• Informacje na temat:

    na jakie choroby można zażywać naftę petrol

Przepisy na temat: na jakie choroby można zażywać naftę petrol
  • krótko na temat makaronów..

  • Surówka - bardzo łatwa w przygotowaniu. Propozycja - dodatek do niedzielnego obiadu.

  • Wielu fermentatorów uważa, że kisić i fermentować można WSZYSTKO, dlaczego zatem cebula miałaby być wyjątkiem? Nadszedł więc czas na to, by zakisić cebulę i poznać jej smak.

  • Jak już zdąrzyliście pewnie zauważyć bardzo lubię niezbyt słodkie i mocno cytrynowe desery. Jeśli również lubicie te klimaty to zapraszam na moje dzisiejsze ciasto. Jest bardzo orzeźwiające, idealne na ostatnie upały. W smaku przypomina trochę sernik na zimno, chociaż nie ma w nim ani odrobiny sera. Jeśli chcecie być bardziej ambitni można je przygotować na upieczonym własnoręcznie cienkim biszkopcie, a jeśli zwyczajnie nie macie na to czasu, można go spokojnie zastąpić gotowymi biszkoptami,...

  • Prosty przepis na naleśniki w formie torcika przekładane bitą śmietaną z białym serem.

  • drożdzówki można nadziewac dowolnym dżemem lub owocami. Jabłka, wiśnie, czekolada.

  • Jakie zastosowania może mieć sól?

  • Ciasto banalne w wykonaniu ale niebanalne w smaku. Polecam każdemu. Robi ono furorę wśród znajomych ale i nie tylko.

  • Bardzo proste ciasto, które nadaje się do pieczenia rogalików, ciastek, pasztecików itp....

  • Kruche, maślane ciasteczka, które swoim wyglądem zachwycają! W czasie pieczenia w domu roznosi się kuszący, malinowy zapach, po wyjęciu z piekarnika cieszyć się możemy ciasteczkami jak z cukierni, które możemy podarować wyjątkowej osobie. Zobaczcie jak łatwo możecie zaskoczyć swoich bliskich!

Artykuły na temat: na jakie choroby można zażywać naftę petrol
  • Wydawać by się mogło, że grillować można wszystko i w wielu przypadkach jest to prawda. Istnieją jednak szkodliwe wyjątki! Fot. 123RF Grill dla mięsożerców, czyli tradycja Najczęściej grillujemy mięso, zazwyczaj wieprzowe. Na grillach prym wiodą różnego rodzaju kiełbaski, a także karkówka. Rzadko na ruszt wrzucamy jagnięcinę, wołowinę i drób, chociaż one równie dobrze by się na nim sprawdziły. Najczęściej grillujemy mięso, zazwyczaj wieprzowe. Na grillach prym wiodą różnego rodzaju...

  • Ryż w różnej postaci bardzo często gości na naszych talerzach, a jego spożycie w naszym kraju nieustannie wzrasta. Warto więc wiedzieć, że możemy wykorzystać nie tylko jego ziarna, ale nawet wodę w której były gotowane. Fot. 123RF Jakiś czas temu pisaliśmy o nietypowych zastosowaniach wody z gotowania ziemniaków. Okazało się, że temat ten bardzo was zainteresował, dlatego postanowiliśmy zbadać go nieco głębiej. Jakie jeszcze produkty, które zazwyczaj uznajemy za odpadki, możemy ponownie...

  • Choroba lokomocyjna jest nie tylko problemem dzieci, ale także wielu dorosłych. Na szczęście istnieją naturalne sposoby poradzenia sobie z tą dolegliwością. Fot. 123RF/Picsel Zwykło się uważać, że z choroby lokomocyjnej po prostu wyrastamy. Niestety, nie jest to regułą - z tą przykrą dolegliwością zmaga się także wielu dorosłych. Jeśli należycie do tej grupy, z pewnością wypróbowaliście już wiele środków, mających skutecznie zaradzić mdłościom. Zdarza się, iż wiele leków wywołuje senność i...

