• Informacje na temat:

    muszli conchiglioni

Przepisy na temat: muszli conchiglioni
  • Nadziewane muszle

    Składniki: 30 dag makaronu conchiglioni, czyli duże muszle 30 dag sera ricotta 40 dag świeżego szpinaku 15 dag sera pleśniowego 5 pomidorów 3 ząbki czosnku 1 łyżka masła 2 łyżki oliwy 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej 1 łyżeczka suszonej bazylii 1/2 łyżeczki oregano 3 łyżki tartego żółtego sera sól pieprz Przygotowanie: 1. Szpinak umyj, liście porwij...

  • Ciekawy pomysł, by zrobić niebanalny obiad lub kolację dla znajomych:)

  • Conchiglioni w maku

    Proste i szybkie danie.

  • Wypróbowany przepis na "Sałatka w makaronie conchiglioni"

  • Conchiglioni faszerowane pieczarkami z sosem

    Składniki: - 18 sztuk makaronu conchiglioni (bardzo duże muszle), - po 25 dag sera ricotta (ew. zmielony tłusty twaróg) i pieczarek, - 6 dag szynki, - 2 małe cebule, - po 1/2 czerwonej i żółtej papryki, - pół szkl. tartego parmezanu, - 3 łyżki masła, - 3 łyżki posiekanej i natki pietruszki, - sól, pieprz Na sos: - 1/2 l pomidorów w zalewie (ew. koncentrat pomidorowy), - 1 cebula...

  • Muszle można nadziewać wieloma farszami, jednak najlepszy według mnie jest farsz pieczarkowy z ricottą. Jest puszysty i kremowy, a muszelki po zapieczeniu lekkie i delikatne.

  • Włoskie przysmaki - szybkie i proste!

    Nadziewane muszle makaronowe Składniki: 20 muszli makaronowych (conchiglioni), 500 g mielonego mięsa wołowego, 1 mała cebula, 2 ząbki czosnku, 500 ml passaty pomidorowej, sól, pieprz tymianek, oregano, oliwa z oliwek, 1 kulka mozzarelli (120 g). Sposób przygotowania: Passatę pomidorową podgrzej i dopraw do smaku. Na głębokiej patelni rozgrzej oliwę, dodaj posiekane czosnek i cebulę...

  • Nadziewany makaron conchiglioni to wspaniała przekąska, bardzo szybka i łatwa w zrobieniu. Ładnie wygląda na stole, w sam raz na spotkanie z przyjaciółmi przy lampce wina. Tak nadziany makaron równie pysznie smakuje w niedzielne leniwy poranek, bo wszystko można przygotować wieczorem, a rano tylko się zajadać.

  • Domowe makarony według włoskich przepisów

    ...conchiglioni Farsz: 8 sztuk makaronu conchiglioni (duże muszle), po 20 dag sera ricotta (ew. mielonego tłustego twarogu) i pieczarek, 6 dag szynki, cebula, po 1/2 czerwonej i żółtej papryki, 1/2 szkl...

  • Przepis wart wypróbowania: "Conchiglioni z mięsem"

Artykuły na temat: muszli conchiglioni
  • Conchiglioni w maku

    Makaron gotujemy w osolonej wodzie ok. 7 minut - odcedzamy. Nie wolno rozgotować makaronu! Mieszamy mięso, 0,1 l śmietany, drobno posiekany szczypiorek,...

  • Sięgając po menu w zagranicznej restauracji możemy poczuć się skołowani – w jaki sposób wymówić nazwy niektórych potraw, aby nie narobić sobie wstydu? Specjalnie dla was przygotowaliśmy mini-słowniczek, który pomoże wam uniknąć językowej gafy. Fot. 123RF Restauratorzy w naszym kraju coraz częściej oferują nam dania zainspirowane kuchniami innych narodów. Badania wykazują również , że znacznie częściej podróżujemy w celach czysto kulinarnych - poprzez smaki zapamiętujemy i poznajemy kulturę...

  • Zapiekane muszelki

    Ich ojczyzną są Włochy. Biorąc przykład z włoskich gospodyń, tak samo zapiekamy je i nadziewamy. Choć ich oryginalną nazwę - conchiglioni, trudno zapamiętać, makaronowe muszle kupisz niemal w każdym(...). Rozłóż je w naczyniu żaroodpornym i napełnij farszem. Podlej bulionem warzywnym z pokrojonymi w kostkę pomidorami i zapiekaj ok. 15 minut. Przed podaniem posyp conchiglioni startym serem. Szybko...

