• Informacje na temat:

    mus jabłkowy za rzadki

Przepisy na temat: mus jabłkowy za rzadki
  • Z jabłek od sąsiadki było najpierw ciacho. Jabłek było jeszcze sporo więc zrobiłam mus. Wyszedł pyszny, będzie na zimę do naleśników.

  • Mus jabłkowy z dodatkiem śliwek i nektarynek

  • Najprostszy i najsmaczniejszy mus jabłkowy. Doskonały do świeżych bułeczek, gofrów, deserów i ciast.

  • Mus jabłkowy to doskonały dodatek do ciast i deserów, dobrze smakuje również sam. Bardzo łatwy w przygotowaniu.

  • Kochani, przepis wpisujący się w aktualną politykę „Jedzmy jabłka” :) Przepyszny mus jabłkowy, który możemy wykorzystać właściwie niemal do wszystkiego – naleśników, placuszków, deserów – sam w sobie też wyśmienicie smakuje :) W nawiasie podaję ilość składników jaką zobaczycie na filmie – dysponowałam jedynie 2 jabłkami, dlatego mój mus był w wersji mikro :)

  • Świetny dodatek do naleśników, lodów i deserów. Jeśli mamy nadmiar tych owoców w swoim ogrodzie, trzeba zrobić chociaż kilka słoiczków.

  • Mus jabłkowy wykorzystuję na różne sposoby a głównie do jabłecznika- pleśniak, naleśniki, a nawet z ryżem czy zwyczajnie z pajdą chleba. Moje słoiki z tym musem są już w piwnicy więc zdjęcie wkleję przy najbliższej sposobności.

  • Tak dla odmiany, żeby było coś smacznego zrobiłam mus jabłkowy. Bez konserwantów i żadnych zbędnych dodatków. Nawet BEZ CUKRU ! Bo po co cukier? Skoro są tak słodkie jabłka ! Jestem zadowolona, bo jest to świetny dodatek do ciast, deserów i naleśników. A oprócz tego idealnie nada się jako deserek dla małych dzieci. Jest lepszy niż sklepowy, bo swój domowy. A czas przygotowania nie zajmuje więcej niż 30 minut. W zależności od jabłek. Mi zajęło to około 20 minut, ponieważ jabłka były miękkie i...

  • Jeden z pyszniejszych efektów mojej kremo-manii - rozgrzewający krem selerowo-jabłkowy . Jest słodki i bardzo korzenny. Perfekcyny na chwilę odlotu i zapomnienia.

  • Na prawdę pyszny mus, a do tego samo zdrowie. Potas, magnez, żelazo i tak potrzebny kobietom kwas foliowy.

Artykuły na temat: mus jabłkowy za rzadki
  • Domowe kuracje na problemy z cerą

    .... Mus bananowy zapewnia jędrność Dojrzałego banana rozgniatamy widelcem i ucieramy z dwiema łyżeczkami kremówki. Rozsmarowujemy na twarzy, po kwadransie zbieramy chusteczką i zmywamy mleczkiem(...) C, która nadaje szarej cerze promienny wygląd. Dobra rada: Gdy skończy się sezon na truskawki, mseczkę o podobnym działaniu możemy robić z porzeczek i agrestu. Tonik jabłkowy doskonale matuje...

  • W sobotę 20 września na Rynku Starego Miasta w Lublinie odbędzie się Lubelskie Święto Młodego Cydru - najbardziej jabłkowy piknik w Polsce. Młoda branża, która w tym sezonie szturmem zdobyła serca Polaków, ustanawia tym samym nową tradycję - na wzór Beaujolais Nouveau świętuje pierwsze zbiory jabłek i pierwszy młody cydr. Wydarzenie łączy w sobie ideę promocji polskich jabłek - najlepszych na świecie - i naturalnych produktów, takich jak wysokiej jakości polskie cydry produkowane...

  • Zdrowe żywienie malucha

    ..., ale wymieńmy te podstawowe produkty kleiki ryżowe, kaszki mleczne, zupki marchwiowe, soki owocowe (jabłko), mus jabłkowy. W miarę wzrostu niemowlęcia możemy podać mięso z indyka, kurczaka, mięso(...). Ważne jest także picie dużej ilości wody mineralnej, oczywiście niegazowanej, tak aby organizm się nie odwaniał i płód nie musiał czerpać z rezerw organizmu matki. Poza tym, woda pozwala na...

