• Informacje na temat:

    na czym najlepiej smażyć pączki

Przepisy na temat: na czym najlepiej smażyć pączki
  • Kapary i karczochy - z czym to się je?

    ...stanowią podstawowy składnik wykorzystywany w kuchni śródziemnomorskiej. Część jadalną stanowią pączki kwiatowe, nazywane właśnie kaparami, lub młode owoce i końce pędów. Choć są blisko spokrewnione(...), albo nie. Jak to się je? Karczochy można przyrządzać na wiele sposobów: gotować, smażyć lub piec. Są nieco kłopotliwe w przygotowaniu, ponieważ wymagają specjalnego obierania - przed obróbką termiczną...

  • Wypróbowany przepis na "Kiełki - z czym smakują najlepiej?"

  • Tofu - niby bez smaku, ale jakie uniwersalne

    .... To jest trochę tak, jak z mąką - sama z worka nie jest dobra, ale ciasta z niej mogą być pyszne. Więc tofu też trzeba dać trochę serca - opowiada PAP Life Dymek i zdradza, że najlepiej smakuje tofu obsmażone w sosie. - Kroimy tofu, dajemy na patelnie i smażymy chwilę z jednej, potem z drugiej strony. W międzyczasie, w szklance łączymy np. sos sojowy, paprykę ostrą lub wędzoną lub chili albo...

  • Zaletą tych pączków jest ich puszystość.U mnie w domu szybko znikają.Smacznego.

  • Radość życia, czyli kuchnia rumuńska

    ..., spożywaną ze wspólnego naczynia, okraszoną niczym więcej jak tylko kawałkami sera ( telemei), masłem i śmietaną; tak przyrządzoną mamałyge serwuje się w każdej restauracji. W Siedmiogrodzie posmakować można(...) wzmocnienia smaku niektórzy kucharze przed włożeniem garnka do pieca dodają trochę smalcu i szynki. Sarmy najlepiej smakują podawane z mamałygą, kwaśną śmietaną i papryką. W okresie postu...

  • …co roku staram się w czasie karnawału smażyć pączki z nowego przepisu. Polecam ten przepis pączki są bardzo dobre a i dnia następnego są smaczne. Z podanych składników wyszło mi 20 pączków wykrawanych szklanką…

  • Ciasto drożdżowe pięknie wyrasta, bardzo łatwo się z nim pracuje. Podczas smażenia pączki są lekkie i nie nasiąkają tak tłuszczem. Ciasto jest delikatne, pulchne rozpływające się w ustach, a pod naciskiem powraca do swojego pierwotnego kształtu. Wystarczy tylko nadziać je ulubioną konfiturą, budyniem, czekoladą i zajadać ze smakiem. Nam wystarczy pączkowego szaleństwa na ten rok, ale z przyjemnością wrócę do tego przepisu.

  • pączków nigdy dość ;)

  • W przepisie akurat z marmoladą ,ale mogą być również z toffi, czekoladą...z czym tylko chcecie ;)

  • warto było wstać o godz. 4 :)) Z podanej porcji wyszło mi 128 pączków.

Artykuły na temat: na czym najlepiej smażyć pączki
  • .... Do garnka wlewamy olej, podgrzewamy go, ale nie do zbyt dużej temperatury. Jeśli tłuszcz będzie zbyt gorący, pączki nie dosmażą się w środku, wtedy najlepiej na chwilę zdjąć je z ognia. Obracamy je(...). Pączki - takie, jakie znamy już współcześnie - po raz pierwszy upiekła krakowska piekarka mieszkająca w Wiedniu, niejaka Marianna Krapf. Usmażyła drożdżowe kule (jeszcze bez cukru i nadzienia...

  • Masło, margaryna, a może oliwa z oliwek? Niestety, bardzo często wybieramy nieodpowiednie produkty, które są zdrowe, ale tylko wtedy, kiedy serwujemy je na zimo. Na czym więc smażyć, aby danie było smaczne, zdrowe i nie straciło swoich właściwości odżywczych? Wysoki punkt dymienia To temperatura, w której ogrzewany tłuszcz zaczyna się rozpadać i tracić właściwości odżywcze. Na dalszym etapie smażenia powstają niebezpieczne związki (wydzielają się w postaci gryzącego dymu), które dodatkowo...

