• Informacje na temat:

    na biszkopcie

Przepisy na temat: na biszkopcie
Artykuły na temat: na biszkopcie
  • Lekkie ciasto na biszkopcie

    Zaskocz gości tym pomysłem.

  • Przygotowanie biszkoptu może spędzać sen z powiek nawet doświadczonym gospodyniom. Ileż to razy zdarzyło ci się, że ciasto opadło po wyciągnięciu z piekarnika lub nie wyrosło równo? Na szczęście istnieje kilka prostych trików, o których warto pamiętać podczas przygotowywania ciasta, aby mieć pewność, że wyjdzie perfekcyjnie. Istnieje wiele sposobów na to, jak poradzić sobie z ciastem, które się zapada lub nie chce równo wyrosnąć. Niektórzy do masy dodają mąki ziemniaczanej inni zaś, tuż po...

  • Sekrety biszkoptu

    Dobre rady dla smakoszy.

  • Są takie letnie przysmaki, które nigdy się nie nudzą. Porzeczki, bez względu na kolor, są świetnym rozwiązaniem na lekki deser. Zobacz, jakie dania można wyczarować z tych niepozornych owoców. Czarne, czerwone, czy białe? Jedz każdy rodzaj. Porzeczki, bez względu na kolor, są źródłem wielu witamin, m. in. C i P, i składników odżywczych. Z czarnych porzeczek otrzymasz lekarstwo na przeziębienie. Stosuj je zamiast tabletek z witaminą C. Czerwone pomogą ci przy dolegliwościach żołądkowych i...

  • Najlepszy biszkopt

    Możesz użyć dowolnych owoców do dekoracji lub podać z sałatką owocową.

  • Święta Bożego Narodzenia kojarzą się nam z zapachem przepysznych, tradycyjnych ciast, roznoszącym się po całym domu. Zobaczcie, jak upiec świąteczne pyszności! Serniki i makowce to tradycyjne, wigilijne ciasta. / 123rf.com Głównymi składnikami tradycyjnych, świątecznych ciast są bakalie oraz mak. Według wierzeń, przynoszą one bogactwo, szczęście oraz chronią przed złymi duchami. Aż strach więc ich nie skosztować. Przyjrzyjmy się przepisom na wspaniałe, bożonarodzeniowe ciasta. Pierniki nie...

  • Sekrety biszkoptów

    Ciasto biszkoptowe będzie wyjątkowo puszyste po upieczeniu, jeżeli przeznaczone nań jajka włożymy na 5 minut do ciepłej wody.

  • 11 listopada to nie tylko Narodowe Święto Niepodległości. W Wielkopolsce w tym samym dniu obchodzi się także Świętego Marcina. Tradycyjnie piecze się tam pyszne rogale z ciasta półfrancuskiego, nadziewane białym (!) makiem. Są prawdziwą bombą kaloryczną, ale ten dzień nie może się bez nich obejść! 11 listopada to Dzień Świętego Marcina / fot. p.Wiśniewska Jak wygląda Dzień Świętego Marcina w Poznaniu? Ten dzień wygląda podobnie jak Tłusty Czwartek. W gazetach pojawiają się rankingi...

  • Biszkopt przekładany

    Doskonały przepis na smaczny deser.

  • Jeśli nie masz pomysłu co przygotować dla swojej rodziny na niedzielny deser, wypróbuj pomysłowe propozycje naszych użytkowników, na lekkie i puszyste rolady. Fot. 123RF/Picsel Biszkoptowe wypieki wbrew pozorom nie należą do najprostszych. Aby upiec puszysty i równy biszkopt, musimy zaopatrzyć się w dobrej jakości produkty. Ważne jest, aby jajka były świeże, tylko wtedy białka będą mieć zwartą konsystencję i ubiją się bez problemu. Dodatkowo, jajka powinny być wyciągnięte z lodówki dopiero...

Zdjęcia na temat: na biszkopcie
Wideo na temat: na biszkopcie
  • Zmysłowe smaki: Biszkopt z kremem i truskawkami

    To ostatnia szansa, żeby wykorzystać truskawki! Zobaczcie koniecznie i przygotujcie to pyszne ciasto razem z nami. Biszkopt z truskawkami - tu znajdziesz dokładny przepis. Wejdź! Zobacz także: 119 przepisów na truskawki! Polub "Zmysłowe smaki" na Facebooku!

  • Wykwintny biszkopt z brzoskwiniami i bitą śmietaną

    Przepis na biszkoptowe ciasto z musem brzoskwiniowym i bitą śmietaną to wyjątkowa propozycja dla wszystkich, którzy cenią sobie proste w przygotowaniu, ale przepyszne desery, które idealnie sprawdzają się na każdą okazję! Delikatny, kruchy i puszysty w środku biszkopt jest tylko podstawą dla słodkiego, o wyraźnej fakturze musu owocowego - my zdecydowaliśmy się na brzoskwinie skąpane w słodkim syropie, a wszystko pokryte zostało wyborną, delikatną ubitą śmietanką. Całość nie tylko smakuje...

  • Wykwintny biszkopt z brzoskwiniami i bitą śmietaną

    Przepis na biszkoptowe ciasto z musem brzoskwiniowym i bitą śmietaną to wyjątkowa propozycja dla wszystkich, którzy cenią sobie proste w przygotowaniu, ale przepyszne desery, które idealnie sprawdzają się na każdą okazję! Delikatny, kruchy i puszysty w środku biszkopt jest tylko podstawą dla słodkiego, o wyraźnej fakturze musu owocowego - my zdecydowaliśmy się na brzoskwinie skąpane w słodkim syropie, a wszystko pokryte zostało wyborną, delikatną ubitą śmietanką. Całość nie tylko smakuje...