• Informacje na temat:

    murzynek opada

Przepisy na temat: murzynek opada
  • Pyszny sernik, puszysty i rozpływający się w ustach

  • biszkopt baza tortów--nigdy nie opada--jest równy

  • Przepyszne ciasto, które moje dzieci mogłyby jeść codziennie .

  • Klasyczne ciasto Murzynek. Szybkie w przygotowaniu, wilgotne od powideł śliwkowych i mocno kakaowe. Pycha!

  • Pyszny, delikatny, wilgotny i puszysty murzynek. :)

  • Ciasto murzynek wszyscy znają, uwielbiają, aż się sama sobie dziwę, że w takiej klasycznej wersji jeszcze nie było go na moim blogu. Ale nic jeszcze straconego, bo właśnie wczoraj razem z Julką zrobiłyśmy murzynka w wersji klasycznej. Delikatny, miękki, wilgotny oblany polewą, pycha.

  • Tego murzynka jadłam w dziciństwie,piekła go moja mama :)

  • Każdy wie, że na chandrę najlepszy jest… Murzynek. Jest to najszybszy i najprostszy sposób na poprawę humoru. A wraz z dużą ilością dodanego kakaa znikają zmartwienia … tutaj nie sprawdza się zasada „mniej znaczy więcej”. Sam przepis jest stary jak świat, ale co ważne, ciasto zawsze się udaje. Jedną z moich ulubionych wariacji na temat Murzynka jest ta z kandyzowaną skórką pomarańczową i taką właśnie Wam zaserwuje…

  • Z braku wystarczającej ilości mąki do jednego ciasta, zrobiłam murzynka :), inna wersja niż do tej pory piekłam

  • To hit lat 80-tych i 90-tych :) Świetne czekoladowe ciasto z polewą czekoladową i bakaliami (opcjonalnie).

Artykuły na temat: murzynek opada
  • Są takie letnie przysmaki, które nigdy się nie nudzą. Porzeczki, bez względu na kolor, są świetnym rozwiązaniem na lekki deser. Zobacz, jakie dania można wyczarować z tych niepozornych owoców. Fot. 123RF/Picsel Czarne, czerwone, czy białe? Jedz każdy rodzaj. Porzeczki, bez względu na kolor, są źródłem wielu witamin, m. in. C i P, i składników odżywczych. Z czarnych porzeczek otrzymasz lekarstwo na przeziębienie. Stosuj je zamiast tabletek z witaminą C. Czerwone pomogą ci przy dolegliwościach...

  • Sądząc po przepisach, które najchętniej oglądaliście w ubiegłym miesiącu, wielu z was rozpoczęło już przygotowania do Bożego Narodzenia. Wśród waszych faworytów znalazło się również wiele pomysłów na andrzejkowe przekąski. Mogłoby się wydawać, że na bożonarodzeniowe przygotowania jest jeszcze zbyt wcześnie. Jednak naszym zdaniem, warto już teraz rozpocząć wstępne planowanie świątecznego menu oraz kolekcjonowanie ciekawych przepisów. Wiele wskazuje na to, iż podzielacie naszą opinię w tej...

  • Agata Stankiewicz i Małgosia Nagat kochają słodkie wyzwania. W swojej pracowni cukierniczej często spotykają się z nietypowymi zamówieniami. Jak poradzą sobie z pomysłami klientów? Fot. Materiały prasowe Czy ich torty przypadną do gustu organizatorom przyjęcia? „Dziewczyny z wypiekami" to idealna propozycja dla miłośników wyjątkowo pięknych i przepysznych ciast! Premierowy odcinek już we wtorek 24 kwietnia o godz. 22.15 na antenie Food Network! Zrobienie idealnego tortu nie jest prostą...

  • Dania jakie moglibyście zaprezentować w konkursie kulinarnych z pewnością zasługują na miano wykwintnych. Wasza wyobraźnia jest nieprawdopodobna, co sprawiło nam nie mały kłopot w wybraniu zwycięzców. llość przysłanych zgłoszeń pozytywnie nas zaskoczyła. Mimio, iż postawiliście nas przed ciężkim zadaniem, udało nam sie wybrać zwycięzców. Książki Adama Kozaneckieog "Gotowanie jest super" powędrują do: Pani Doroty Jako danie główne w konkursie kulinarnym zaprezentowałabym comber jagnięcy ze...

