• Informacje na temat:

    muffiny czekoladowe mąka ziemniaczana

Przepisy na temat: muffiny czekoladowe mąka ziemniaczana
  • Wypieki z amerykańskiej cukierni

    ...ciasto. Piec w piekarniku nagrzanym do 175 st. C przez 20-25 minut. Twarożek utrzeć z cukrem pudrem i 6 łyżkami soku z cytryny, nałożyć na muffiny. Posypać skórką cytrynową. Czas przygotowania: 60 minut...

  • Najlepsze czekoladowe muffiny jakie jadłam,mięciutkie i mocno czekoladowe.Przepis z bloga:cynamonikardamon.blogspot.com

  • Mniamuśne czekoladowe muffiny w sam raz na babski wieczór czy weekendowe pogaduchy przy kawie:)

  • Łatwe w przygotowaniu i pyszne muffinki.

  • najlepsze muffiny jakie jadłam do tej pory. mocno czekoladowe i słodkie.

  • Wspaniały przepis, którym należy się dzielić pochodzi ze strony http://pichcesobie.blogspot.com/2010/07/muffiny-czekoladowe-wg-nigelli.html (nieco zmodyfikowany przeze mnie). Muffinki są chrupiące na zewnątrz a cudownie mięciutkie wewnątrz.

  • Muffiny czeko… delikatne, puszyste i mocno czekoladowe ciasto z dodatkiem powideł śliwkowych, które dodają im wilgotności. Wzbogacone gorzką czekoladą, a dla urozmaicenia nadziane herbatnikami i ciasteczkami Hit Milky.

  • Wszędzie pełno śliwek: w sklepach, na ogrodach, na targach, więc korzystajmy z nich!

  • Wypróbowany przepis na "Muffiny (babeczki) czekoladowe"

  • Babeczki z dodatkiem likieru amaretto smakują naprawdę lekko i przyjemnie ;)

Artykuły na temat: muffiny czekoladowe mąka ziemniaczana
  • Ciasteczka owsiane

    Błyskawiczne ciasteczka czekoladowe Składniki: 100 g gorzkiej czekolady, 100 g cukru, 100 g płatków owsianych, 50 g mąki pszennej, 2 jajka, łyżeczka proszku do pieczenia, szczypta soli(...) z drugą łyżką soku z cytryny. Rozwałkowanym ciastem wylepiamy foremki na muffiny, środki napełniamy masą jabłkową prawie po brzegi. Przykrywamy placuszkami z ciasta. Pieczemy około 30 minut...

  • Czy wiesz jak przygotować fantastyczne wypieki z czekoladą w roli głównej? Jeśli jesteś ciekawy, sprawdź nasze propozycje! Tarta czekoladowa z kremem z czarnego bzu i prosecco Porcje:Tarta o średnicy 26 cmCzas przygotowaniaok. 1 godziny czas pieczenia: ok. 20 minut czas chłodzenia: ogółem ok. 2 godzin Składniki:150 g zimnego masła200 g mąki100 g cukru pudru1 żółtko100 g czekolady Lindt Excellence 70 %100 g czekolady Lindt Excellence Vollmilch3 listki żelatyny2 jajka100 ml prosecco75 ml...

  • Słodki Dzień Dziecka

    ...truskawek, sos truskawkowy, łyżeczka żelatyny, 1/2 tabliczki ciemnej czekolady lub polewa czekoladowa, tłuszcz i mąka albo papilotki do formy 1. Truskawki umyj pod bieżącą wodą, osusz i usuń(...) składniki dodaj do suchych. Mieszaj je krótko, aby składniki się tylko połączyły. Dodaj truskawki i ponownie wymieszaj drewnianą łyżką. Foremki na muffiny wysmaruj tłuszczem, wysyp mąką krupczatką...

  • Odcinek ósmy będzie pełen czekoladowych wypieków. Uczestnicy zmierzyli się z przepisem Krzysztofa Ilnickiego na czekoladowe ciastka. Brownie bezglutenowe164 g czekolada gorzka 70%147 g masło175 g jaja87 g cukier108 g mąka migdałowa Czekoladę rozpuścić z masłem. Osobno ubić jaja z cukrem, najlepiej na ciepło. Połączyć obie masy. Dodać mąkę migdałową. Rozsmarować na blasze wyłożonej papierem. Upiec. Masa żelatynowa30 g żelatyna150 g woda Mus czekoladowy350 g mleko 3,2%60 g żółtko40 g cukier...

  • Wielkanocne ozdoby pełne słodyczy

    ...krem: 25 dag tłustego mielonego twarogu, 8 dag cukru, jajko, torebka cukru wanilinowego, łyżka skórki startej z cytryny Dodatkowo: 30 dag moreli (z puszki lub kompotu), tłuszcz do smarowania, mąka(...). 3. Foremki na muffiny wysmaruj tłuszczem i wysyp mąką lub bułką tartą. Foremki napełnij do połowy gotowym ciastem. 4. Przygotuj krem: do miski wbij jajko i ucieraj, dodając cukier i cukier wanilinowy. Nie...

  • 12 kwietnia jest zdecydowanie najsłodszym dniem w roku. To właśnie wtedy na całym świecie obchodzi się światowy dzień czekolady. Z tej okazji przygotowaliśmy dla was zestawienie najsmaczniejszych czekoladowych przepisów. Dzięki nim świętowanie będzie naprawdę słodkie. Fot. 123RF/Picsel Dlaczego warto jeść czekoladę? Okazuje się, że znakomity smak to nie jedyny z jej atutów. Jedzenie gorzkiej czekolady, zawierającej jak najwięcej kakao, już od wielu lat jest zalecane przez dietetyków. Jak...

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka Warmińskiego. Ówczesne...

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Jak podawać placki?   Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka...

  • Gdy mamy pewność, że zaplanowane działanie się nie powiedzie lub coś się nie uda mówimy: "z tej mąki nie będzie chleba". A gdybyśmy chcieli użyć tego wyrażania w dosłownym jego znaczeniu? Czy zawsze potrafimy trafnie ocenić mąkę i jej jakość? Fot. materiały prasowe Cechy mąki dobrej jakości Gdy mamy do czynienia z sypkimi produktami, warto sprawdzić czy nie zalęgły się w nich szkodniki. Przekonamy się o tym otwierając opakowanie i przesypując mąkę na stolnicę lub do miseczki czy talerzyka....

  • Amarantus, nazywany także szarłatem, to jedna z najstarszych roślin uprawianych przez człowieka; archeologowie odkryli dowody na jego uprawę już 4 tysiące lat przed naszą erą. Przez wieki zapomniana, teraz powraca, a nazywana bywa wręcz „zbożem XXI wieku". Fot. 123RF/Picsel Dla przodków Indian żyjących na terenie obecnego północno-zachodniego Meksyku, amarantus był rośliną świętą, składaną w ofierze bogom deszczu i wojny. Majowie i Inkowie jedli go na co dzień. Do Polski szarłat trafił w...