• Informacje na temat:

    murz ynek z kremem smietanowym i dzemem

Przepisy na temat: murz ynek z kremem smietanowym i dzemem
  • Wytworny tort, idealny na specjalne okazje. Troche czasochlonny, ale smak wynagradza:) Nie podaje przepisu na biszkopt, bo kazdy ma swoj sprawdzony. Zamiast orzechow wloskich, oczywiscie nalezy dodac zmielone pekany. Proponuje rowniez zamienic zwykly cukier na brazowy.

  • Wilgotne, bardzo smaczne ciasto z mleczną czekoladą idealnie nadaje się na deser w Walentynki. Przepis znalazłam na blogu "Gotuję, bo lubię".Polecam

  • pyszne korzenne ciasto z dodatkiem orzechów i rodzynek rozpływa się w ustach a śmietanowy krem dodaje mu jeszcze większej delikatności.

  • Czekoladowy smak muffinek przełamany maliną. Dekoracja z ubitej śmietany i ażurków czekoladowych.

  • smaczne, malutke buleczki nadziewane dzemem i budyniem. Przepis na drozdzowe ciasto jest niezawodny- ciasto ma neutralny smak, nadaje sie zarowno do slonych, jak i slodkich wypiekow- i zawsze sie udaje! :)

  • Pyszne, nie za slodkie, mieciutkie drozdzowe zawijaski. Przepis na 36 dosc duzych sztuk.

  • Danie pyszne, sycace i kaloryczne. Idealne na kolacje we dwoje pod warunkiem ze spozytkuje sie nieco pozniej wszystkie kalorie. Ale coz! Dla takiej chwili warto przestac liczyc kalorie choc przez chwile!

  • Atrakcja tego dania jest sos ,ktorym nalezy mocno polac gotowe danie jako ze indyk z naturymjest suchy.

  • Drobne, kruche ciasteczka, przelozone dzemem i obsypane cukrem pudrem, czyli vanilice- jedne z najpopularniejszych ciasteczek w Serbii. Bardzo proste w wykonaniu i bardzo smaczne- najlepsze po 1-2 dniach, kiedy odstoja i zmiekna od dzemu. Proporcje na ok 40 sztuk.

  • Banalnie proste i naprawde smaczne

Artykuły na temat: murz ynek z kremem smietanowym i dzemem
  • Aromatyczny i lekko słodkawy krem z marchewki i pieczonej papryki, czy może rozgrzewająca zupa krem z soczewicy? Obydwie propozycje wydają się być idealne na tę porę roku. Którą wybieracie? Krem z marchewki i pieczonej papryki autorstwa Kwiatek508 Ostatnio często piekę paprykę i robię z nią kanapki. Po przetworzeniu właśnie w taki sposób ma cudowny aromat i lekko słodkawy smak. Pomyślałam, że dobrze będzie smakowała w połączeniu z marchewką. Stąd pomysł na ten krem. Podałam go z paluchami...

  • Kukurydza sprawdzi się doskonale nie tylko jako przekąska, ale również jako główny składnik zupy krem, która znakomicie rozgrzewa z chłodne dni. Składniki:- włoszczyzna- 4 słodkie kukurydze- łyżka masła klarowanego- dwa plastry imbiru- plaster świeżego korzenia kurkumy- 3/4 szklanki gęstego mleka kokosowego - sól- świeżo mielony pieprz czarny- 1 papryczka chilli- garść poszatkowanej kolendry- limonka Sposób przygotowania: Umytą włoszczyznę przekładam do miski, jedną kukurydzę obieram i kroję...

  • Wraz z nastaniem jesieni zmienia się nie tylko otaczający nas krajobraz, ale również nasze kulinarne pragnienia. Częściej sięgamy po treściwsze potrawy. Dobrze widoczne jest to zwłaszcza w przypadku zup, które w trakcie jesiennej pluchy liczniej reprezentowane są przez kremy. "To zupełnie naturalna skłonność naszego organizmu - kiedy robi się zimniej, zwiększa się zapotrzebowanie na ciepłe dania, na przykład na gęste, kremowe zupy, które pozwolą rozgrzać nasz wyziębiony organizm", opowiada...

