• Informacje na temat:

    na czym smażyć krokiety

Przepisy na temat: na czym smażyć krokiety
  • Masło smażymy z mąką i rozprowadzamy mlekiem. Dodajemy ser, 2 żółtka i mieszamy na gładki i gęsty sos. Studzimy i wkładamy do lodówki na około 15 min. Zimny sos dzielimy na trzy części. Do jednej dodajemy szczypiorek do drugiej szynkę, natomiast trzecią część pozostawiamy bez dodatków. Stolnicę oprószamy mąką i nabieramy łyżeczką porcję sosu i toczymy z nich pałeczki. Następnie panierujemy...

  • Pyszne krokiety od lat robionew moim domu ciesza sie duzym powodzeniem

  • Bliny - zdrowsza alternatywa dla naleśników?

    ...- te zwinięte to krokiety. Co ciekawe, naleśniki z dodatkiem wody gazowanej są delikatniejsze. Natomiast bliny to tradycyjne danie kuchni rosyjskiej, ukraińskiej i białoruskiej również przygotowywane(...) się ich z obu stron. Z czym podawać bliny? Z konfiturą, dżemem, świeżymi, miękkimi owocami z cukrem i śmietaną lub ze śmietaną i bakaliami - wylicza autorka przepisu. "Doskonałym smakowym dodatkiem do...

  • Łatwe i pyszne danie dla każdego;) W środku delikatne na zewnątrz chrupiące.

  • Pyszne i syte danie. Można podać również na kolacje Wigilijną:)

  • Krokiety mojej Babci z Bieszczad, są przepyszne.

  • Łatwe i bardzo smaczne.

  • Krokiety z kapustą i pieczarkami to niewątpliwie pracochłonne danie. Farsz w nich jest taki jak lubimy, ponieważ nie przeważa w nim znacząco ani kapusta ani pieczarki. KROKIECIKI są bardzo cienkie, co cenię sobie w krokietach. Zapieczone są bardzo chrupiące z wierzchu, a w środku również nie przeważają nad farszem. MOZNA JESC NA CIEPŁO LUB ZIMNO Szczerze polecam.

  • pyszne i syte danie

  • Oto przed Wami krokiety z pieczarkami. Idealne jako przekąska (czy na imprezę czy na co dzień) lub danie główne. Najważniejsze o czym należy pamiętać, to dobranie odpowiedniego rozmiaru patelni - od wielkości naleśników, zależy wielkość naszych krokietów. Naleśniki lubią rozmaite farsze, dlatego dajmy pofolgować naszej wyobraźni i stwórzmy coś pysznego! :-)

Artykuły na temat: na czym smażyć krokiety
  • Ziemniaczane krokiety

    Te włoskie krokiety najczęściej podawane są jako przystawka. Mogą natomiast stanowić dodatek do dania mięsnego czy wegetariańskiego w miejsce ziemniaków, czy ryżu. Jeśli nafaszerujemy je mięsem z powodzeniem zastąpią danie główne.

  • Uwielbiasz smażone dania, ale martwisz się, że są zbyt tłuste i niezdrowe? Nie musisz z nich rezygnować, tylko przygotowuj je tak, by nie traciły cennych wartości odżywczych. Doświadczeni kucharze namawiają wszystkich entuzjastów gotowania, by podczas codziennego przygotowywania posiłków korzystali z kilku sprawdzonych trików, dzięki którym ograniczysz wytwarzanie się szkodliwych dla ludzkiego organizmu związków chemicznych oraz sprawisz, że gotowane przez ciebie potrawy zachowają maksimum...

  • ... z czym ten smazony ...  karp wigilijny

    ...  ryby byly ... byly ... no czas na dodatek do ryb czyli wlasciwie karpia smazonego tradycyjnie ... SWIATECZNE  KROKIETY  ZIEMNIACZANE ... Ziemniaki gotujemy...

  • Masło, margaryna, a może oliwa z oliwek? Niestety, bardzo często wybieramy nieodpowiednie produkty, które są zdrowe, ale tylko wtedy, kiedy serwujemy je na zimo. Na czym więc smażyć, aby danie było smaczne, zdrowe i nie straciło swoich właściwości odżywczych? Wysoki punkt dymienia To temperatura, w której ogrzewany tłuszcz zaczyna się rozpadać i tracić właściwości odżywcze. Na dalszym etapie smażenia powstają niebezpieczne związki (wydzielają się w postaci gryzącego dymu), które dodatkowo...

  • Nietypowe drugie śniadanie

    ...farsz i zwijamy w rulony lub tak jak krokiety. W pracy możemy podgrzać naleśniki w mikrofali, ale wybornie smakują również na zimno. Można je posypać kawałkami fety oraz ziarnem sezamu...

  • Krokiety to doskonały pomysł na obiad lub sycącą przekąskę dla gości. Jak je zrobić, aby były naprawdę smaczne? Odpowiedź na to pytanie znają nasi użytkownicy. Fot. 123RF/Picsel Trudno byłoby znaleźć osobę, która nie lubiłaby krokietów. To doskonały pomysl nie tylko na obiad, ale również smaczną przekąskę, którą możemy zaserwować naszym gościom. Ich przygotowanie wymaga nieco wysiłku, jednak efekt całkowicie rekompensuje czas spędzony w kuchni. Naleśniki to podstawa Tradycyjnych, polskich...

  • Jak zdrowo świętować Boże Narodzenie?

    ...z mniej tradycyjnymi, zdrowymi farszami, np. na bazie białej kaszy gryczanej lub kaszy jaglanej i twarogu, albo soczewicy i pomidorów. 4. Do ciasta na krokiety dodaj nieco otrąb lub mąki z pełnego...

  • Smażone potrawy kuszą smakiem i aromatem, ale nie da się ukryć, że smażenie to jedna z najtrudniejszych metod przygotowywania dań. Dlaczego? Ponieważ w wyniku oddziaływania temperatury dochodzącej do 200°C z niektórych produktów mogą wydzielać się toksyczne substancje. Jak tego uniknąć? Jeśli nie potrafimy odmówić sobie smażonych rarytasów, warto poznać kilka sprawdzonych trików, dzięki którym nasze dania zachowają smak i nie będą nam szkodzić. Patelnia to podstawa Dobry sprzęt nie tylko...

  • Dieta przed ślubem

    ...pomysłem. Pani młoda w dniu ślubu ma czuć się dobrze i wyglądać pięknie. Jeśli z diety wykluczymy wiele produktów, mogą pojawić się niedobory, a te będą powodować: uczucie zmęczenia, brak energii(...) jest trwały a kilogramy szybko wracają. Kilka tygodni czy miesięcy ścisłej diety, a później przyjęcie weselne: torty, krokiety. Można sobie pofolgować czy lepiej zachować dyscyplinę? - Oczywiście...

  • Gotowanie to nic innego jak poddawanie produktów obróbce termicznej. Krzątając się codziennie po kuchni w celu zrobienia pysznego obiadu czy deseru, nie zdajemy sobie sprawy, jakim reakcjom chemicznym poddajemy artykuły spożywcze. Fot. 123RF/Picsel Wiadomo, że wszystkie potrawy smakują lepiej, jeśli w ich przygotowanie włożymy serce i uczucie. Pomyślmy jednak jak wspaniałe dania będziemy mogli przygotować jeśli posiądziemy minimalną wiedzę na temat procesów wykorzystywanych w kuchni...