• Informacje na temat:

    muffiny śnieżne-kokosowe

Przepisy na temat: muffiny śnieżne-kokosowe
  • Wypróbowany przepis na "Śnieżne muffiny z makiem"

  • Muffiny to nic innego jak małe babeczki z różnymi dodatkami. Są bardzo popularne w Stanach Zjednoczonych, Kanadzie i Wielkiej Brytanii, ale i u nas zadomowiły się już chyba na dobre. A wszystko dlatego, że ich przygotowanie nie zajmuje dużo czasu, nie trzeba też być wykwalifikowanym mistrzem cukiernictwa - wystarczy odmierzyć i wymieszać składniki, dorzucić do smaku kilka dodatków, upiec i zjeść. Zapraszam Was na puszyste i wilgotne muffiny kokosowe, które swój intensywny kokosowy smak...

  • Puszyste, nieco egzotyczne muffiny dla wielbicieli orzeźwiającej limonki i słodkiego kokosa

  • Muffinki bardzo pożywne i smaczne.Mogą być podane na drugie śniadanie lub do szkoły dla dzieciaczka:)

  • Czekoladowe ciasto z kawałkami czekolady dobrze komponuje się w smaku z delikatnym kokosowym kremem na górze. Gwarantuję, że muffiny znikną szybko.

  • Puszyste, pachnące muffiny, krem, co to się w ustach rozpływa i kokosowy cukieras. Znikają w oczach!

  • Składniki na około 12 sztuk

  • Szukałam dobrego przepisu na muffiny z truskawkami i ten mi się wydał ciekawy,bo jestem miłośniczką kokosa,pod każdą postacią;)Muffiny były pyszne i szybko zniknęły:)źródło:przepisy.net

  • szybkie i bardzo łatwe w wykonaniu. przepis podstawowy.

  • Przepis wart wypróbowania: "Śnieżne bezy"

Artykuły na temat: muffiny śnieżne-kokosowe
  • Są znakomitą alternatywą dla każdego, kto nie może albo nie chce używać najpowszechniejszej formy nabiału dostępnego w każdym sklepie spożywczym, czyli mleka pochodzenia zwierzęcego. Osoby mające specyficzną dietę, alergicy, weganie albo po prostu miłośnicy nowych kulinarnych wrażeń, coraz częściej sięgają po kiedyś egzotyczne dla nas mleka roślinne: sojowe, migdałowe czy kokosowe. Mleka roślinne z pewnością poznali już wielbiciele kuchni azjatyckiej. W daniach orientalnych, gdzie istotna...

  • Po wyroku Trybunału Europejskiego, producenci żywności będą musieli zmienić nazwy niektórych produktów. Fot. 123RF/Picsel Z pewnością wielu z nas zdążyło już przyzwyczaić się do tego, iż Unia Europejska lubi zaskakiwać nas niecodziennymi decyzjami. W ostatnich latach duże kontrowersje budziło chociażby uznanie ślimaków za ryby lub kontrola krzywizny bananów. Niedawno do grona absurdalnych regulacji dołączyła ta, dotycząca mleka kokosowego oraz masła orzechowego. Okazuje się bowiem, iż nazwy...

  • W języku malajskim kokos znany jest pod nazwą „pokok seribu guna”, co oznacza „drzewo tysiąca zastosowań”, natomiast na Filipinach nazywany jest „drzewem życia”. Czy kokos faktycznie jest taki wyjątkowy? Co daje nam orzech kokosowy?   Fot. 123RF.COM/PICSEL Kokos, nazywany także orzechem kokosowym, jest owocem palmy kokosowej, pochodzącej prawdopodobnie z terenów południowo-wschodniej Azji lub północno-zachodniej Ameryki Północnej. Palma kokosowa jest drzewem, które zazwyczaj rośnie do...

