• Informacje na temat:

    na czym smazyc mielone

Przepisy na temat: na czym smazyc mielone
  • Smażony bób z czerwoną pastą curry

    Kuchnia tajska jest coraz bardziej popularna, a do tego jest szybka, łatwa i niezwykle aromatyczna - o czym przekonuje Ken Hom, który obala mity i pokazuje Europejczykom, że tajska kuchnia jest całkiem prosta, jak sałatka z bobu z pastą curry. Do potrawy najlepiej użyć świeżego bobu, jednak z powodzeniem można go zastąpić mrożonym, efekt jest równie niezwykły. Ilość podanych składników wystarczy...

  • Cztery zestawy smakowe z lodówkowych "końcówek serii" i ostatkowa impreza gotowa! Efektownie podane zawijańce rozchodzą się równie szybko jak robią:) Pomysł podpatrzyłam z firmy cateringowej i zestawy smakowe wciąż wymyślam i testuję :)

  • Pikantna rolada z mielonym mięsem

    ...przyprawy i płatki chilli. Wymieszaj i smaż przez chwilę. Dodaj mielone mięso i smaż, mieszając, 4-5 minut. Usuń tłuszcz, który się wytopił,następnie dodaj jarmuż, żurawiny i orzechy. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Ostudź, po czym dodaj jajko i wymieszaj.  3. Rozłóż płaty ciasta jeden na drugim, spryskując je kolejno oliwą. Wyłóż mięso na ciasto i zwiń roladę. Włóż do piekarnika, posmaruj resztą...

  • Wypróbowany przepis na "Kiełki - z czym smakują najlepiej?"

  • Ostre mielone pod pierzynką... z kartofli i… pokrzywy

    Składniki na 4-6 porcji: Puree: 50 dag ziemniaków 1/2 szkl. śmietanki 30% 10 dag żółtego sera po 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej i pieprzu sól Mięso: 40 dag mięsa mielonego 2 cebule 2 ząbki czosnku po 1/3 łyżeczki kurkumy i ostrej papryki 1/2 szkl. bulionu olej Dodatkowo: 30 dag pokrzywy 1 łyżka masła 2 łyżki śmietany 18% szczypta...

  • Wypróbowany przepis na "Granat - z czym go łączyć?"

  • Z czym te śledzie?

    Tradycyjną kolację wigilijną lubimy od czasu do czasu urozmaicić. Spowszedniały tradycyjne śledziki z cebulką? Sięgnijmy po inne dodatki, np. fasolę albo grzyby.

  • Mięso mielone w kuchni bywa czasami „ostatnią deską ratunku”. Można je wykorzystywać na wiele różnych, bardzo smakowitych sposobów. Jednym z nich jest kotlet.

  • 40 dkg grzybów świeżych (borowiki, gąski, pieczarki) lub 8 dkg grzybów suszonych; 3 dkg tłuszczu; 6 dkg cebuli; 10 dkg czerstwej bułki; 1/8 litra mleka; jajko; sól; pieprz; łyżka siekanego koperku i zielonej pietruszki; 5 dkg tartej bułki.

  • Kto z nas nie zna mięciutkich, soczystych, pachnących i obłędnie pysznych kotletów z mielonego mięsa, które często lądują na stołach jako niedzielny obiad? Mało jest osób, które ich nie lubią. Każdy ma swój przepis na to, by były idealne. Każdy ma swoje ulubione dodatki, bez których mielone nie są mielonymi. Ja dziś prezentuję mielone, które u mnie w domu funkcjonują od lat i niemal od razu znikają ze stołu :)

Artykuły na temat: na czym smazyc mielone
  • Miel i smaż

    Mięso mielone kojarzy się przede wszystkim z kotletami czy sosem do spaghetti. A gdyby pójść o krok dalej i nadać mu niepowtarzalnego, nieco orientalnego smaku? Zobacz, jakie to proste!

  • Uwielbiasz prostą, polską kuchnię, ale czasem chciałabyś wprowadzić powiew nowości do znanych od lat receptur? Masz dość tradycyjnych mielonych? Poznaj przepis, który, odmieni smak tej klasycznej potrawy. Ten przepis jest prosty i tani. W dodatku posmakuje zarówno miłośnikom „babcinych" obiadów, jak i koneserom bardziej „współczesnych" smaków. Kotlety mielone na INTERIA.TV.   Składniki: 500 g mięsa mielonego 1 duża cebula kawałek pora 1 jajko 1 bułka mleko do namoczenia bułki 1 łyżeczka...

