• Informacje na temat:

    na czym smażyć udka z kurczaka

Przepisy na temat: na czym smażyć udka z kurczaka
  • Składniki : 4 udka z kurczaka, 10 dag chudego pokrojonego boczku, 2 cebule pokrojone w kostkę, 20 dag pieczarek pokrojonych w plastry, 20 dag czerwonej papryki, 5 dag przecieru pomidorowego, 100 ml czerwonego wina, 100 ml bulionu, 2 ząbki czosnku pokrojonego w plastry, 50 ml oliwy z oliwek, papryka ostra, ziele angielskie, pieprz, liść laurowy, sól.

  • Proste, szybkie, smaczne

  • Składniki : 4 udka z kurczaka bez skóry i kości, 2 cebule pokrojone w kostkę, 10 dag brokuł, 10 dag zielonego groszku, 1 papryczka chilli, 20 dag zielonej papryki, 10 dag ciętej zielonej fasoli szparagowej, 100 ml białego wina, 2 ząbki czosnku, 50 ml oliwy z oliwek, 200 ml śmietany 36 proc., 50 ml oleju do smażenia, 1pęczek pietruszki, 1 pęczek szczypiorku, bazylia, ziele angielskie, pieprz, liść...

  • Chrupiąca skórka i soczyste mięsko a to wszystko w baaardzo smacznym pomidorowo-paprykowym sosie ....palce lizać:)

  • Składniki : 4 udka z kurczaka, 2 cebule pokrojone w kostkę, 20 dag świeżych liści szpinaku, 3 ząbki wyciśniętego czosnku, 5 dag sera Gorgonzola, 50 ml oleju do smażenia, 100 ml białego wina, 200 ml śmietany 36 proc., tymianek, gałka muszkatołowa, biały pieprz, sól.

  • Wypróbowany przepis na "Chrupiące udka kurczaka"

  • Składniki: 4 udka z kurczaka bez skóry i kości, 2 cebule pokrojone w kostkę, 10 dag pieczarek pokrojonych w plastry, 10 dag zielonego groszku, 1 papryczka chilli, 20 dag czerwonej papryki, 5 dag(...) i osuszone udka z kurczaka kroimy w grubą kostkę, solimy, pieprzymy i oprószamy papryką. W rondlu rozgrzewamy oliwę, wkładamy udka z kurczaka i mocno przysmażamy z każdej strony. Dodajemy czosnek...

  • Wypróbowany przepis na "Granat - z czym go łączyć?"

  • Oryginalne przepisy na świąteczny obiad

    Rolanda z kurczaka czy pierś z bażanta? Proponujemy sprawdzone przepisy, które zachwycą twoich gości!

  • Dzisiejsze danie to potrawa dla wielbicieli mięsa, a także tych, którzy chcą w swej diecie unikać zbędnego tłuszczu i pilnują tego co jedzą. Duszone udka z kurczaka przygotowuję często dla mojej Babci, która musi unikać potraw smażonych oraz ciężkostrawnych. Mięso duszone na wodzie jest miękkie i aromatyczne. Co prawda brak na nim chrupiącej skórki, ale zdrowie jest najważniejsze. Kurczak w takim wydaniu według mnie smakuje równie dobrze, jak ten pieczony albo smażony.

Artykuły na temat: na czym smażyć udka z kurczaka
  • Tradycyjne polskie dania z leśnymi grzybami

    Podgrzybki, borowiki, kurki... Możesz je smażyć, dusić lub zapiekać. Są doskonałe jako samodzielne danie oraz jako dodatek do mięs i warzyw.

  • Jak wiadomo, kurczak jest jednym z najzdrowszych rodzajów mięsa. Jest bogate w proteiny, witaminy i minerały, a do tego zawiera niewiele tłuszczu. Zwykle przygotowujemy piersi, jednak warto pamiętać, że także pozostałe części kurczaka są niezwykle smaczne. Fot. 123RF/Picsel Mięso drobiowe jest niezwykle zdrowe i zawiera w sobie bardzo dużo substancji odżywczych. Z tego względu powinniśmy jak najczęściej wykorzystywać je w przygotowywanych przez nas daniach. Jego delikatny smak z pewnością...