  • Jaki wpływ wywarł ocet na elity Rzymu? Czym jest ocet czterech (siedmiu) złodziei? Dlaczego stosować go można jako środek odkażający? Jakie działanie ma masaż octowy? Czy wiesz, że ocet jabłkowy dodaje energii, poprawia formę i utrzymuje w zdrowiu? Od wieków wykorzystywany w medycynie ludowej - o wszechstronnych zastosowaniach: poprawia nastrój, działa bakteriobójczo, krwiotwórczo, pomaga schudnąć - zmniejsza apetyt na słodkie, przyspiesza przemianą materii, poprawia kondycję jelit. Naucz się...

  • Ananas, delikatne krewetki, jogurt grecki, odrobina limonki… kilka śródziemnomorskich składników wystarczy, by wyczarować zachwycającą smakiem, efektowną przekąskę. Fot. Materiały prasoweAnanasowy mus z serkiem kremowym Hochland i krewetkami to pełna fantazji kompozycja, przywołująca na myśl wakacyjne smaki i relaks w tawernie na plaży. Wypróbuj i poczuj się jak w kulinarnym raju! Smaki owoców morza mogą naprawdę zachwycać, jeśli tylko odpowiednio je przyrządzimy i podamy w towarzystwie...

  • W kwestii smaku ambitni i utalentowani kucharze z Radisson Blu Hotel Kraków nie idą na ustępstwa - doceniają smak tradycyjnych polskich potraw ale nie boją się eksperymentować. W marcu proponują gościom restauracji Milk&Co najlepsze polskie specjały w nowej odsłonie, która może zaskoczyć, zadziwić, zachwycić... Fot. 123RF Wielka rewolucja w gastronomii nie ominęła Polski. Coraz więcej jest u nas kucharzy, którzy mają świeże spojrzenie na tradycyjne potrawy, eksperymentują i odnoszą sukcesy....

  • Nie może jej zabraknąć na wigilijnym stole, w szczególności podczas prawosławnych świąt. Kutia bowiem wywodzi się z Ukrainy, ale jej przyrządzanie jest praktykowane również w polskiej kuchni wschodniej. Jest nie tylko smaczną mieszanką ziaren i maku, lecz także bardzo ważnym symbolem. Fot. 123RF/Picsel Mistyczne znaczenie   Nierozstrzygnięte jest skąd pochodzi nazwa kutia. Z greki kókkos oznacza pestkę, ziarno, a ludowa etymologia zaś wskazuje na słowo kut, czyli kąt. Poza Ukrainą jest...

  • Desery i ciasta przygotowywane bez pieczenia to najnowszy i najgorętszy kulinarny trend. Jeśli zna się odpowiednie triki, takie smakołyki mogą być piękne i pyszne, a przede wszystkim – szybkie w przygotowaniu. Szybkie domowe słodkości przygotujemy w mikrofalówce / PICSEL Przedstawiamy garść trików i porad, dzięki którym wiele ulubionych słodkości przygotujecie bez pieczenia, w ciągu tylko kilku chwil. Słodkości z „mikrofali" Myliłby się ten, kto by przypuszczał, że na pomysł deserów bez...

  • Danie, które w zasadzie robi się samo. Jest smaczne, sycące, tanie i doskonałe zarówno na zimne, jak i ciepłe dni. Można je zrobić niemal ze wszystkiego, a za każdym razem mamy ochotę na dokładkę. Fot. 123RF/Picsel Zapiekanki dzielimy na dwie grupy - casserole i fritaty. Casserole bierze swą nazwę od naczynia żaroodpornego, które po francusku właśnie tak się nazywa. Charakteryzuje się tym, że w owym naczyniu zapiekamy co chcemy, łącząc kolejne warstwy żółtym serem. Fritaty z kolei powstają...

  • Charakterystyczne zielone warzywa, przypominające kalafiory, zrobiły na naszych stołach imponującą karierę. Najpierw wyparły same kalafiory jako jarzynę do obiadu, by następnie rozgościć się w garnkach z zupą, w makaronach, misach sałatkowych... Gdzie jeszcze można je spotkać i za co je tak kochamy? Fot. 123RF/Picsel Brokuły to warzywa z rodziny kapustowatych, zwane także kapustą szparagową. Pochodzą z Cypru, a hodujemy je już od trzech tysięcy lat. Największą popularnością cieszyły się, i...