• Informacje na temat:

    na czym smazyc boczniaki

Przepisy na temat: na czym smazyc boczniaki
  • Boczniaki po tajsku

    Danie dla miłośników grzybów

  • Dla wielbicieli grzybów pod każdą postacią :)

  • ...4 plastry polędwicy wołowej; 4 duże boczniaki; 2 pomidory; 1 ząbek czosnku; 2 jajka; 1 łyżka posiekanego szczypiorku; 2-3 łyżki oleju; sól, pieprz.

  • Dla wielbicieli grzybów pod każdą postacią

  • Kuchnia wege dodaje mi skrzydeł!

    .... Uczymy się prostych tricków w kuchni, dań, które nie wymagają poświęcenia im dużo czasu. Takie szkolenia mają na celu otworzyć umysł i serce. Wystarczy, żeby być otwartym na nową kuchnię, jaką jest...

  • Z grzybow hodowlanych - moje najsmaczniejsze. Specjalna odmiana boczniakow o przewybornym smaku. (Maja one bardzo gruby i duzy trzon z malutkim kapeluszem.) Wraz z chlebkiem, z buleczka albo bagietka z maslem ziolowym bedzie to dla Panstwa niezapomniana kolacja

  • Leśna zupa grzybowa

    Składniki: - 0,5 kg grzybów(do wyboru pieczarki, boczniaki, leśne, lub można grzyby pomieszać), - 1 marchewka, - 1/4 selera, - 1 cebula, - listek laurowy, sól, pieprz, - 1 łyżka majeranku, - 0,5 kostki masła, - 0,5 łyżki mąki pszennej, - 0,5 szkl. kwaśnej śmietany, - 0,5 szkl. kaszy perłowej, - 1 lt. wody, - 1 łyżka mąki pszennej Przygotowanie: Grzyby oczyścić, umyć, pokroić...

  • Smaczny pomysł na "Boczniaki na roszponce"

  • Sprawdzony przepis na "Panierowane boczniaki"

  • Doskonałe na szybki obiad

Artykuły na temat: na czym smazyc boczniaki
  • Zupa z boczniaków

    Pietruszkę i marchewkę zetrzeć na tarce, cebulę posiekać, boczniaki pokroić w paski. W garnku na rozgrzanym maśle zeszklić cebulę, dodać marchewkę i pietruszkę,...

  • Boczniaki zyskują coraz większą popularność w naszym kraju. Znacznie łatwiej kupić je w sklepach i znaleźć ciekawy przepis z ich wykorzystaniem. Ale w jaki sposób wpływają na nasz organizm? Fot. 123RF/Picsel Większość grzybów posiada opinię smacznych chociaż niezbyt wartościowych produktów. Tymczasem istnieje szereg wyjątków od tej reguły. Jednym z nich z pewnością są boczniaki - grzyby o bardzo ciekawych właściwościach i wpływie na nasz organizm. Boczniaki pochodzą z Chin, gdzie od wielu...

  • Grzybowy Stroganow

    ...- krzyczeli tylko, że chcą w tej chwili dostać dokładkę, i pytali, czy zrobię coś takiego na ich wesele. Przygotowanie: Boczniaki pokroić w grube paski wzdłuż blaszek. W dużym rondlu rozgrzać olej, dodać grzyby i smażyć przez 3-4 minuty, nie mieszając -mają być złociste i lekko chrupiące. Po tym czasie wlać sos sojowy i wsypać cukier, po czym intensywnie zamieszać i smażyć kolejne...

  • Masło, margaryna, a może oliwa z oliwek? Niestety, bardzo często wybieramy nieodpowiednie produkty, które są zdrowe, ale tylko wtedy, kiedy serwujemy je na zimo. Na czym więc smażyć, aby danie było smaczne, zdrowe i nie straciło swoich właściwości odżywczych? Wysoki punkt dymienia To temperatura, w której ogrzewany tłuszcz zaczyna się rozpadać i tracić właściwości odżywcze. Na dalszym etapie smażenia powstają niebezpieczne związki (wydzielają się w postaci gryzącego dymu), które dodatkowo...

  • Katarzyna Bosacka: Na grzyby

    ...zawierają substancję, która zabezpiecza je przed owadami, o czym mało kto wie. Mają dużo wody, odrobinę tłuszczu i białka oraz sporo silnego przeciwutleniacza - beta-karotenu, który ludzi zabezpiecza(...) brązowe - są wyrazistsze w smaku niż białe. Do grzybów uprawnych zaliczamy także boczniaki. Najsmaczniejsze są młode. Zazwyczaj spożywa się same kapelusze, ale w lodówce przechowujmy je razem...

  • Smażone potrawy kuszą smakiem i aromatem, ale nie da się ukryć, że smażenie to jedna z najtrudniejszych metod przygotowywania dań. Dlaczego? Ponieważ w wyniku oddziaływania temperatury dochodzącej do 200°C z niektórych produktów mogą wydzielać się toksyczne substancje. Jak tego uniknąć? Jeśli nie potrafimy odmówić sobie smażonych rarytasów, warto poznać kilka sprawdzonych trików, dzięki którym nasze dania zachowają smak i nie będą nam szkodzić. Patelnia to podstawa Dobry sprzęt nie tylko...

  • Maia Sobczak: „Przepisy na szczęście”

    ...u babci, gorąca zupa z kluskami, ostra i posypana świeżymi ziołami, budziła ją w krajach azjatyckich. Kiczeri i ciepłe chapati z leczniczym dżemem czawanprasz królowało w Indiach, a w Australii - tosty...

  • Uwielbiasz smażone dania, ale martwisz się, że są zbyt tłuste i niezdrowe? Nie musisz z nich rezygnować, tylko przygotowuj je tak, by nie traciły cennych wartości odżywczych. Doświadczeni kucharze namawiają wszystkich entuzjastów gotowania, by podczas codziennego przygotowywania posiłków korzystali z kilku sprawdzonych trików, dzięki którym ograniczysz wytwarzanie się szkodliwych dla ludzkiego organizmu związków chemicznych oraz sprawisz, że gotowane przez ciebie potrawy zachowają maksimum...

  • Hashimoto. Jak się odżywiać, mając problem z insulinoopornością?

    ...obiadokolację ma w swym składzie boczniaki, które mają zdolność obniżania poziomu cukru we krwi oraz stabilizują poziom cholesterolu, a te wartości w przypadku osób chorujących na chorobę Hashimoto często...

  • Bogata w aromaty i niecodzienne dla Europejczyka połączenia smakowe, wykorzystująca to, co rodzi ziemia, zróżnicowana ze względu na regiony - kuchnia indyjska to prawdziwa kulinarna podróż. Kuchnię Indii charakteryzują potrawy z ryżu, przygotowywanego na niemal 30 sposobów, mąk pełnoziarnistych oraz fasoli, grochu i soczewicy. Smaki potęgują różne oleje do smażenia, w tym olej z orzechów arachidowych, kokosów, gorczycy, słonecznika czy soi. Innym rodzajem tłuszczu jest ghee, czyli klarowane...