  • Problemy ze stawami nie dotyczą jedynie starszych osób. Ratunku nie musicie szukać w aptecznych specyfikach. Czasami równie skuteczna może okazać się po prostu zmiana diety i uwzględnienie w codziennym jadłospisie kilku produktów, które mają zbawienny wpływ na kondycję naszych stawów. W jaki sposób rozpoznać, że nasze stawy potrzebują pomocy? Jedną z pierwszych oznak tego typu problemów jest ból, pojawiający się np. przy wchodzeniu po schodach. Wbrew pozorom, nie jest to schorzenie, z którym...

  • Są ludzie, którzy nie zjedzą niczego, co upadło im na podłogę. Inni wyznają „zasadę 5 sekund” i jeśli coś podniosą szybko (zanim minie 5 sekund), to nie mają oporów, by to zjeść. Kto ma rację? Fot. 123RF.COM/PICSEL Badania nad regułą 5 sekund przeprowadzili studenci ostatniego roku biologii z Aston University pod opieką profesora mikrobiologii Anthony'ego Hiltona. Badali oni ilość bakterii na różnych produktach spożywczych po tym, jak upadły na podłogę. Spradzano przechodzenie często...

  • Lato w pełni, a my już wiemy jakie potrawy lubicie najbardziej przygotowywać, kiedy z nieba leje się żar. Fot. 123RF/Picsel Bardzo dziękujemy za wszystkie nadesłane do nas zgłoszenia. Spośród odpowiedzi wybraliśmy trzy, których autorzy będą mogli wybrać się na romantyczną kolację do Restauracji pod Różą w Krakowie, Restauracji Monopol we Wrocławiu oraz Restauracji Concept 13 w Warszawie. Laureatami konkursu zostali: Pani Małgorzata Ch. "Moje ulubione danie na lato to cytrynowo-miętowy...

  • Jajko na miękko, na twardo, sadzone lub w koszulce – możliwości ich podania są niemal nieskończone i w tym wypadku jedyne ograniczenie stanowi nasza wyobraźnia. Aby były naprawdę smaczne, unikajcie błędów, o których piszemy poniżej. Po jakie produkty Polacy najchętniej sięgają o poranku? W ścisłej czołówce śniadaniowych klasyków znajdują się różnego rodzaju potrawy z jajek. Niestety, przez dłuższy czas jaja cieszyły się naprawdę ponurą sławą. Obwiniano je między innymi o powodowanie zaburzeń...

  • Jak gotować makaron, żeby się nie sklejał? Jak przyrządzić zielone warzywa, żeby nie straciły koloru? Zobaczcie 10 najczęstszych kulinarnych grzechów, które pogarszają smak i wygląd potraw, a także ich wartość zdrowotną. Jak uniknąć sklejania się makaronu przy gotowaniu?      fot. 123RF.COM Dlaczego zamiast zielonego jest... brązowe? Problem z mało apetycznym kolorem zielonych warzyw, które pod wpływem gotowania tracą niemal całą swoją "zieloność" jest do rozwiązania. Trzeba ograniczyć...

  • Już 12 października rozpocznie się festiwal Whisky Live Warsaw. Aby wygrać zaproszenia na to wydarzenie, weź udział w naszym konkursie. W dniach 12-13 października br. Warszawa ponownie stanie się światową stolicą whisky, a wszystko za sprawą piątej już edycji festiwalu Whisky Live Warsaw. Tegoroczna odsłona imprezy obfitować będzie w wiele znamienitych trunków ze wszystkich stron świata. Jeśli chcesz wygrać zaproszenie na Festiwal, opowiedz nam, jakie danie przygotowałbyś z wykorzystaniem...

  • Jest coś bardzo romantycznego i urzekającego w smaku zrazów czy bitek, które kojarzą się z dzieciństwem - pieczołowicie i z miłością przygotowywanych przez mamę lub babcię. Jak odtworzyć ten cudowny smak? Poradnik przygotował Marco Pierre White, ambasadora Bulionetki do duszonych dań Knorr. Fot. materiały prasowe Najważniejsze to zakupić dobrą sztukę mięsa u sprawdzonego rzeźnika. Takie mięso moim zdaniem jest najlepsze i najsmaczniejsze, jeśli tylko przyrządzisz je umiejętnie. Z sentymentem...