  • Sprzymierzeńcy czy wrogowie?

    ...kwasów tłuszczowych typu trans. Ich źródłem są m.in. niektóre twarde margaryny, tłuszcze piekarnicze np. paczkowane ciasteczka, batoniki, pączki, frytki i fast foody. Dlatego takie produkty najlepiej(...) 2 dni. Potem już łatwo przyzwyczaić się do nowego smaku. Można go wzbogacać do woli przyprawami i ziołami. Najlepiej świeżymi, bo są zdrowe i aromatyczne, np. bazylia. Cukier w ciastku i... keczupie...

  • Uwielbiasz smażone dania, ale martwisz się, że są zbyt tłuste i niezdrowe? Nie musisz z nich rezygnować, tylko przygotowuj je tak, by nie traciły cennych wartości odżywczych. Doświadczeni kucharze namawiają wszystkich entuzjastów gotowania, by podczas codziennego przygotowywania posiłków korzystali z kilku sprawdzonych trików, dzięki którym ograniczysz wytwarzanie się szkodliwych dla ludzkiego organizmu związków chemicznych oraz sprawisz, że gotowane przez ciebie potrawy zachowają maksimum...

  • Kocham kino domowe

    Co robić w jesienne wieczory? Najlepiej zaszyć się w domu z kimś bliskim, otulić miękkim kocem i obejrzeć dobry film. Nie ma jednak kina bez ulubionych przekąsek. Nic tak dobrze nie smakuje jak domowe, ciepłe minidania, które można przygotować z wyprzedzeniem.

  • Jesteśmy narodem uwielbiającym zupy. Statystyczny Polak zjada nawet 100 litrów zup rocznie, a to niewątpliwie stawia nas w światowej czołówce. Nie dość, że smaczne, to w dodatku zdrowe. Ale czym zagęścić zupę, by nie zmienić jej pysznego smaku i prozdrowotnych właściwości? Wiadomo, że najlepsze zupy to te, które przygotowane były przez nasze babcie. Jednak prędzej czy później, nadchodzi moment, w którym sami musimy zadbać o smak naszych dań. Tyczy się to zarówno najróżniejszych wypieków, jak...

  • Mity diety

    ...sportu i więcej się pocą, powinny także pić więcej, najlepiej wodę bogatą w sód i potas. Generalnie można spokojnie pić również wodę z kranu, która jest poddawana dokładnym kontrolom. Problem nadmiernego...

  • Tłusty czwartek nie może obyć się bez pączków. Ale który przepis na nie jest najlepszy? Czy pączki z marmoladą są lepsze od tych z czekoladą? A może pokonają je pączki wiedeńskie lub serowe oponki? O tym zadecydują wasze głosy. Rozpoczynamy nasz tłustoczwartkowy plebiscyt! Spośród wszystkich przepisów na Smakerze, wybraliśmy najbardziej smakowite, pączkowe propozycje. Teraz już tylko od was zależy, która z nich zostanie wybrana tą najsmaczniejszą. Zasady są bardzo proste: poniżej znajdziecie...

  • Nietypowe drugie śniadanie

    Naleśniki ze szpinakiem Składniki na 10 sztuk: Na ciasto: 1 szklanka mleka, 2 jajka, 1,5 szklanki mąki pszennej, ok. szklanki wody, szczypta soli, olej rzepakowy do smażenia Na farsz:  duża cebula (albo dwie średnie), łyżka masła, 3 ząbki czosnku, paczka mrożonego szpinaku (najlepiej nie rozdrobnionego), sól, pieprz, 100 g sera pleśniowego typu lazur albo serka topionego, płaska łyżka otrąb...

  • Wołowina w odczuciu wielu ludzi może się wydawać trudna do przyrządzenia, ponieważ po ugotowaniu okazuje się twarda i niezbyt smaczna. Można uniknąć tego problemu! Wołowinę można przyrządzić tak, by wszystkim smakowała.    Fot. 123RF.COM/PICSEL Podstawowym elementem, który pozwoli nam na przygotowanie pysznej potrawy z wołowiny jest wybranie odpowiedniego kawałka mięsa. Jeżeli produkt ma wysoką jakość, wówczas potrawa ma szansę być smaczna i delikatna. Podczas wyboru produktu musimy kierować...