  • Pieczenie ciast jest sztuką samą w sobie. Trzeba zwracać uwagę na kolejność składników, na jakość produktów, na temperaturę i czas pieczenia. Co zrobić, aby nasze ciasta zawsze wprawiały w zachwyt? Wystarczy zapamiętać kilka rad, które spowodują, że wszystkie nasze wypieki będą arcydziełami. Które z ciast można miksować? Ciasto ucierane można miksować, ponieważ dzięki temu dużo łatwiej i szybciej doprowadzimy je do odpowiedniej konsystencji. Ciasto biszkoptowe jest ciastem bardzo delikatnym,...

  • Chcesz wyprawić niebanalne przyjęcie imieninowe? Sięgnij po rewelacyjny poradnik Małgorzaty Caprari! Pikantne imieniny z męskim tortem i różnymi dipami, kawiorami, smakowitymi sałatkami i rybami? Daj się uwieść pokusie premiera, rzymskiej kapryśnicy i puchowej babce ziemniaczanej! A może lepiej osłodzić życie solenizanta i gości i podać puchowy sernik Edyty, japońską szarlotkę, odpoczynek wojownika, biuścik murzynki, szatańskie ciasteczka? Do tego koniecznie salami jabłkowe, kawa...

  • Ubiegły miesiąc został zdominowany przez przygotowania do świąt wielkanocnych. Sprawdźcie, które przepisy cieszyły się największą popularnością wśród czytelników Interii i Smakera. Fot. Smaker Z naszych obserwacji wynika, że niemal wszyscy czytelnicy Smakera postanowili przywitać wiosnę słodkimi wypiekami. Przynajmniej tak wskazuje marcowy ranking najpopularniejszych przepisów. A może to już początek wielkanocnych przygotowań? Spośród wszystkich dodanych w marcu receptur najchętniej...

  • Zobaczmy, czym mogą zaskoczyć nas rodzynki! Fot. 123RF.COM/PICSEL ...rodzynki są zdrowe dla kości? Zawarte w rodzynkach wapń i bor zapobiegają ubytkom wapnia z kości. Przekąska z suszonych winogron jest więc szczególnie polecana osobom szczególnie narażonym na osteoporozę, np. kobietom w okresie menopauzy. ...w rodzynkach mogą być szkodliwe dla zdrowia toksyny? Suszone owoce i przyprawy są podatne na zanieczyszczenia aflatoksynami, ochratoksynami, czyli rodzajami pleśni. Dotyczy to przede...

  • Kefir, do niedawna znany głównie w Europie Środkowej i Wschodniej, zaczyna być popularny także w krajach zachodnich. Ten niepozorny produkt ma wiele właściwości, o których wiele osób nie wie. Czego nie wiedzieliśmy o poczciwym kefirze? Fot. 123RF.COM/PICSEL Kefir to fermentowany produkt mleczny o kremowej konsystencji i lekko kwaśnawym smaku. Zawiera dobre bakterie i drożdże, wywodzące się z ziaren (lub grzybków) kefirowych, z których wytwarza się kefir. Mikroflora kefiru jest bogatsza niż...

  • Kefir, do niedawna znany głównie w Europie Środkowej i Wschodniej, zaczyna być popularny także w krajach zachodnich. Ten niepozorny produkt ma wiele właściwości, o których wiele osób nie wie. Czego nie wiedzieliśmy o poczciwym kefirze? Fot. 123RF.COM/PICSEL Kefir to fermentowany produkt mleczny o kremowej konsystencji i lekko kwaśnawym smaku. Zawiera dobre bakterie i drożdże, wywodzące się z ziaren (lub grzybków) kefirowych, z których wytwarza się kefir. Mikroflora kefiru jest bogatsza niż...