• Informacje na temat:

    na co przykleić masę cukrową

Przepisy na temat: na co przykleić masę cukrową
  • Miasteczko z pierników

    ...3 łyżki kakao 200 g cukru pudru 1 białko Folia spożywcza Przygotowanie: Masło i cukier utrzeć za pomocą robota kuchennego na kremową masę. Najpierw dodawać jaka, a następnie syrop. Mąkę(...) z jajka. Tak przygotowanym lukrem dekorować domki. Odstawić na co najmniej 30 minut.  Za pomocą tego samego lukru przykleić domki do ramy (23cmx 23cm).

  • Długo szukałam przepisu na masę cukrową i ta według mnie jest najjj lepsza. Przepis mam z tego linka http://www.wielkiezarcie.com/recipe30981.html Jak widać na moich fotach mozna lepic z niej co tylko chcemy :)

  • Przepis wart wypróbowania: "Tort orzechowy z masą cukrową"

  • Smaczne ciasto na bazie soku KUBUŚ.

  • Ciastek mamy w sklepach mnóstwo, ja stawiam na własnoręcznie zrobione a ile zabawy...ci którzy lubią piec wiedzą o czym mówię, pasja i pomysły potrafią stworzyc cuda.....

  • Masa idealna do tworzenia dekoracji i pokrywania nią tortów w stylu angielskim. Robi się ją szybko, a składniki wbrew pozorom są ogólnodostępne. Jest o wiele tańsza niż ta już gotowa dostępna w niektórych sklepach!

  • swietnie wyglada, smakuje jeszcze lepiej

  • Uwielbiam aromatyczne i wilgotne ciasto marchewkowe, które obowiązkowo musi znaleźć się na moim świątecznym stole. Dzisiaj zapraszam na ciasto pachnące cynamonem, wypełnione bakaliami oraz wykończone polewą przygotowaną z karmelowej czekolady oraz cukrowej posypki. Zapach podczas pieczenia wypełnia cały dom, który pięknie pachnie nadchodzącymi Świętami :)

  • Muffinki wyszły bardzo słodkie, posypka lekko chrupie podczas jedzenia i ten aromat…

  • łatwe przygotowanie, niezbyt drogie, mało kaloryczne i zdrowe

Artykuły na temat: na co przykleić masę cukrową
  • Cudowna pasta cukrowa

    Pastę cukrową do depilacji produkuje się z naturalnych składników, nadaje się nawet do depilacji okolic wrażliwych, jak pachy czy bikini. Żeby wykonać taką depilację - zwaną również depilacją arabską - wcale nie musisz iść do salonu kosmetycznego. Zrób to sama Pastę zrobisz z łatwością we własnej kuchni. Wymieszaj pół szklanki cukru, szklankę wody i sok z połowy cytryny. Całość podgrzewaj na...

  • Może i jestem monotonna, ale jako fanka wyrobów cukierniczych nie mogę udawać obojętności wobec blogów, które kuszą wszelkimi słodkościami, jakie można sobie tylko wyobrazić. Odwiedzić blog "Cukrowa wróżka" to tak jakby znaleźć się w fabryce czekolady Willi'ego Wonka , a o tym po przeczytaniu książki lub obejrzeniu filmu (Tim Burton) Charlie i fabryka czekolady marzyła i marzy nie jedna osoba. Cukrowa wróżka jest zupełnie zwyczajna, a pieczenie jest tylko odskocznią od codzienności i...

  • Babeczki

    .... Dodaj olej i zmiksuj na gładką masę. Jajka wymieszaj mikserem z mąką, proszkiem do pieczenia, kakao, szczyptą soli, 200 g cukru i cukrem waniliowym. Połącz z masą buraczaną. Ciasto nałóż(...) różowe - z odrobiną barwnika spożywczego). Przełóż masę bezową do szprycy cukierniczej. Wyciśnij na blachę wyłożoną pergaminem 12 małych rozetek. Wstaw je do piekarnika i susz przez godzinę...

