• Informacje na temat:

    mus jagodowo-czekoladowy

Przepisy na temat: mus jagodowo-czekoladowy
  • Brownie „Leśne runo”

    ...zmiksuj, przetrzyj przez sitko. Mus jagodowy połącz z czekoladą. Upieczone ciasto wyjmij, ponakłuwaj wykałaczką. Polej sosem jagodowo- czekoladowym. Udekoruj np. świeżymi owocami i listkami mięty.

  • Dziś zabieram Was w podróż do Francji, która słynie z bogactwa wysublimowanych smaków. Kuchnia francuska kojarzy się przede wszystkim z pachnącą bagietką, croissant’em czy pysznym deserem crème brûlée. Jednym ze sztandarowych deserów Francuzów jest mus czekoladowy - prosty i elegancki deser. Jest delikatny, puszysty i ekstremalnie czekoladowy. Zapraszam Was w czekoladową podróż.

  • Superdesery w czterech smakach

    Mus czekoladowy z czarną porzeczką Przygotowanie: 1. Zagotuj 1 i 1/2 szkl. śmietany kremówki. Wrzuć do niej 2 tabliczki gorzkiej czekolady. Rozpuść. Wstaw na noc do lodówki. 2. Następnego dnia(...) gładko (ew. dodatkowo przetrzyj je przez gęste sitko). Mus malinowy wymieszaj z 1 i 1/2 szkl. białego wina deserowego. Potem połącz z żelatyną. 2. Galaretkę przelej do pucharków. Wstaw do lodówki do...

  • smaczny, rozpływający się w ustach, bardzo prosty w przygotowaniu mus. nie zawiera jajek, których większość z nas obawia się na surowo. Polecam czekoladożercom :-)

  • Puszysty mus czekoladowy na bazie gorzkiej czekolady, jest mało słodki o lekko kremowej konsystencji. Mus świetnie smakuje jako bazowy deser z ciasteczkami jak i nadzienie do tortów, rurek, ptyśków i innych wypieków. Prawdziwym czekoladożercom gorąco polecam przepis.

  • Puszysty czekoladowo-kawowy deser znutką migdałową na każdą okazję.POLECAM!

  • Jest to jeden z tych przepisów, które jak się zrobi to poprawiają humor. Szybkość i łatwość stanowią dodatkowy atut tego deseru. W moim przypadku sprawdza się idealnie na chandrę i zły dzień.

  • Ni można mu się oprzeć :)

  • Łatwe i szybkie do zrobienia ;P Mmmm pychaaa ;D

  • Pycha... pycha... pychotka... uwielbiam....

Artykuły na temat: mus jagodowo-czekoladowy
  • DAX Perfecta SPA: Peelingi, masła i musy do ciała

    ...odmładzające. Solny peeling do ciała KRYSZTAŁOWA ROSA złuszczająco-nawilżający. Solny peeling do ciała MISTYCZNY LOTOS złuszczająco-energizujący. Lekki mus do ciała KRYSZTAŁOWA ROSA nawilżający. Lekki mus do ciała MISTYCZNY LOTOS energizujący. Ceny detaliczne peelingów solnych i cukrowych: ok. 21 zł; poj. 225 ml Ceny detaliczne maseł i musów do ciała: ok. 14 zł; poj. 225 ml...

  • Ananas, delikatne krewetki, jogurt grecki, odrobina limonki… kilka śródziemnomorskich składników wystarczy, by wyczarować zachwycającą smakiem, efektowną przekąskę. Fot. Materiały prasoweAnanasowy mus z serkiem kremowym Hochland i krewetkami to pełna fantazji kompozycja, przywołująca na myśl wakacyjne smaki i relaks w tawernie na plaży. Wypróbuj i poczuj się jak w kulinarnym raju! Smaki owoców morza mogą naprawdę zachwycać, jeśli tylko odpowiednio je przyrządzimy i podamy w towarzystwie...

  • Ania Zakrzewska przygotowała przepiękny czekoladowy tort. Taki wypiek możecie podać na każdej wyjątkowej uroczystości. Biszkopt20 g masła3 jajka70 g cukru60 g mąki12 g kakao Nasączka100 g naturalnego soku z malin sok z połowy cytryny (do smaku)50 g cukru Mus z ciemnej czekolady10 g żelatyny50 g zimnej wody100 g mleka 3,2%60 g śmietanki 36%gałązka świeżego rozmarynu100 g czekolady 70%380 g śmietanki 36% Mus z mlecznej czekolady10 g żelatyny 50 g zimnej wody70 g mleka 3,2%60 g śmietanki 36%100...

