• Informacje na temat:

    na co jest dobra orzechówka

Przepisy na temat: na co jest dobra orzechówka
  • Pyszne ciasto, cała słodycz to cukier puder na wierzchu i wspaniały, orzechowy środek.

  • Nalewka orzechowa oprócz właściwości leczniczych ma też świetne walory smakowe. Polecam.

  • Nalewka orzechowa (żołądkówka) bardzo dobra na niestrawność 1-3 kieliszków 0,25g do 3 x dziennie W razie częstszego stosowania może się skończyć w klubie AA

  • Pyszna nalewka rodem z Toskanii, w dodatku o walorach zdrowotnych. Warto od razu zrobić podwójną, a nawet potrójną porcję - nie będziecie rozczarowani!

  • Surówka jest chrupiąca i przyjemnie orzeźwiająca. Imbir leczy migrenę i trzyma w ryzach cholesterol, zwiększa koncentrację i ułatwia trawienie. Orzeźwienie mięty, soczystość jabłka, rozgrzewanie imbiru.

  • Przepis wart wypróbowania: "Orzechówka kasztelańska"

  • Inne ciasto, rewelacyjne na każdą imprezę :)

  • Jest to nalewka lecznicza, idealna na wszelkie problemy związane z układem pokarmowym. Świetnie pomaga na zatrucia pokarmowe, ból brzucha. Wspomaga pracę układu pokarmowego. Jest to lek naturalny, więc dobrze jet mieć chociaż flaszeczkę w swoich domowych zbiorach. Nalewkę wykonujemy z orzechów włoskich, które są jeszcze zielone, i mają w środku sok.

  • sałatka powstała z produktów które akurat miałam - wyszła całkiem niezła polecam

  • Nalewka leczy zatrucia pokarmowe i niestrawność

Artykuły na temat: na co jest dobra orzechówka
  • Jesteśmy częścią natury

    Coraz więcej mówi się o tym, że świat roślin i zwierząt jest o wiele bardziej złożony niż się wydaje. I że rządzi się on regułami, które wcale tak bardzo nie różnią się od naszych... Oto jego niektóre sekrety.

  • Mamy dobrobyt, sklepowe półki uginają się od ciężaru wędlin i mięs. Jednak czy faktycznie sklepowe mięso jest takie dobre? Czy wędliny dostępne w sklepach są zdrowe? FOT. 123RF.COM/PICSEL Mięso na wędlinę - fakty Z 1 tony mięsa można wykonać około 850 kg wędliny - bardzo dobrej jakości wyrób wędliniarski (bez żadnych ulepszaczy), który możemy bez obaw zjeść sami albo podać dzieciom. W tradycyjnej kiełbasie może się znajdować aż 95 proc. mięsa wieprzowego, pozostałe 5 proc. to przyprawy, sól...

  • Zbigniew Wodecki: Mówcie mi Łodeki!

    Ma 65 lat i znowu zapełnia sale koncertowe. Podbija listy przebojów i gra... heavy metal. Nam zdradził swoje sposoby na utrzymanie formy. Szczerze przyznał też, że nie jest najlepszym ojcem.

  • Ponieważ marchew jest w naszym kraju powszechnie dostępna, bywa że jej właściwości są bagatelizowane i niedoceniane. Jest to duży błąd, gdyż zawarte w niej składniki odżywcze maja zbawienny wpływ na działanie naszego organizmu. Czy zdrowe produkty, które mogą nam pomóc w przypadku wielu dolegliwości, zawsze muszą być niezwykle rzadkie i pochodzić z odległych krajów? Otóż nie! Okazuje się bowiem, że wiele hodowlanych w naszych ogródkach roślin również posiada niezwykle właściwości lecznicze....

  • Romans wysokiego ryzyka

    ...cię, ale nie mieszam życia zawodowego z osobistym". Nie jest konsekwentna, bo pod domem proponuje: "Wejdziesz na herbatę?". Sebastian natychmiast się zgadza. Zamiast herbaty jest orzechówka, a potem(...) roku wcześniej. Marta biegnie przez parking podziemny do windy. Jest spóźniona. Niedobrze. To pierwszy miesiąc w nowej pracy. Na parterze wsiada on. "Codziennie razem jeździmy. Zaraz uwierzę, że to znak...

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF / Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą – jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna, inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....

  • Zdrowotny hit! Zielone kuracje

    ...ciemnozielony kolor zawdzięcza dużej zawartości chlorofilu, który odgrywa ważną rolę np. w leczeniu niedokrwistości. Ale najbardziej ceniona jest z powodu właściwości oczyszczania organizmu, szczególnie z metali ciężkich. Pochłanianie zanieczyszczeń to ulga przede wszystkim dla wątroby, której zadaniem jest m.in. usuwanie szkodliwych substancji z organizmu. A tych jest coraz więcej, bo coraz więcej...

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF / Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą – jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....

  • Kurczak curry, krewetkowa łagodna, tajska ostra - to nazwy popularnych zupek chińskich. Do Polski przywędrowały z początkiem lat 90. Wprost z Wietnamu, a na świecie... Na świecie jako pierwsze pojawiły się w Japonii. W 1958 firma Nissin Foods, specjalizująca się w produkcji pierwszych dań dla astronautów, wypuściła na rynek paczkę zupy błyskawicznej. Danie to oparto na formule chińskiej potrawy ramen, czyli rosołu z makaronem i różnymi mięsnymi dodatkami. Z ziemi chińskiej do Polski Do...

  • Latem częściej przypomina się nam o konieczności picia wody. Nie mamy zaufania do "kranówki", więc sięgamy po wodę butelkowaną. Jednak wybór wcale nie jest prosty, bo, jak się okazuje, woda wodzie nierówna. Fot. materiały prasowe Woda jest niezbędna dla prawidłowego funkcjonowania ludzkiego organizmu, nie tylko gasi pragnienie, ale jest również rozpuszczalnikiem wielu związków powstających w procesach metabolicznych. Według Europejskiego Urzędu ds. Bezpieczeństwa Żywności, dorosła kobieta...