  • Sięgając po menu w zagranicznej restauracji możemy poczuć się skołowani – w jaki sposób wymówić nazwy potraw, aby nie narobić sobie wstydu? Specjalnie dla was przygotowaliśmy mini-słowniczek, który pomoże wam uniknąć językowej gafy. Fot. 123 RF Wakacje zbliżają się wielkimi krokami. Krajem, który już od wielu lat znajduje się w grupie najchętniej wybieranych przez Polaków destynacji, jest słoneczna Italia. Włochy kuszą nas wspaniałym klimatem, niezwykłą kulturą oraz rewelacyjną kuchnią....

  • Szybkie makarony

    Muszle ze szpinakiem Składniki na 2-3 porcje: 10 dużych muszli makaronu conchiglioni, 1/2 kg świeżego szpinaku, 2 duże pomidory, 1 kulka sera mozzarella, 2 duże cebule dymki, 2 ząbki czosnku, 3 łyżki masła, sól, pieprz, bazylia. Szpinak umyć, oczyścić, przebrać. Cebule oczyścić, pokroić w krążki, czosnek w plasterki. Rozgrzać w rondlu 2 łyżki masła, zeszklić cebulę i czosnek, dodać szpinak...

  • Zastanawiasz się co zrobić, aby każdy posiłek stal się prawdziwą ucztą nie tylko dla ciała? Niebanalnie udekoruj stół, korzystając z 25 pomysłów na układanie serwetek i 16 własnoręcznie zrobionych serwetników! Wyczarować możesz prawdziwe cuda - od choinki, czapy biskupiej, ognia, kolby kukurydzy, kieszonki na sztućce, kapelusza kardynalskiego, krzyża, muszli, podwójnej fali, wierzchołka wieży, lilii wodnej, orientu, podwójnej koperty - aż do okręcików na letnie przyjęcie, strelicji, żabotu,...

  • Makaron na ostro

    ...g makaronu conchiglioni (duże muszle), 500 g wędzonego kurczaka, 2 gałązki selera naciowego, 1 dojrzałe jabłko, 2 łyżki musztardy ziarnistej, 3 łyżki majonezu, sól i pieprz mielony, 1 łyżka oliwy lub...

  • W liściach, siekany, w serduszkach, z sosem śmietanowym lub serowym - w szerokiej ofercie mrożonych szpinaków FRoSTY każdy znajdzie coś dla siebie. Postaw na zieleń i zaskocz ukochaną osobę wykwintnym szpinakowym daniem! fot. materiały prasowe Bogaty w składniki odżywcze i witaminy szpinak ma wszechstronne zastosowanie w wielu potrawach. Trudno się zatem dziwić, że od lat inspiruje znanych kucharzy i ma wielu oddanych wielbicieli. W kuchni znakomicie sprawdza się szpinak mrożony FRoSTA, który...

  • Biały ser w roli głównej

    Faszerowane conchiglioni z sosem Składniki na 4 porcje: 16 sztuk makaronu conchiglioni (bardzo duże muszle), 25 dag sera ricotta (ew. mielony tłusty twaróg), 20 dag pieczarek, 6 dag szynki, 2 małe cebule, po 1/2 czerwonej i żółtej papryki, pół szklanki tartego parmezanu lub innego żółtego sera, 3 łyżki masła, 3 łyżki posiekanej natki pietruszki, sól, pieprz Na sos: puszka pomidorów w zalewie (20

  • Aby gotować, nie wystarczą chęci ani odpowiednio zaprojektowana kuchnia. Bez właściwych narzędzi i sprzętów kuchennych niewiele osiągniemy, a niektórych czynnościom będziemy musieli poświęcić naprawdę dużo czasu. Na szczęście, producenci akcesoriów kuchennych ułatwiają nam pracę oferując przydatne sprzęty i narzędzia. Fot. 123RF/Picsel Stojak na noże w kształcie serca? Uchwyty do trzymania stron książki kucharskiej? Radiotoster? To już nie są wytwory fantazji, a produkty oferowane przez...