  • Tak przygotowana kasza manna zasmakuje zarówno dzieciom, jak i dorosłym. SKŁADNIKI - 1 szklanka jagód - 1 szklanka mleka - 3 łyżki kaszy manny - 2 łyżki cukru - ¼ łyżeczki kardamonu PRZYGOTOWANIE Krok 1Jagody miksujemy na gładki mus. Krok 2Do garnka wlewamy pół szklanki mleka, cukier i przygotowany mus jagodowy. Gotujemy na małym ogniu. Krok 3Do miski wlewamy pozostają część mleka i dodajemy kaszę mannę z kardamonem. Gdy mleko z jagodami się zagotuje, dodajemy mleko z kaszą. Gotujemy przez...

  • Przepis Sylwii Białej zyskał przychylność jurorów. Jeśli masz ochotę, wykonać to ciasto na bazie brownie w domu, nic prostszego, wydrukuj przepis! Lista składników Brownie: 100g czekolady gorzkiej100g masła2 jajka80g cukru pudru40 g mąki pszennejKulki chłodzone czekoladowe:100g mascarpone100ml śmietanka 30%100g czekolada deserowaMus truskawkowy:60 dag truskawek świeżych9 listków żelatyny ( Oetker)110 g cukru zwykłego320ml śmietany 30%Dekoracja:100g śmietany 30%100g serka mascarpone100g...

  • W finałowym odcinku "Bake Off - Ale Ciacho!" Krzysztof Ilnicki poprosił uczestników o przygotowanie wyjątkowego tortu. poradzilibyście sobie z jego odtworzeniem? BISZKOPT ORZECHOWY 33 g mąki pszennej typ 450 58 g mielonych orzechów laskowych 100 g białka 80 g cukru pudru 80 g masła MetodaPrzesiać mąkę i wymieszać z orzechami. Ubić bezę. Upłynnić masło. Połączyć wszystkie składniki. Na blasze wyszprycować dysk o rozmiarach mniejszych niż rant tortu i o grubości wg uznania. Upiec w...

  • Marysia Depereas zdecydowała się na połączenie czekolady z pomarańczą, a jak wiemy, taki duet jest nie do pobicia! Biszkopt3 jaja100 g drobnego cukru do wypieków100 g zmielonych migdałów (bez skórki)38 g mąki pszennej38 g kakao4 białka38 g drobnego cukru do wypieków Ciasteczka100 g mąki pszennej100 g cukru1 łyżeczka cukru waniliowego1 szczypta soli2 jajka250 ml mleka50 g masła Migdały w karmelu150 g cukru40 ml wody 75 g obranych migdałów Pralina50 g gorzkiej czekolady100 g migdałów w...

  • W kolejnym odcinku "Bake Off - Ale Ciacho" uczestnicy będą musieli zmierzyć się z czekoladą - wyjątkowo smacznym, ale i trudnym produktem. Fot. materiały partnera Szósty odcinek najnowszego sezonu "Bake Off - Ale Ciacho!" zabrał nas w podróż po smakach słodkich i wytrawnych. W konkurencji sprawdzającej umiejętności techniczne uczestnicy programu musieli przygotować dwukolorowe bagietki z suską sechlońską - małopolskim, regionalnym przysmakiem. Dodatkowo, sędziowie poprosili ich o...

  • Odcinek ósmy będzie pełen czekoladowych wypieków. Uczestnicy zmierzyli się z przepisem Krzysztofa Ilnickiego na czekoladowe ciastka. Brownie bezglutenowe164 g czekolada gorzka 70%147 g masło175 g jaja87 g cukier108 g mąka migdałowa Czekoladę rozpuścić z masłem. Osobno ubić jaja z cukrem, najlepiej na ciepło. Połączyć obie masy. Dodać mąkę migdałową. Rozsmarować na blasze wyłożonej papierem. Upiec. Masa żelatynowa30 g żelatyna150 g woda Mus czekoladowy350 g mleko 3,2%60 g żółtko40 g cukier...

  • W finale odcinka, w konkurencji technicznej cukiernicy zmierzyli się z wyjątkową recepturą mistrza na magiczną czekoladową kulę. Jeśli chcesz przygotować taki deser, skorzystaj z przepisu Krzysztofa Ilnickiego. Dobos kakaowy210 g żółtko75 g cukier kryształ120 g białko75 g cukier kryształ50 g śmietanka 30%70 g płynne masło 1 szt. skórka pomarańczowa130 g mąka T-45030 g kakao Ubić żółtko z cukrem. Osobno ubić białko z cukrem. Połączyć. Wymieszać masło ze śmietanką i zemulgować z jajami. Dodać...