  • Ciekawe urozmaicenie dobrze znanej potrawy. Wystarczy jeden dodatkowy składnik. SKŁADNIKI - 4 ½ łyżki kaszy manny - 360 ml mleka - 2 czubate łyżki wiórków kokosowych - 2 łyżki cukru - 1 łyżka cukru waniliowego - 150 ml zimnej wody - garść borówek - ilość zależy od upodobań PRZYGOTOWANIE Krok 1Do garnka wlewamy mleko, wsypujemy wiórki kokosowe i cukier wraz z cukrem waniliowym. Zagotowujemy.Krok 2Kaszę mieszamy z wodą. Wlewamy ją do gotującego się mleka, pamiętajmy, aby cały czas mieszać....

  • Porządna dawka energii, dzięki której przetrwasz nawet najcięższy dzień. SKŁADNIKI - 100 g płatków owsianych - 500 ml mleka - 2 banany - 1 jogurt naturalny mały - 2-3 łyżki masła kokosowego - płatki kokosowe - 1 łyżeczka cynamonu - 6 kostek białej czekolady (opcjonalnie) PRZYGOTOWANIE Krok 1Do garnka wsypujemy płatki owsiane i zalewamy je mlekiem. Zagotowujemy. Dodajemy masło kokosowe. Gotujemy przez około 6-7 minut, mieszając od czasu do czasu.Krok 2Owsiankę przekładamy do 2 lub 3 miseczek w...

  • Słodkości, które zachwycą każde dziecko. Nieco czasochłonne, ale warto wypróbować chociaż jeden z zaproponowanych przez Olę przepisów. Muffiny marchewkowe: Ciasto:165 g mąki pszennej 165 g cukru brązowego 1½ łyżeczki sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia1½ łyżeczki cynamonu 1½ łyżeczki przyprawy do piernika3 jaja 90 g oleju rzepakowego 300 g marchewki 100 g orzechów włoskich 1 pomarańcza 100 g świeżego ananasa 3 płaskie łyżki wiórków kokosowych Krem: 400 g białej czekolady 400 g serka...

  • Dla osób, które starają się dbać o linię, Tłusty Czwartek to jeden z najtrudniejszych dni w roku. Jak tu wytrwać w postanowieniach, skoro zewsząd kuszą pączki, faworki i inne kaloryczne smakołyki? Na szczęście mamy dla was sporo słodkich przepisów, które możecie wykorzystać nawet podczas diety. Fot. 123RF Jeśli poszukujecie przepisów na desery, które bez wyrzutów sumienia możecie jeść będąc na diecie, nie mogliście trafić lepiej. Poniższe propozycje przydadzą się nie tylko wtedy, kiedy...

  • Polacy, idąc śladem Amerykanów, zakochali się w muffinkach. Puszyste i pełne wyrazistych dodatków babeczki coraz częściej wypiekamy również we własnych domach. Fot. 123RF/Picsel Nie sposób bowiem przejść obojętnie obok ich licznych smaków i zapachów. Skąd się wzięły i dlaczego są takie pyszne?   Trudno doszukać się polskiego odpowiednika słowa "muffin". "Babeczka" czy "bułeczka" nigdy nie zastąpią jednak oryginalnego pojęcia. Muffin to muffin. A najlepiej pieszczotliwie - muffinek....

  • Owsianka nie musi być nudna. Wystarczy kilka składników, dzięki którym całkowicie odmienisz to dobrze znane danie. Z pewnością takiej nie serwowano wam w przedszkolu. Myślisz, że owsianka już niczym Cię nie zaskoczy? Kliknij poniżej i zobacz w jaki sposób przygotować owsiankę inna niż wszystkie!

  • Najlepsze spotkania to te w gronie naszych bliskich z rodziny czy znajomych. Przy takich małych uroczystościach zazwyczaj staramy się przygotować coś pysznego do jedzenia, coś co zachwyci każde podniebienie, nawet to najwybredniejsze... Kolejny piątek i kolejny wart polecenia blog o wdzięcznej nazwie Kulinarne spotkania. Dlaczego wybrałam właśnie ten? Otóż dlatego, że moim zdaniem blog ma ogromny potencjał. Wystarczy przeglądnąć parę pierwszych podstron żeby stwierdzić, że za miesiąc, trzy,...