• Informacje na temat:

    mus z likierem

Przepisy na temat: mus z likierem
  • Walentynkowy mus czekoladowo-śliwkowy

    Przygotowanie: 1. Włóż pokrojone śliwki kalifornijskie do miski i zalej likierem np. Cointreau, odstaw na 1 godzinę. Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej, ostudź. Ubij białka jaj na sztywno, następnie(...) z resztą białek. Przygotuj 5 niewielkich szklanek i na dno każdej przełóż nieco marynowanych w Cointreau śliwek kalifornijskich, uzupełnij czekoladowym musem. Schłodź deser przez minimum 1 godzinę przed...

  • Czekoladowy mus z truskawkami

    Sposób przygotowania 1. Truskawki pokrój i skrop likierem.Wstaw do lodówki (minimum 10 minut). 2. Mikserem wymieszaj twarożek z cukrem. Dodaj rozpuszczoną czekoladę,skórkę i esencję. Wymieszaj(...) do pucharków).Pozostaw, aby ostygły i stężały. 5. Tuż przed podaniem udekoruj pucharki nasączonymi likierem truskawkami i czekoladowymi sercami.

  • Smaczny pomysł na "Przepis na sorbet z kiwi z likierem"

  • Mus w pucharku z pomarańczy

    Wyjątkowo efektowny!

  • Smaczny pomysł na "Czekolada z likierem"

  • Mus z ajerkoniaku z karmelizowanymi truskawkami

    ...połączyć z resztą kremu. Śmietanę ubić. Gdy tylko krem zacznie tężeć, wmieszać śmietanę. Mus wstawić na co najmniej 4 godziny w chłodne miejsce. Truskawki poprzekrawać. 120 g cukru lekko skarmelizować...

  • Wypróbowany przepis na "Rafaello z likierem"

  • Chrupiący makaron z musem miętowo-czekoladowym

    ...i śmietan-fiksem, połączyć z mielonym serem, likierem miętowym, tartą czekoladą i posiekaną miętą. Mus nakładać do koszyczków, dekorować listkami mięty. Czas przygotowania: 1 h. Przepis na 5 osób.

  • Sprawdzony przepis na "Wuzetka z likierem"

Artykuły na temat: mus z likierem
  • Mus z gorzkiej czekolady z likierem i dżemem pomarańczowym

    Na osłodę.

  • Ananas, delikatne krewetki, jogurt grecki, odrobina limonki… kilka śródziemnomorskich składników wystarczy, by wyczarować zachwycającą smakiem, efektowną przekąskę. Fot. Materiały prasoweAnanasowy mus z serkiem kremowym Hochland i krewetkami to pełna fantazji kompozycja, przywołująca na myśl wakacyjne smaki i relaks w tawernie na plaży. Wypróbuj i poczuj się jak w kulinarnym raju! Smaki owoców morza mogą naprawdę zachwycać, jeśli tylko odpowiednio je przyrządzimy i podamy w towarzystwie...

  • Mus z białego maku

    Mus z białego maku Oczyszczony mak uprażyć i zagotować razem z 80 ml śmietanki. Gotować przez kilka minut i odcedzić. Odcedzony mak wykorzystać do sosu oraz blatów makowych. Śmietankę ponownie zagotować i połączyć z czekoladą oraz namoczoną żelatyną. Drugą część śmietanki lekko napowietrzyć, stopniowo dodając do przestudzonej masy czekoladowo-makowej. Mus wlać do foremek i zamrozić. Sos makowy...

  • Poza rybami, ciastami i sałatkami, wiele osób przygotowuje na święta również specjalne nalewki i likiery, które umilą rodzinne biesiadowanie. Oto kila sprawdzonych przepisów na tego rodzaju trunki. Fot. 123RF/Picsel Tajniki wyrobu nalewek znano już w czasach starożytności. Prekursorem w tej dziedzinie sztuki kulinarnej był ponoć sam Hipokrates, którego nalewkę na bazie wina i miodu nazwano później hipokrasem. Dzieło greckiego mistrza medycyny kontynuowali średniowieczni mnisi. Produkowane...

  • Hiszpański mus

    Pyszna przekąska w nie całą godzinę.

  • W drugim odcinku programu, w konkurencji autorskiej jurorzy nagrodzili przepis Grzegorza. Zobaczcie jak przygotować deser ze śląskim akcentem "Zmierzch nad grubą". Galaretki z kawy i soku pomarańczowego: 1 szklanka soku pomarańczowego1 szklanka kawy1 łyżeczka żelatyny Czarna kruszonka: 90 g masła100 g mąki80 g cukru pudru szczypta soli 40 g kakao1 łyżeczka sproszkowanego węgla bambusowegosuszone wiśnie - puffingowane, rozdrobnione Mus czekoladowy:90 g żółtek45 g całych jaj110 g cukru100 g...

  • Mus z mascarpone

    Żelatynę połącz z zimną wodą, by napęczniała. Gorzką czekoladę roztop i odstaw. Mleko podgrzej i rozpuść w nim napęczniałą żelatynę (nie gotuj). W misce ubij śmietankę, maślankę i cukier tak, aby całość była mocno spieniona. Płynną, gorzką czekoladę połącz z żelatyną rozpuszczoną w mleku. Przełóż do maślanki i śmietanki. Wlej likier. Chwilę ubijaj, aż składniki się połączą. Mus przełóż do...

  • Ola przygotowała deser z dużą ilością słodkich malin, czekoladą i wspaniałymi ciasteczkami migdałowymi, które nadają chrupkości całemu daniu. Migdałowe amarettki:1 białko80 g zmielonych migdałów 80 g drobnego cukru10 ml likieru amarettocukier i cukier puder do posypania ciasteczek Mus malinowy:3 g żelatyny łyżeczka wody100 g świeżych lub mrożonych malin15 g cukru pudru Mus czekoladowy:200 ml śmietany kremówki 30%2 żółtka 50 g czekolady mlecznej50 g czekolady gorzkiej Dekoracja:50 g świeżych...

  • Truskawkowy mrożony mus

    ..., wlewamy sok z cytryny i dodajemy 50 g cukru, miksujemy blenderem na gładki mus. Żelatynę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i mieszamy ze 150 ml truskawkowego purée. Kiedy żelatyna połączy się z owocami, dodajemy ją do reszty musu, mieszamy. 3. Cztery dekoracyjne foremki płuczemy zimną wodą i przekładamy do nich mus. Wstawiamy do lodówki, aby dobrze się zmroził. 4. Mango miksujemy z dwiema łyżeczkami...

  • W szóstym odcinku "Bake Off - Ale Ciacho!" uczestnicy mieli za zadanie przygotować smakowite desery bezowe. Przepis Justyny, szczególnie przypadł do gustu jurorom. Beza: 300 ml białek 440 g cukru 2 płaskie łyżeczki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka białego octu winnego 1 łyżeczka winianu potasu Krem: ¾ szklanki mleka kokosowego 2 łyżki cukru 400g serka mascarpone 2 łyżki likieru kokosowego otarta skórka z 1 limonki Mus z owoców marakui: 70 ml pulpy z owoców z marakui - ok 4 owoców 70g...

Wideo na temat: mus z likierem