  • W pocie czoła, specjalnie dla Was, przygotowujemy kolejną książkę kucharską. Jak nie trudno się domyślić tematyka związana będzie ze zbliżającymi się świętami Wielkiej Nocy. Pisanie powoli staje się świątecznym - i nie tylko - obyczajem redakcji Smakera.   Mamy nadzieje, że i tym razem nasze dzieło przypadnie Wam do gustu. Mały przedsmak tego co będzie się w niej znajdowało przedstawiamy już dzisiaj! Po pierwsze, jeśli macie manualne zdolności z pewnością spodoba Wam się poradnik stworzony...

  • Wielkanocne ozdoby pełne słodyczy

    ...masło utrzyj z cukrem wanilinowym, dodaj mleko skondensowane i ucieraj dalej. Pod koniec dopraw masę likierem jajecznym i jeszcze chwilę mieszaj. 4. Połówki muszli napełnij przygotowanym kremem za...

  • Już rosną, są coraz większe, żółte, pękate – leniwie wylegują się w ogródkach czekając, aż ktoś je zbierze i poda na stół, a nie zrobi z nich dekoracje na Halloween. Dynia zasługuje na znacznie więcej niż wydrążenie. Dynię warto jeść bo... 100 gram tego owocu - tak, dynia jest owocem! - zawiera jedynie 28 kcal oraz 2,8 g błonnika. Mamy zatem do czynienia z owocem dietetycznym, wręcz odchudzającym, a jednocześnie sycącym. Miąższ dyni zawiera beta-karoten, czyli prowitaminę A. Ten...

  • Fanów ciasta drożdżowego jest wielu, jednak jego przygotowanie może nastręczać wielu problemów. Na co powinniście zwracać uwagę, chcąc przygotować perfekcyjny wypiek? Fot. 123RF/Picsel Delikatne, puszyste i rozpływające się w ustach - takie powinno być idealne ciasto drożdżowe. Niestety, bardzo często zdarza się, że zamiast wypieku, którego nie powstydziłaby się żadna babcia, wyjmujemy z piekarnika zbite i niezbyt apetyczne ciasto nienadające się do zjedzenia. Na co powinniście koniecznie...

  • Już za parę chwil najgorętsze święto tego roku, czyli Dzień Zakochanych! Dla wszystkich, którzy nie mają jeszcze pomysłu co podarować swojej drugiej połówce z pomocą przychodzi Smaker.pl. Redakcja w pocie czoła przygotowuje wyjątkowy przewodnik po najbardziej romantycznych i afrodyzjakalnych potrawach. Dla zaostrzenia apetytu już dzisiaj publikujemy jeden z 69 pomysłów na Walentynki. Babeczki imbirowe Składniki: -25 dag mąki -2 łyżki proszku do pieczenia -szczypta soli -2 jaja -10 dag...

  • Na co dzień mak jadamy jedynie w postaci posypki na bułkach lub ciasteczkach. Jednak, gdy przychodzi czas Bożego Narodzenia na świątecznych stołach obowiązkowo pojawia się on w postaci licznych makowców, strucli, kutii, a nawet zupy. Święta Bożego Narodzenia są najbardziej rodzinnymi, dlatego wszystkie potrawy jakie serwujemy na wigilijnym stole przygotowujemy z wielką dbałością i zgodnie z tradycjami. Do dań wybieramy najlepszej jakości składniki, z zakamarków szaf wyciągamy najpiękniejsze...

  • Słodkie przetwory przyrządzamy wówczas, kiedy w sklepach półki pełne są świeżych i pachnących owoców. Chcąc utrwalić smak lata, decydujemy się zamknąć go w słoiku razem ze słodyczą owocu. Najbardziej popularny jest dżem, który przyrządza się z owoców, gotowanych z dużą ilością cukru, aż do uzyskania pożądanej gęstości. Niekiedy, aby osiągnąć lepszy efekt, używa się do tego procesu specjalnego cukru żelującego lub dodaje substancji żelującej. Najczęściej jest to pektyna bądź żelatyna....