• Informacje na temat:

    na czym smażyć kotlety mielone

Przepisy na temat: na czym smażyć kotlety mielone
  • ...bułki. Kształtować w bułce nieduże, wysokie kotleciki. Smażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu z 2 stron na złoty kolor. Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

  • Kotlety mielone domowe

  • Zimne sosy do mięsa

    Są niezwykle aromatyczne, a przy tym niedrogie i łatwe w przygotowaniu. Dzięki nim potrawy z grilla, ale też pieczenie i smażone kotlety zyskują nowy, wyborny smak!

  • Mielone z indyka

  • Mięsa bez grama tłuszczu

    ...dużą, głęboką patelnię wysyp łyżeczkę gruboziarnistej soli. Poczekaj, aż się na tyle rozgrzeje, że zacznie lekko podskakiwać. Wtedy obsmaż na niej żeberka (obracaj je, by nie przywarły), po czym(...) gotowej przyprawy do kurczaka). - Udka umyj, osusz, lekko osól, po czym wrzuć je do miski, obtocz dokładnie w marynacie, przykryj miskę i wstaw ją do lodówki na co najmniej 2 godziny (albo nawet na całą...

  • Przepis na te kotlety zdobyłam z jakiejś ulotki z Biedronki i od tej pory jeśli tylko robię mielone, to zawsze w ten sposób, gdyż kotlety wszystkim smakują.

  • 9 rzeczy, których nie próbowałeś jeszcze w kuchni

    ...". 2. Ugotuj tę potrawę najlepiej jak potrafisz i zaproś swoich bliskich na obiad. Jakież będzie zdziwienie rodziny i znajomych, kiedy naszym popisowym daniem stanie się coś, o czym wiadomo, że nie(...)? Spróbuj! 8. Używaj składników w niekonwencjonalny sposób. Kto powiedział, że panierką zawsze musi być bułka tarta, a kotlety muszą być mięsne? Bądź kreatywny i wymyślaj nowe zastosowanie zwykłych...

  • szybki, polski obiad ;)

  • Made in USA

    ...w pióra cebulę. Duś ją do miękkości, po czym zalej winem i gotuj aż nabierze konsystencji konfitury. Rozłóż na pergaminie boczek i wstaw do piekarnika pod grill. Uformuj cztery kotlety o wadze 300(...) zrumieniły. Następnie rozłóż bułki na desce i ułóż na nich sałatę, potem kotlety, plastry pomidora, ogórków, zgrillowanego boczku, jajka sadzone, a na końcu konfiturę z cebuli. Przykryj pozostałymi...

  • Mięso mielone w kuchni bywa czasami „ostatnią deską ratunku”. Można je wykorzystywać na wiele różnych, bardzo smakowitych sposobów. Jednym z nich jest kotlet.

Artykuły na temat: na czym smażyć kotlety mielone
  • Miel i smaż

    Mięso mielone kojarzy się przede wszystkim z kotletami czy sosem do spaghetti. A gdyby pójść o krok dalej i nadać mu niepowtarzalnego, nieco orientalnego smaku? Zobacz, jakie to proste!

  • Uwielbiasz prostą, polską kuchnię, ale czasem chciałabyś wprowadzić powiew nowości do znanych od lat receptur? Masz dość tradycyjnych mielonych? Poznaj przepis, który, odmieni smak tej klasycznej potrawy. Ten przepis jest prosty i tani. W dodatku posmakuje zarówno miłośnikom „babcinych" obiadów, jak i koneserom bardziej „współczesnych" smaków. Kotlety mielone na INTERIA.TV.   Składniki: 500 g mięsa mielonego 1 duża cebula kawałek pora 1 jajko 1 bułka mleko do namoczenia bułki 1 łyżeczka...

  • Kotlety z ryby

    .... Gdy ostygną, pokrój je w drobną kostkę. Cebulę obierz z łupin, drobno posiekaj, po czym przesmaż na łyżce oleju. Jeśli przygotowujesz danie z filetów mrożonych, rozmroź je odpowiednio wcześniej(...) z patelni, z ziemniakami, gotowaną marchewką lub surówką z kapusty kiszonej, tartego jabłka i marchewki. Możesz je również delikatnie skropić sokiem z cytryny. Już na talerzu kotlety udekoruj całymi...

