• Informacje na temat:

    na czym smażyć rolady

Przepisy na temat: na czym smażyć rolady
  • Pikantna rolada z mielonym mięsem

    Wydają się pracochłonnym daniem. My przekonujemy, że tak nie jest. Mięsne, warzywne i rybne rolady efektownie urozmaicą menu rodzinnych spotkań.

  • Jeden sposób jest tradycyjny- z pieczarkami i serem żółtym. Drugi sposób jest z ananasem i serem żółtym.

  • .... Obrać 2 cebule pokroić w kostkę. Boczek pokroić w kostkę, wysmażyć na skwarki, po czym wrzucić pokrojoną cebulę i całość poddusić. C. Dodać szpinak i dusić jeszcze około 10 minut od czasu do czasu(...). Masło rozgrzać na patelni, zeszklić cebulę. Dodać pieczarki, smażyć około 10 minut, stale mieszając. Podsypać resztą mąki, podlać rosołem i śmietaną, zagotować, doprawić do smaku solą i pieprzem...

  • Cztery zestawy smakowe z lodówkowych "końcówek serii" i ostatkowa impreza gotowa! Efektownie podane zawijańce rozchodzą się równie szybko jak robią:) Pomysł podpatrzyłam z firmy cateringowej i zestawy smakowe wciąż wymyślam i testuję :)

  • Smakowite gorące sosy

    To najlepszy sposób, aby wzbogacić smak pieczeni, kotletów, czy rolad. Dzięki nim domowe obiady nabiorą wyjątkowego smaku.

  • Wypróbowany przepis na "Rolady po śląsku"

  • Roladki schabowe z pieczarkami

    ..., zdejmujemy patelnię z gazu i doprawiamy. Gdy całość lekko przestygnie dodajemy starty żółty ser oraz posiekaną pietruszkę. Taką masą nadziewamy schaby, po czym zwijamy w kształt roladki i zwijamy .Użyłam...

  • Pyszne roladki w chudziutkim sosiku, smakują każdemu! :) Odpowiednie także dla osób na diecie doktora Dukana(faza II, P+W).

  • Kulinarna przygoda zza Wielkiego Muru

    .... Specjalnością są również rolady ze słodkim nadzieniem podawane na śniadanie. Większość z wymienionych potraw można spróbować w Wólce Kosowskiej, ponieważ znajdują się tam liczne restauracje i bary...

  • Wypróbowany przepis na "Kiełki - z czym smakują najlepiej?"

Artykuły na temat: na czym smażyć rolady
  • Wołowina na stole!

    Pyszne rolady, kruche pieczenie, oryginalne gulasze i kotleciki!

  • Uwielbiasz smażone dania, ale martwisz się, że są zbyt tłuste i niezdrowe? Nie musisz z nich rezygnować, tylko przygotowuj je tak, by nie traciły cennych wartości odżywczych. Doświadczeni kucharze namawiają wszystkich entuzjastów gotowania, by podczas codziennego przygotowywania posiłków korzystali z kilku sprawdzonych trików, dzięki którym ograniczysz wytwarzanie się szkodliwych dla ludzkiego organizmu związków chemicznych oraz sprawisz, że gotowane przez ciebie potrawy zachowają maksimum...

  • Anna Guzik: czy w święta ulegnie pokusie?

    Przed aktorką trudne wyzwanie: przetrwać święta i nie przytyć!

  • Masło, margaryna, a może oliwa z oliwek? Niestety, bardzo często wybieramy nieodpowiednie produkty, które są zdrowe, ale tylko wtedy, kiedy serwujemy je na zimo. Na czym więc smażyć, aby danie było smaczne, zdrowe i nie straciło swoich właściwości odżywczych? Wysoki punkt dymienia To temperatura, w której ogrzewany tłuszcz zaczyna się rozpadać i tracić właściwości odżywcze. Na dalszym etapie smażenia powstają niebezpieczne związki (wydzielają się w postaci gryzącego dymu), które dodatkowo...

  • Schabowy inaczej

    W chrupiącej panierce czy jako soczysta rolada – to tylko niektóre z rozmaitych propozycji na rodzinny obiad z wieprzowiną w roli głównej. Sprawdź, jak jeszcze możesz zaszaleć ze schabowym!

  • Jeśli nie masz pomysłu co przygotować dla swojej rodziny na niedzielny deser, wypróbuj pomysłowe propozycje naszych użytkowników, na lekkie i puszyste rolady. Fot. 123RF/Picsel Biszkoptowe wypieki wbrew pozorom nie należą do najprostszych. Aby upiec puszysty i równy biszkopt, musimy zaopatrzyć się w dobrej jakości produkty. Ważne jest, aby jajka były świeże, tylko wtedy białka będą mieć zwartą konsystencję i ubiją się bez problemu. Dodatkowo, jajka powinny być wyciągnięte z lodówki dopiero...

  • Coś pysznego z indyka

    .... Szpinak i twaróg wymieszać. Nałożyć na masę mięsną i zawinąć w roladę. Usmażyć ze wszystkich stron na jasnobrązowy kolor. Pokroić na grube plastry, udekorować natką pietruszki. Podawać z ziemniakami(...) oliwek, 1/2 szklanki śmietany, 1 łyżka mąki, 2-3 łyżki musztardy, 2 łyżki siekanej natki pietruszki, sól, pieprz, świeży rozmaryn. Mięso natrzeć solą, pieprzem i czosnkiem. Przesmażyć na oleju z każdej...

  • Smażone potrawy kuszą smakiem i aromatem, ale nie da się ukryć, że smażenie to jedna z najtrudniejszych metod przygotowywania dań. Dlaczego? Ponieważ w wyniku oddziaływania temperatury dochodzącej do 200°C z niektórych produktów mogą wydzielać się toksyczne substancje. Jak tego uniknąć? Jeśli nie potrafimy odmówić sobie smażonych rarytasów, warto poznać kilka sprawdzonych trików, dzięki którym nasze dania zachowają smak i nie będą nam szkodzić. Patelnia to podstawa Dobry sprzęt nie tylko...

  • Delikatna, krucha cielęcina

    ...: kilkanaście listków świeżej sałaty lodowej lub masłowej, 3-4 świeże pomidory 1. Mięso umyj i osusz. Cebulę obierz z łupin, posiekaj drobno, po czym usmaż w niewielkiej ilości smalcu. Boczek oraz szynkę...

  • Gotowanie to nic innego jak poddawanie produktów obróbce termicznej. Krzątając się codziennie po kuchni w celu zrobienia pysznego obiadu czy deseru, nie zdajemy sobie sprawy, jakim reakcjom chemicznym poddajemy artykuły spożywcze. Wiadomo, że wszystkie potrawy smakują lepiej, jeśli w ich przygotowanie włożymy serce i uczucie. Pomyślmy jednak jak wspaniałe dania będziemy mogli przygotować jeśli posiądziemy minimalną wiedzę na temat procesów wykorzystywanych w kuchni molekularnej. Nowe...