• Informacje na temat:

    na co pomaga syrop z cebuli

Przepisy na temat: na co pomaga syrop z cebuli
  • Nadchodzi jesień, a wraz z nią sezon na przeziębienia i infekcje. Jak obronić się przed chorobą i wzmocnić swoją odporność? Proponuję Wam coś niezwykłego – syrop z cebuli!

  • Nie ma to jak domowy syrop. Polecam.

  • Smaczne ciasto na bazie soku KUBUŚ.

  • Ciastek mamy w sklepach mnóstwo, ja stawiam na własnoręcznie zrobione a ile zabawy...ci którzy lubią piec wiedzą o czym mówię, pasja i pomysły potrafią stworzyc cuda.....

  • pyszności z grilla, podane proporcje wystarczają na przygotowanie czterech pysznych piramidek

  • Syrop pachnący latem, pełen smaku i aromatu malin, słodki i gęsty. Zimą dodaję go do rozgrzewającej herbaty, wzbogacam malinami napar z czystka (ponieważ wraz z malinami działa jeszcze lepiej), polewam syropem budynie i kaszki. Taki miły, domowy comfort food. Podane proporcje wystarczą do napełnienia 5 butelek o pojemności 300 ml.

  • Mając to szczęście, że na moim podwórku rośnie dorodna lipa, postanowiłam zrobić syrop lipowy. Dobry na zimę na przeziębienia ale i do herbatki - zawsze.

  • Może być lekarstwem lub słodzikiem do herbatki.

  • Smaczny i prosty w przygotowaniu. Można go dodać do mleka, kawy, koktajli owocowych, lodów, naleśników itp.

Artykuły na temat: na co pomaga syrop z cebuli
  • Siła syropu z cebuli

    Cebula jest naturalnym środkiem wykrztuśnym - pomaga usunąć wydzielinę i zapobiega tworzeniu się nowych złogów, łagodzi zapalenie kanalików oskrzelowych.

  • Niektórzy kojarzą cebulę głównie ze łzami i z niezbyt przyjemnym oddechem. Inni natomiast traktują ją, jako panaceum na wiele dolegliwości. Czy wiedzieliście, że cenne substancje znajdziemy nawet w łupinkach tego warzywa? Fot. 123RF/Picsel Nasze babcie uznawały cebulę za magiczne remedium na wszelkiego rodzaju choroby. Przepis na domowy syrop z cebuli znał i stosował niemal każdy. Nie była to nowa tradycja, gdyż warzywo to było wykorzystywane przez medyków już w starożytności. Co ciekawe,...

  • Cebula w lecznictwie

    ...jest syrop z cebuli, który bardzo łatwo i szybko przygotujesz sama w domu. Wystarczy pokroić cebulę, włożyć do słoiczka, dodać cukier i odstawić na noc, a na rano syrop będzie gotowy. Szczególnie w okresie jesienno - zimowym należy przyjmować taki syrop gdyż wzmocni on odporność twojego organizmu. Cebulę można także stosować jako odżywkę do włosów pomaga ona w walce z przetłuszczaniem się cebulek...

  • Cebula cieszy się złą opinią. Kojarzy nam się głównie ze łzami i z niezbyt przyjemnym oddechem. Co więcej, wiele osób uznaje, że jest to warzywo, które bardziej może nam zaszkodzić niż pomóc. Jak jest naprawdę? Zdziwicie się! Nasze babcie uznawały cebulę za magiczne remedium na wszelkiego rodzaju choroby. Przepis na domowy syrop z cebuli znał i stosował niemal każdy. Nie była to nowa tradycja, gdyż warzywo to było wykorzystywane przez medyków już w starożytności. Co ciekawe, tysiące lat temu,...

  • Doceń każdą warstwę cebuli

    Nie przejmuj się tym, że po niej się „zionie”! Bo cebula naprawdę pomaga na różne dolegliwości.

  • W sklepach znajdziecie różnego rodzaju cebule. Mało kto wie, iż każda z nich ma nieco inne właściwości i zastosowanie. Nasze babcie od bardzo dawna wykorzystywały cebulę, jako skuteczny środek do walki z przeziębieniem oraz wszelkimi infekcjami. Współczesne badania potwierdzają ich przeczucia. Okazuje się bowiem, że warzywo to jest pełne substancji wzmacniających odporność. Co ważne, jego lecznicze właściwości nie ograniczają się wyłącznie do zapobiegania przeziębieniom. Cebula ułatwia...

  • ...od dwoch tygodni mam kaszel. poczatkowo pokaslywalam co jakis czas i leczylam sie mlekiem z miodem i syropem z cebuli. wydawalo mi sie, ze jest lepiej,...

  • Obecny niemal na każdym amerykańskim stole - w Polsce nadal traktowany jako egzotyka. Czym jest syrop klonowy i dlaczego powinniśmy po niego sięgnąć? Syrop klonowy powstaje z soku klonowego. Pierwotnie zbierany przez Indian, dziś stanowi istotny element amerykańskiego przemysłu spożywczego. Zbierany już mechanicznie, a następnie przetwarzany, obecny na każdym stole w Stanach, zwłaszcza w porze śniadaniowej. Czy słusznie kojarzymy go z kalorycznością? By odpowiedzieć na to pytanie, musimy...

  • Sekrety zielnika: Czarnuszka i oregano

    Jesień to sprawdzian dla naszej odporności. Kiedy pojawiają się pierwsze symptomy przeziębienia lub grypy wielu Polaków sięga po cenione od wieków naturalne sposoby jak czosnek, miód lub syrop z cebuli. Zielniki oferują jednak znacznie więcej roślin, które działają jak naturalne antybiotyki. Warto poznać właściwości czarnuszki i oregano, a szczególnie olejów pozyskiwanych z ich nasion.

  • Syrop glukozowo-fruktozowy znajduje się bardzo wielu produktach dostępnych w sklepach – od soków, przez jogurty i pieczywo, na ketchupie i musztardzie kończąc. Dlaczego producenci tak chętnie go używają? I czy rzeczywiście jest dla nas szkodliwy? Fot. 123RF.COM/PICSEL W latach 70. XX wieku amerykański rynek został zdominowany przez syrop glukozowo-fruktozowy, wypierając nawet zwykły, znany wszystkim cukier z buraków. Czym jest syrop glukozowo-fruktozowy? Syrop glukozowo-fruktozowy to roztwór...