  • Najczęściej jadamy śledzie w tradycyjnej postaci, czasem jednak warto spróbować czegoś nowego. Burgery ze śledzia norweskiego na pewno zasmakują nie tylko dorosłym, ale przede wszystkim dzieciom. Składniki: 75 dkg filetów z surowego śledzia norweskiego 2 łyżeczki soli Pół łyżeczki pieprzu 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki 1 cebula 150 ml mleka Olej do smażenia Przygotowanie: 1.Filety z surowego śledzia norweskiego oczyścić, wymoczyć w mleku i...

  • Mięso. Jeść czy nie?

    ...gulaszu można zastąpić soczewicą, a zamiast tradycyjnych mielonych zrobić kotlety z fasoli czy ciecierzycy. Zamiast położyć na kanapce plaster wędliny, można posmarować ją pastą z fasoli. Częściej sięgajmy też po produkty sojowe, które są substytutem mięsa, np. tofu, kotlety, pasztety i paprykarze sojowe. Kiedy, jakie mięso? Jednym z zamienników mięsa mogą być ryby. To dobre źródło białka i kwasów...

  • Kotlety mielone to kulinarny szlagier, który w żaden sposób nie może nas zaskoczyć? Nic z tych rzeczy! Dzięki przepisom naszych użytkowników przekonasz się, że można zaserwować je w bardzo ciekawy sposób. Fot. 123RF/Picsel Dla wielu kucharzy, mięso mielone jest sprawdzonym "planem awaryjnym", po który sięga się zawsze, gdy brakuje pomysłu na obiad. Mogłoby się wydawać, że w tym temacie nie da się wymyślić już nic nowego. Na szczęście nasi użytkownicy udowodnią wam, że mielone wcale nie muszą...

  • Tradycyjne polskie dania z mielonego mięsa

    Można przyrządzić z niego nie tylko klasyczne kotlety z cebulką. Warto skusić się też na inne regionalne potrawy - pulpety, klopsy i pieczenie.

  • Uwielbiasz smażone dania, ale martwisz się, że są zbyt tłuste i niezdrowe? Nie musisz z nich rezygnować, tylko przygotowuj je tak, by nie traciły cennych wartości odżywczych. Doświadczeni kucharze namawiają wszystkich entuzjastów gotowania, by podczas codziennego przygotowywania posiłków korzystali z kilku sprawdzonych trików, dzięki którym ograniczysz wytwarzanie się szkodliwych dla ludzkiego organizmu związków chemicznych oraz sprawisz, że gotowane przez ciebie potrawy zachowają maksimum...

  • Schabowy inaczej

    ...: Tłuczkiem do mięsa mocno rozbij kotlety, aby osiągnęły ok. 1-2 cm grubości. Posyp solą i pieprzem z dwóch stron. Wymieszaj i drobno posiekaj bazylię, oregano i majeranek, a obrany czosnek pokrój w cienkie plasterki. l Rozbite kotlety posmaruj warstwą musztardy po jednej stronie. Połóż na niej dość rzadko pokrojone plasterki czosnku. Posyp ziołami. Następnie złóż mięso na pół i zaklep dokładnie...

  • Masło, margaryna, a może oliwa z oliwek? Niestety, bardzo często wybieramy nieodpowiednie produkty, które są zdrowe, ale tylko wtedy, kiedy serwujemy je na zimo. Na czym więc smażyć, aby danie było smaczne, zdrowe i nie straciło swoich właściwości odżywczych? Wysoki punkt dymienia To temperatura, w której ogrzewany tłuszcz zaczyna się rozpadać i tracić właściwości odżywcze. Na dalszym etapie smażenia powstają niebezpieczne związki (wydzielają się w postaci gryzącego dymu), które dodatkowo...