• Informacje na temat:

    na co jest dobra orzechówka

Przepisy na temat: na co jest dobra orzechówka
  • Pyszne ciasto, cała słodycz to cukier puder na wierzchu i wspaniały, orzechowy środek.

  • Nalewka orzechowa oprócz właściwości leczniczych ma też świetne walory smakowe. Polecam.

  • Surówka jest chrupiąca i przyjemnie orzeźwiająca. Imbir leczy migrenę i trzyma w ryzach cholesterol, zwiększa koncentrację i ułatwia trawienie. Orzeźwienie mięty, soczystość jabłka, rozgrzewanie imbiru.

  • Nalewka orzechowa (żołądkówka) bardzo dobra na niestrawność 1-3 kieliszków 0,25g do 3 x dziennie W razie częstszego stosowania może się skończyć w klubie AA

  • Pyszna nalewka rodem z Toskanii, w dodatku o walorach zdrowotnych. Warto od razu zrobić podwójną, a nawet potrójną porcję - nie będziecie rozczarowani!

  • Przepis wart wypróbowania: "Orzechówka kasztelańska"

  • Inne ciasto, rewelacyjne na każdą imprezę :)

  • Jest to nalewka lecznicza, idealna na wszelkie problemy związane z układem pokarmowym. Świetnie pomaga na zatrucia pokarmowe, ból brzucha. Wspomaga pracę układu pokarmowego. Jest to lek naturalny, więc dobrze jet mieć chociaż flaszeczkę w swoich domowych zbiorach. Nalewkę wykonujemy z orzechów włoskich, które są jeszcze zielone, i mają w środku sok.

  • sałatka powstała z produktów które akurat miałam - wyszła całkiem niezła polecam

  • pyszszna ryba zapiekana w warzywach w sosie beszamelowym

Artykuły na temat: na co jest dobra orzechówka
  • Jesteśmy częścią natury

    Coraz więcej mówi się o tym, że świat roślin i zwierząt jest o wiele bardziej złożony niż się wydaje. I że rządzi się on regułami, które wcale tak bardzo nie różnią się od naszych... Oto jego niektóre sekrety.

  • Mamy dobrobyt, sklepowe półki uginają się od ciężaru wędlin i mięs. Jednak czy faktycznie sklepowe mięso jest takie dobre? Czy wędliny dostępne w sklepach są zdrowe? FOT. 123RF.COM/PICSEL Mięso na wędlinę - fakty Z 1 tony mięsa można wykonać około 850 kg wędliny - bardzo dobrej jakości wyrób wędliniarski (bez żadnych ulepszaczy), który możemy bez obaw zjeść sami albo podać dzieciom. W tradycyjnej kiełbasie może się znajdować aż 95 proc. mięsa wieprzowego, pozostałe 5 proc. to przyprawy, sól i...

  • Zbigniew Wodecki: Mówcie mi Łodeki!

    Ma 65 lat i znowu zapełnia sale koncertowe. Podbija listy przebojów i gra... heavy metal. Nam zdradził swoje sposoby na utrzymanie formy. Szczerze przyznał też, że nie jest najlepszym ojcem.

  • Ponieważ marchew jest w naszym kraju powszechnie dostępna, bywa że jej właściwości są bagatelizowane i niedoceniane. Jest to duży błąd, gdyż zawarte w niej składniki odżywcze maja zbawienny wpływ na działanie naszego organizmu. Fot. 123RF/Picsel Czy zdrowe produkty, które mogą nam pomóc w przypadku wielu dolegliwości, zawsze muszą być niezwykle rzadkie i pochodzić z odległych krajów? Otóż nie! Okazuje się bowiem, że wiele hodowlanych w naszych ogródkach roślin również posiada niezwykle...

  • Romans wysokiego ryzyka

    ...cię, ale nie mieszam życia zawodowego z osobistym". Nie jest konsekwentna, bo pod domem proponuje: "Wejdziesz na herbatę?". Sebastian natychmiast się zgadza. Zamiast herbaty jest orzechówka, a potem(...) roku wcześniej. Marta biegnie przez parking podziemny do windy. Jest spóźniona. Niedobrze. To pierwszy miesiąc w nowej pracy. Na parterze wsiada on. "Codziennie razem jeździmy. Zaraz uwierzę, że to znak...

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF / Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą – jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna, inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....

  • Zdrowotny hit! Zielone kuracje

    ...ciemnozielony kolor zawdzięcza dużej zawartości chlorofilu, który odgrywa ważną rolę np. w leczeniu niedokrwistości. Ale najbardziej ceniona jest z powodu właściwości oczyszczania organizmu, szczególnie z metali ciężkich. Pochłanianie zanieczyszczeń to ulga przede wszystkim dla wątroby, której zadaniem jest m.in. usuwanie szkodliwych substancji z organizmu. A tych jest coraz więcej, bo coraz więcej...

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF / Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą – jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....

  • Aktywność fizyczna bez bólu i dobra forma w dużej mierze zależą od tego, co kładziemy sobie na talerzu. Pamiętajmy jednak, że niektóre produkty zapobiegają chorobom stawów, a inne nasilają ich dolegliwości. Co zatem jeść, by im pomóc i zachować pełną sprawność ruchową na długie lata? Wystarczą niewielkie zmiany w diecie. Fot. 123RF/Picsel Jak każda dieta, również ta w przypadku zachowania zdrowych stawów musi być w pełni zbilansowana w celu dostarczenia wszystkich niezbędnych składników...

  • Kurczak curry, krewetkowa łagodna, tajska ostra - to nazwy popularnych zupek chińskich. Do Polski przywędrowały z początkiem lat 90. Wprost z Wietnamu, a na świecie... Fot. 123RF/Picsel Na świecie jako pierwsze pojawiły się w Japonii. W 1958 firma Nissin Foods, specjalizująca się w produkcji pierwszych dań dla astronautów, wypuściła na rynek paczkę zupy błyskawicznej. Danie to oparto na formule chińskiej potrawy ramen, czyli rosołu z makaronem i różnymi mięsnymi dodatkami. Z ziemi chińskiej...