• Informacje na temat:

    na czym smażyć mielone

Przepisy na temat: na czym smażyć mielone
  • Smażony bób z czerwoną pastą curry

    Kuchnia tajska jest coraz bardziej popularna, a do tego jest szybka, łatwa i niezwykle aromatyczna - o czym przekonuje Ken Hom, który obala mity i pokazuje Europejczykom, że tajska kuchnia jest(...) do momentu, aż zacznie dymić. Teraz wrzucić szalotkę, chili oraz pieprz i całość smażyć minutę. Dodać bób, cukier, czerwona pastę curry, sos rybny, wodę i smażyć na dużym ogniu ok. 2 min. cały czas...

  • Cztery zestawy smakowe z lodówkowych "końcówek serii" i ostatkowa impreza gotowa! Efektownie podane zawijańce rozchodzą się równie szybko jak robią:) Pomysł podpatrzyłam z firmy cateringowej i zestawy smakowe wciąż wymyślam i testuję :)

  • Pikantna rolada z mielonym mięsem

    ...przyprawy i płatki chilli. Wymieszaj i smaż przez chwilę. Dodaj mielone mięso i smaż, mieszając, 4-5 minut. Usuń tłuszcz, który się wytopił,następnie dodaj jarmuż, żurawiny i orzechy. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Ostudź, po czym dodaj jajko i wymieszaj.  3. Rozłóż płaty ciasta jeden na drugim, spryskując je kolejno oliwą. Wyłóż mięso na ciasto i zwiń roladę. Włóż do piekarnika, posmaruj resztą...

  • Wypróbowany przepis na "Kiełki - z czym smakują najlepiej?"

  • Ostre mielone pod pierzynką... z kartofli i… pokrzywy

    ...mielonego 2 cebule 2 ząbki czosnku po 1/3 łyżeczki kurkumy i ostrej papryki 1/2 szkl. bulionu olej Dodatkowo: 30 dag pokrzywy 1 łyżka masła 2 łyżki śmietany 18% szczypta(...) smaczna, mimo że traktuje się ją jak chwast. A przecież można ją jeść na surowo, gotować, smażyć albo dusić - podobnie jak szpinak. Zbieraj rośliny rosnące daleko od szosy czy torów. Zrywaj listki tylko...

  • Wypróbowany przepis na "Granat - z czym go łączyć?"

  • Z czym te śledzie?

    Tradycyjną kolację wigilijną lubimy od czasu do czasu urozmaicić. Spowszedniały tradycyjne śledziki z cebulką? Sięgnijmy po inne dodatki, np. fasolę albo grzyby.

  • ...czyli po węgierskim tuningu

  • ...bułki. Kształtować w bułce nieduże, wysokie kotleciki. Smażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu z 2 stron na złoty kolor. Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

  • Mielone z indyka

Artykuły na temat: na czym smażyć mielone
  • Miel i smaż

    Mięso mielone kojarzy się przede wszystkim z kotletami czy sosem do spaghetti. A gdyby pójść o krok dalej i nadać mu niepowtarzalnego, nieco orientalnego smaku? Zobacz, jakie to proste!

  • Uwielbiasz smażone dania, ale martwisz się, że są zbyt tłuste i niezdrowe? Nie musisz z nich rezygnować, tylko przygotowuj je tak, by nie traciły cennych wartości odżywczych. Doświadczeni kucharze namawiają wszystkich entuzjastów gotowania, by podczas codziennego przygotowywania posiłków korzystali z kilku sprawdzonych trików, dzięki którym ograniczysz wytwarzanie się szkodliwych dla ludzkiego organizmu związków chemicznych oraz sprawisz, że gotowane przez ciebie potrawy zachowają maksimum...

  • Mięso. Jeść czy nie?

    Dlaczego lepiej ograniczyć jego ilość w diecie.

  • Masło, margaryna, a może oliwa z oliwek? Niestety, bardzo często wybieramy nieodpowiednie produkty, które są zdrowe, ale tylko wtedy, kiedy serwujemy je na zimo. Na czym więc smażyć, aby danie było smaczne, zdrowe i nie straciło swoich właściwości odżywczych? Wysoki punkt dymienia To temperatura, w której ogrzewany tłuszcz zaczyna się rozpadać i tracić właściwości odżywcze. Na dalszym etapie smażenia powstają niebezpieczne związki (wydzielają się w postaci gryzącego dymu), które dodatkowo...

  • Tradycyjne polskie dania z mielonego mięsa

    Kotlety siedleckie z kalafiorem Składniki na 5 porcji: 60 dag mięsa mielonego, jajko, 10 bardzo małych różyczek kalafiora, duża cebula, 4 suszone pomidory wyjęte z zalewy olejowej, sól, pieprz(...) być lekko twarde). Wyjmij, osącz. 2. Cebulę obierz i drobno ją posiekaj, a następnie dodaj do mielonego mięsa, wbij jajko, dołóż 2 łyżki bułki tartej, posiekane pomidory oraz zioła. Dolej 3-4 łyżki...

  • Najczęściej jadamy śledzie w tradycyjnej postaci, czasem jednak warto spróbować czegoś nowego. Burgery ze śledzia norweskiego na pewno zasmakują nie tylko dorosłym, ale przede wszystkim dzieciom. Składniki: 75 dkg filetów z surowego śledzia norweskiego 2 łyżeczki soli Pół łyżeczki pieprzu 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki 1 cebula 150 ml mleka Olej do smażenia Przygotowanie: 1.Filety z surowego śledzia norweskiego oczyścić, wymoczyć w mleku i...

  • ... z czym ten smazony ...  karp wigilijny

    ...  ryby byly ... byly ... no czas na dodatek do ryb czyli wlasciwie karpia smazonego tradycyjnie ... SWIATECZNE  KROKIETY  ZIEMNIACZANE ... Ziemniaki gotujemy ... przepuszczamy przez praske i dodajemy do nich mielone orzechy - sporo  + naturalnie pieprz w moim przypadku bialy ale moze byc i czarny ... tez sporo ... 1 jajko ( chyba ze krokietow robimy wieksza liczbe to naturalnie 2, lub...

  • Uwielbiasz prostą, polską kuchnię, ale czasem chciałabyś wprowadzić powiew nowości do znanych od lat receptur? Masz dość tradycyjnych mielonych? Poznaj przepis, który, odmieni smak tej klasycznej potrawy. Ten przepis jest prosty i tani. W dodatku posmakuje zarówno miłośnikom „babcinych" obiadów, jak i koneserom bardziej „współczesnych" smaków. Kotlety mielone na INTERIA.TV.   Składniki: 500 g mięsa mielonego 1 duża cebula kawałek pora 1 jajko 1 bułka mleko do namoczenia bułki 1 łyżeczka...

  • Pierogi z różnych stron świata

    Można je piec, smażyć lub faszerować na wiele sposobów. W każdej wersji są wyborne.

  • Kotlety mielone to kulinarny szlagier, który w żaden sposób nie może nas zaskoczyć? Nic z tych rzeczy! Dzięki przepisom naszych użytkowników przekonasz się, że można zaserwować je w bardzo ciekawy sposób. Fot. 123RF/Picsel Dla wielu kucharzy, mięso mielone jest sprawdzonym "planem awaryjnym", po który sięga się zawsze, gdy brakuje pomysłu na obiad. Mogłoby się wydawać, że w tym temacie nie da się wymyślić już nic nowego. Na szczęście nasi użytkownicy udowodnią wam, że mielone wcale nie muszą...