperymentów z zupą ogórkową dla dziecka.

  • Do ugotowania zupy ogórkowej użyłam wieprzowych żeberek, prawidłowo zupę ogórkową gotuje się na nerce wieprzowej z dodatkiem ryżu. Ja gotowałam po swojemu. :)

  • mój ulubiony przepis na ogórkową. Zupę ogórkową, zazwyczaj gotuje na żeberkach bądź kościach od schabu. Śmietanę to już każdy dodaje sobie jeśli chce na talerzu…

Artykuły na temat: na jakim mięsie gotować ogórkową
  • Lekkie menu na upały

    ...modyfikowanym i daniami ze słoiczków). Trudno w kuchni na kempingu lub w pensjonacie gotować taką samą jarzynową czy pulpeciki jak w domu. Warto jednak, by zmiana nie była drastyczna. Dwu-, trzylatek nie może(...). • W barach także wybieraj to, co najprostsze: pomidorową czy ogórkową, udko kurczaka lub inne chude mięso w kawałku (kotlet mielony czy pulpet może być zrobiony z mięsa bardzo złej jakości...

  • Jest coś bardzo romantycznego i urzekającego w smaku zrazów czy bitek, które kojarzą się z dzieciństwem - pieczołowicie i z miłością przygotowywanych przez mamę lub babcię. Jak odtworzyć ten cudowny smak? Poradnik przygotował Marco Pierre White, ambasadora Bulionetki do duszonych dań Knorr. Fot. materiały prasowe Najważniejsze to zakupić dobrą sztukę mięsa u sprawdzonego rzeźnika. Takie mięso moim zdaniem jest najlepsze i najsmaczniejsze, jeśli tylko przyrządzisz je umiejętnie. Z sentymentem...

  • ...i cynamon ( ew. imbir). Zioła prowansalskie - tymianek, majeranek, estragon, jałowiec, lawenda, laur, rozmaryn i koper włoski. Oczywiście możemy spróbować własnych sił i z "fantazją" przygotować...

  • Na rynku alkoholowym, mamy dostęp do szerokiej gamy trunków. Najczęstszym wyborem, którego dokonujemy w sklepie, są wina. Preferujemy je ze względu na szerokie zastosowanie – można je pić do obiadu lub kolacji, bez okazji jako deser, ewentualnie używać jako składnik do gotowania. Fot. 123RF/Picsel Gotowanie z alkoholem, choć może wydawać się trudne, wcale takie nie jest. Najlepiej zaopatrzyć się w taki napój, który lubimy - czerwone, półwytrawne wino, biały, słodki Muskat a może po prostu...

  • Lubię biesiady przy grillu

    ...wykorzystać szansę, pozostając wierna sobie. - Zawsze uwielbiałam jeść i gotować, wymyślać nowe przepisy - opowiada. Teraz prowadzi w telewizji programy kulinarne, produkuje je, jest też autorką książek(...) u moich przyjaciół, którzy mają dom nad ciepłym morzem. Spędzimy u nich dwa tygodnie, w zamian za szkolenia kulinarne: umówiliśmy się, że przez cały pobyt będę gotować razem z panią domu. Podróże to czas...

  • Masz zaplanowany ważny obiad z mięsem w roli głównej i nie wiesz, jak się do tego zabrać? Zacznij od przygotowania się do zakupów. Dzięki temu zdobędziesz najlepszy kawałek i ugotujesz z niego danie, które goście będą długo wspominać. Poszukaj dobrego dostawcy mięsa i nawiąż z nim dobry kontakt. Zaglądaj często, zamawiaj nietypowe rzeczy, a na pewno cię zapamięta. Nie bój się zadawać pytań, bądź dociekliwy. Jeśli chcesz wiedzieć skąd pochodzi mięso albo jakimi rodzajami sklep dysponuje, po...

  • 20 marca, już po raz 27., obchodzony jest Międzynarodowy Dzień Bez Mięsa. To świetna okazja do przygotowania wegetariańskich przysmaków, z wykorzystaniem przede wszystkim świeżych warzyw. Fot. 123RF/Picsel A tych nie brakuje. Nie bez powodu Dzień Bez Mięsa obchodzony jest tuż przed początkiem kalendarzowej wiosny.   Więcej owoców i warzyw! Pierwszy raz Dzień Bez Mięsa (Meatout Day) obchodzono w 1985 roku w Stanach Zjednoczonych. Wypromowali go aktywiści z ekologicznego ruchu FARM. Jednym z...

  • Uwielbiasz włoskie jedzenie, a zamiast ziemniaków zawsze wybierasz makaron? A może w restauracjach zawsze zamawiasz pizzę lub inne danie z półwyspu apenińskiego? Powiedz nam jakim polskim daniem poczęstowałbyś Włocha, a staniesz przed szansą wygrania jednej z trzech książek Piotra Adamczewskiego "Kuchnia toskańska"! Kuchnia wloska jest bezsprzecznie jedną z najpopularniejszych i naczęściej przyrządzanych w naszym kraju. Nie ma chyba też w Polsce miasta, gdzie nie istniałaby chociaż jedna...

  • Polskie tradycyjne potrawy to wasza najczęstsza odpowiedź na postawione pytanie. Jesteście dumni z naszej rodzimej kuchni i właśnie tym najchętniej poczęstowalibyście przyjaciela Włocha. Zobaczcie, które odpowiedzi nas urzekły i zdobyły nagrody. Dziękujemy za wszystkie nadesłane odpowiedzi. Wasze pomysły były naprawdę inspirujące, niestety nagrodzić mogliśmy jedynie trzy osoby.  Książki "Kuchnia toskańska" Piotra Adamczewskiego  wędrują do:   Pani Michalina Moja propozycja na danie dla...

  • Moda na gotowanie i jedzenie na dobre zagościła w Polsce. W Krakowie grupa kucharzy skupiona wokół inicjatywy „Twój kucharz” przygotowała projekt Lotnej Restauracji. Najważniejsze jest w nim wspólne spędzanie czasu i delektowanie się wybornym jedzeniem. Każdy może wybrać dowolne, nawet najbardziej nieoczekiwane miejsce, w którym mistrzowie kuchni przygotują dla grupy przyjaciół, całej rodziny czy indywidualnego klienta ucztę dla ciała i ducha...   Ty też możesz tak gotować! na INTERIA.TV.