  • Jak zdrowo zacząć dzień? Oczywiście pysznym śniadaniem! Warto zadbać aby było smaczne i dawało nam energię na długie godziny. Jednak nie jest to proste wyzwanie - często brakuje na czasu i pomysłów. Dziś podpowiadamy w jaki sposób możecie urozmaicić swój poranek. Śniadanie może być naprawdę ciekawym posiłkiem, warto o to zadbać, gdyż w końcu to co zjemy o poranku decyduje o tym jak nasz organizm będzie funkcjonować w ciągu dnia. Wystarczy, że nie będziecie ograniczać się do zwykłej kanapki z...

  • Mówiąc dżem zazwyczaj mamy na myśli wyłącznie śniadanie, warto jednak czasem zejść z utartych, kulinarnych szlaków. Wszystko po to, by zupełnie świeżym okiem spojrzeć na dobrze nam znane dania i produkty. Jeśli lubicie kulinarne eksperymenty, z pewnością chociaż raz próbowaliście połączenia słodkich produktów z pozornie niepasującymi do nich produktami. Okazuje się jednak, że w daniach wytrawnych nabierają one zupełnie nowego smaku, stanowiąc doskonałe tło dla pozostałych składników. Sery i...

  • Zrób sobie prezent na święta! Weź udział w naszym konkursie i wygraj vouchery uprawniające do zakupów w sklepach stacjonarnych DUKA. Za oknem jesienno-zimowa aura, a jak wiadomo w takich okolicznościach przyrody powinniśmy obowiązkowo, przed wyjściem z domu zjeść porządne śniadanie. To najważniejszy z posiłków, który decyduje o tym, jak będzie wyglądał nasz cały dzień. Zadbajmy zatem o to, aby nasze śniadanie było kolorowe i pełne składników, które zapewnią Nam zastrzyk energii! Pochwal się...

  • Zrób sobie prezent na święta! Weź udział w naszym konkursie i wygraj vouchery uprawniające do zakupów w sklepach stacjonarnych DUKA. Za oknem jesienno-zimowa aura, a jak wiadomo w takich okolicznościach przyrody powinniśmy obowiązkowo, przed wyjściem z domu zjeść porządne śniadanie. To najważniejszy z posiłków, który decyduje o tym, jak będzie wyglądał nasz cały dzień. Zadbajmy zatem o to, aby nasze śniadanie było kolorowe i pełne składników, które zapewnią Nam zastrzyk energii! Pochwal się...

  • Brakuje ci pomysłu na ciekawe śniadania? Znudziły ci się zwykłe kanapki? Specjalnie dla ciebie przygotowaliśmy wyjątkowy e-book, dzięki któremu zapomnisz, co znaczy nuda o poranku. Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia. Nie pozwól jednak, by stało się jedynie uciążliwym obowiązkiem zarówno dla Ciebie i twoich bliskich. Zadbaj o to, aby o poranku zaserwować oryginalne smakołyki, a możesz być pewnym, że poranki staną się zdecydowanie przyjemniejsze, a i wczesna pobudka będzie łatwiejsza do...

  • Zastanawiacie się jak przygotować w domowych warunkach ser ricotta? Oto przepis na pyszny pudding z serem i wędzonym łososiem. Domowa ricotta 2 litry mleka sok z 1 cytryny szczypta soli morskiej   Do garnka wlać mleko, dodać sól morską i doprowadzić do zagotowania. Kiedy mleko zacznie się gotować zdjąć z ognia. Wystudzić kilka minut do uzyskania około 85 C. Dodać sok z cytryny. Ponownie wstawić garnek z mlekiem na gaz i podgrzewać na minimalnym ustawieniu. W tym czasie mleko zacznie się...

  • W siódmym odcinku programu "Bake Off Ale Ciacho" Marcin zaprezentowała jurorom przepis na tort. Biszkopt200 g orzechów włoskich200 g orzechów makadamia 4 jaja (rozmiar L)154 g cukru7/10 łyżeczki proszku do pieczenia1½ łyżki oleju4-5 czubatych łyżek mąki pszennej Poncz150 ml naturalnego soku gruszkowego Konfitura z gruszek2 kg gruszek (odmiana limonera)100 g brązowego cukru1 łyżeczka tartego cynamonu½ łyżeczki tartego kardamonu Krem do obłożenia200 g śmietany 36%200 g serka mascarpone2 łyżki...