  • Mięso. Jeść czy nie?

    Dlaczego lepiej ograniczyć jego ilość w diecie.

  • Kotlety mielone to kulinarny szlagier, który w żaden sposób nie może nas zaskoczyć? Nic z tych rzeczy! Dzięki przepisom naszych użytkowników przekonasz się, że można zaserwować je w bardzo ciekawy sposób. Fot. 123RF/Picsel Dla wielu kucharzy, mięso mielone jest sprawdzonym "planem awaryjnym", po który sięga się zawsze, gdy brakuje pomysłu na obiad. Mogłoby się wydawać, że w tym temacie nie da się wymyślić już nic nowego. Na szczęście nasi użytkownicy udowodnią wam, że mielone wcale nie muszą...

  • ... z czym ten smazony ...  karp wigilijny

    ...i dodajemy do nich mielone orzechy - sporo  + naturalnie pieprz w moim przypadku bialy ale moze byc i czarny ... tez sporo ... 1 jajko ( chyba ze krokietow robimy wieksza liczbe to naturalnie 2, lub(...) ; najlepiej smazyc tuz przed podaniem ale mozna po upieczeniu trzymac w cieplym piekarniku .... a teraz moja popisowa KAPUSTA Z GRZYBAMI .... kupuje zawsze od 3 - 5 kg kapusty kiszonej ... do misterium...

  • Najczęściej jadamy śledzie w tradycyjnej postaci, czasem jednak warto spróbować czegoś nowego. Burgery ze śledzia norweskiego na pewno zasmakują nie tylko dorosłym, ale przede wszystkim dzieciom. Składniki: 75 dkg filetów z surowego śledzia norweskiego 2 łyżeczki soli Pół łyżeczki pieprzu 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki 1 cebula 150 ml mleka Olej do smażenia Przygotowanie: 1.Filety z surowego śledzia norweskiego oczyścić, wymoczyć w mleku i...

  • Tradycyjne polskie dania z mielonego mięsa

    Kotlety siedleckie z kalafiorem Składniki na 5 porcji: 60 dag mięsa mielonego, jajko, 10 bardzo małych różyczek kalafiora, duża cebula, 4 suszone pomidory wyjęte z zalewy olejowej, sól, pieprz(...) być lekko twarde). Wyjmij, osącz. 2. Cebulę obierz i drobno ją posiekaj, a następnie dodaj do mielonego mięsa, wbij jajko, dołóż 2 łyżki bułki tartej, posiekane pomidory oraz zioła. Dolej 3-4 łyżki...

  • Smażone potrawy kuszą smakiem i aromatem, ale nie da się ukryć, że smażenie to jedna z najtrudniejszych metod przygotowywania dań. Dlaczego? Ponieważ w wyniku oddziaływania temperatury dochodzącej do 200°C z niektórych produktów mogą wydzielać się toksyczne substancje. Jak tego uniknąć? Jeśli nie potrafimy odmówić sobie smażonych rarytasów, warto poznać kilka sprawdzonych trików, dzięki którym nasze dania zachowają smak i nie będą nam szkodzić. Patelnia to podstawa Dobry sprzęt nie tylko...

  • Królowa jesieni

    ..., 2 małe cebule, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki oleju rzepakowego, 120 ml bulionu drobiowego, 200 ml mleka kokosowego, 1/2 cytryny, szczypta mielonego imbiru, 1/2 łyżeczki mielonej kurkumy, 1/2 łyżeczki curry, 1 łyżeczka mielonej kolendry, 1/2 łyżeczki mielonej ostrej papryki, sól, pieprz. Ciecierzycę włóż do dużego garnka (pod wpływem wody napęcznieje) i zalej zimną wodą. Odstaw na co najmniej 8 godz. Po...

  • Masło, margaryna, a może oliwa z oliwek? Niestety, bardzo często wybieramy nieodpowiednie produkty, które są zdrowe, ale tylko wtedy, kiedy serwujemy je na zimo. Na czym więc smażyć, aby danie było smaczne, zdrowe i nie straciło swoich właściwości odżywczych? Wysoki punkt dymienia To temperatura, w której ogrzewany tłuszcz zaczyna się rozpadać i tracić właściwości odżywcze. Na dalszym etapie smażenia powstają niebezpieczne związki (wydzielają się w postaci gryzącego dymu), które dodatkowo...