  • Polak Nienażarty, Gosia Molska

    ...i ziemniaków. Mamy najtańszy w Europie chleb, mleko, ser żółty, cukier i filety z kurczaka. Ale nie tylko. Wiemy, że Włosi słyną z parmezanu, Portugalczycy z porto i sardynek, a Grecy z fety, ale czy(...) królikiem albo kaczką, a jesienią gęsią. Poznamy przepis na wielkopolskie szagówki z aromatycznym masłem, kacze udka po poznańsku i małopolską zupę kminkową i zakochamy się w tradycji polskiej kuchni...

  • Uwielbiasz smażone dania, ale martwisz się, że są zbyt tłuste i niezdrowe? Nie musisz z nich rezygnować, tylko przygotowuj je tak, by nie traciły cennych wartości odżywczych. Doświadczeni kucharze namawiają wszystkich entuzjastów gotowania, by podczas codziennego przygotowywania posiłków korzystali z kilku sprawdzonych trików, dzięki którym ograniczysz wytwarzanie się szkodliwych dla ludzkiego organizmu związków chemicznych oraz sprawisz, że gotowane przez ciebie potrawy zachowają maksimum...

  • Cytrynowy obiad – cielęcina panierowana w cytrynach i menu na Wielki Tydzień

    ..., duża, płaska fasolka szparagowa. Do tego trochę makaronu, ziemniaków, quinoa i innych kasz. Z mięs zaledwie pieczone udka z kurczaka za to sporo pstrąga, śledzi i jajek też.(...) i piersi z kurczaka. Szkoda. Kiedyś cielęcina była obowiązkowym punktem Wielkanocnego obiadu w naszym kraju obok pieczonej szynki.   Cielęcina z dzisiejszego przepisu jest niezwykle prosta i szybka...

  • Masło, margaryna, a może oliwa z oliwek? Niestety, bardzo często wybieramy nieodpowiednie produkty, które są zdrowe, ale tylko wtedy, kiedy serwujemy je na zimo. Na czym więc smażyć, aby danie było smaczne, zdrowe i nie straciło swoich właściwości odżywczych? Wysoki punkt dymienia To temperatura, w której ogrzewany tłuszcz zaczyna się rozpadać i tracić właściwości odżywcze. Na dalszym etapie smażenia powstają niebezpieczne związki (wydzielają się w postaci gryzącego dymu), które dodatkowo...

  • Gulasz z trzech rodzajów mięsa

    .... udka lub piersi indycze lub piersi z kurczaka. To delikatne mięso trzeba jednak szczególnie mocno doprawiać, aby nabrało ostrzejszego smaku. Gulasze przyprawia się ostrą i słodką papryką, liściem(...) drobiowego (pierś indyka, kurczaka itd.), po pół łyżeczki ostrej i słodkiej papryki mielonej, pieprzu i soli 2 łyżki ostrego keczupu, 1 mała cukinia, 1 mały bakłażan, 150 g małych pomidorków...

  • Jak wiadomo, kurczak jest jednym z najzdrowszych rodzajów mięsa. Jest bogate w proteiny, witaminy i minerały, a do tego bardzo prosto je przygotować. Niestety, naukowcy mają dla nas porcję niepokojących doniesień. Fot. 123RF/Picsel Drób bardzo często gości na naszych stołach - bez względu czy gotujemy tradycyjne, polskie dania czy też może sięgamy po propozycje z kuchni azjatyckiej lub amerykańskiej. W każdej z tych tradycji kulinarnych bez większego problemu odnajdziemy przepisy z...

  • Jedyne zdrowe fastfoody

    ...minut Porcja: 495 kilokalorii Udka w panierce płatków Składniki na 4 porcje: 8-12 niewielkich udek kurczaka, 1 i 1/3 szklanki mąki pszennej, 2 szklanki mleka, 1-2 jajka, łyżeczka proszku do pieczenia(...) więcej, tym udka będą bardziej pikantne. Do marynaty włóż udka, wymieszaj i odstaw na 2 godziny w chłodne miejsce. 2. Z mleka, mąki, jajek i proszku do pieczenia przygotuj ciasto jak na naleśniki...

  • Jak żaby trafiły na francuskie salony, jaka dieta obowiązuje ślimaki przed wejściem na talerze i co jadał Casanova, legendarny kochanek wszechczasów? Fot. 123RF/Picsel Większości turystom, odwiedzającym kraj nad Sekwaną, francuska kuchnia kojarzy się przede wszystkim z żabimi udkami. Jakże muszą czuć się więc rozczarowani, kiedy w menu kolejnej odwiedzanej restauracji nie znajdują ani jednej potrawy potwierdzającej mit francuskiego żabojada. Zacznijmy jednak od początku. Historia jedzenia...