• Informacje na temat:

    muffiny bananowe z plynna czekolada

Przepisy na temat: muffiny bananowe z plynna czekolada
  • To miała być piękna niedziela, a za oknem szaro i mokro. Zatem trzeba jakoś rozjaśnić ten dzień. Postanowiłam zrobić szybkie muffiny bananowe (w zaledwie 30 minut!), których smak powinien poprawić mój humor. Żółty kolor bananów, pełen optymizmu oraz słodycz małych babeczek z drobinkami pysznej czekolady z pewnością sprawią, że „banan” zagości nie tylko na mojej buzi, ale również na twarzach moich bliskich.

  • Wilgotne, szybko znikają ze stołu :-)

  • Przepis wart wypróbowania: "Bananowe muffiny"

  • Bana(n)lna słodycz na podwieczorek i do pracy

  • Dzieciaki je uwielbiają,do ich zrobienia nie potrzeba miksera,można robić razem z dziećmi,przepis od "Babci Tereski Ciasta"z profilu Przyślij Przepis.

  • Bardzo szybkie babeczki :)

  • Muffiny czekoladowo- bananowe.

  • Te muffinki są lekkie i puszyste. Za każdym razem się udają i za każdym razem inaczej smakują...;)

  • Pachną obłędnie. Są jednocześnie puszyste i wilgotne. Niepowtarzalnego charakteru nadaje im odrobina gałki muszkatołowej, a chrupiące orzechy przyjemnie łączą się z miękkim wnętrzem.

  • Pyszne,delikatne muffiny,super deser do pysznej kawy lub gorącej czekolady:)

Artykuły na temat: muffiny bananowe z plynna czekolada
  • Z pierwotnej papki, tworzonej z ziaren kakaowca, powstaje kilkanaście różnych rodzajów czekolady. Na jej temat pojawiło się mnóstwo naukowych opracowań. Wiedząc, jaką czekoladę lubimy, badacze potrafią nawet określić cechy naszego charakteru! Fot. 123RF/Picsel Oto cztery podstawowe rodzaje czekolady. Gorzka Zawiera najwięcej miazgi kakaowej, od 70 do nawet 95 proc.. W jej składzie jest też tłuszcz kakaowy, cukier, a czasami wanilia lub inny aromat. Stanowi idealny dodatek do ciast i...

  • O tym, jak umiejętnie zestawiać ze sobą smaki wina i czekolady Łączenie czekolady Lindt Excellence z winem to najlepszy sposób, aby pobudzić zmysły i odkryć cały wachlarz nowych doznań i smaków. Ale by to przeżycie było głębsze i bardziej intensywne, do tak wyszukanej czekolady należy dobrać odpowiednie wino. Czekolada 70% kakao - doskonała z chilijskim Merlot Ciemna czekolada o złożonym smaku. Odkryj brzmiące w niej nuty karmelu i miodu, aromaty owoców i róż – całe bogactwo zróżnicowanej...

  • Syrop klonowy. Jakie są jego wartości odżywcze? Czy powinniśmy stosować go jako zamiennik cukru? W jaki sposób wykorzystamy go w kuchni? Fot. 123RF/Picsel Na amerykańskim stole gości niemal codziennie, zwłaszcza w porze śniadania. Nas niestety wciąż odstrasza jego cena. Warto jednak zainwestować w syrop klonowy, gdyż jest to substancja słodząca, która zawiera szereg cennych dla organizmu minerałów. W przeciwieństwie do cukru nie zapycha nas bezwartościowymi kaloriami. Sok klonowy pozyskiwany...

  • Apetyczna książka napisana z myślą o tych, którzy pragną nauczyć się sztuki czekoladnictwa od samych mistrzów i wykonać we własnej kuchni musy, praliny, ciasta i dekoracje, wszystko na bazie czekolady. Dzięki poradom Omara Busi, znanego cukiernika specjalizującego się w wytwarzaniu czekolady, można łatwo poznać podstawowe sztuczki i techniki profesjonalnego wytwarzania i dekorowania deserów „czekoladowych", którym trudno się oprzeć.Dla kogo jest ta książką?- wszyscy, którzy uwielbiają smak...

  • Jeśli do tej pory nie próbowaliście połączenie truskawek z bananem, szybko zacznijcie nadrabiać zaległości! SKŁADNIKI - 250 g truskawek (3 szklanki) - 150 g banana (1 mały) - 1 szklanka jogurtu naturalnego - 1/2 szklanki mleka PRZYGOTOWANIE Krok 1Truskawki myjemy i usuwamy szypułki. Banana obieramy i kroimy w plasterki.Krok 2Do blendera wrzucamy truskawki, banana, dodajemy jogurt oraz mleko i miksujemy. Podajemy.

  • W codziennym pędzie, natłoku obowiązków, w nieustającym poczuciu, że coś musimy jeszcze zrobić, o czymś pamiętać – często zapominamy o własnych potrzebach, o tym jak pachnie powietrze po deszczu, jak smakuje dobra czekolada, czy jak szumią drzewa. Pragniemy więcej, dalej i szybciej, choć wcale nie sprawia to nam radości. Brzmi znajomo? Zwolnij. Zobacz, jak wiele Ci umyka. To właściwy moment, żeby odetchnąć i naprawdę poczuć to wszystko, co dzieje się wokół Ciebie. Praktyka Mindfulness pozwala...

  • Historia czekolady to starożytne ludy, ludzkie tragedie czy początkowe wzgardzanie tym smakołykiem przez Europejczyków. Uwielbiana przez wszystkie dzieci czekolada znana jest od prawie 2 tysięcy lat, ale tak naprawdę powszechnie dostępna dopiero od niedawna. Fot. 123RF/Picsel Cenny napój Historia czekolady sięga czasów starożytnych. Jako pierwsi, kakaowce zaczęli uprawiać Olmecy, lud zamieszkujący tereny obecnego Meksyku. Pierwsi docenili smak kakao robionego z owoców kakaowca. Około III w....

  • Uwielbiamy ją za smak, zapach i to, że w kilka chwil dodaje nam sił i poprawia nastrój. Czekoladę możemy podjadać lub pić na tysiące sposobów i za każdym razem będzie nam smakowała tak samo dobrze. Jaki wpływ na organizm ma czekolada i dlaczego właściwie warto od czasu do czasu skusić się na słodką tabliczkę? Czekolada to przede wszystkim nieocenione źródło magnezu i składników pobudzających produkcję serotoniny czyli „hormonu szczęścia", odpowiadającego m.in. za zmniejszanie skutków...

  • Rodzice bardzo niechętnie dają swoim dzieciom do jedzenia czekoladę, choć, jak wiadomo, jest to największy przysmak każdego małego szkraba. Okazuje się jednak, że popełniają błąd, bo czekolada ma wiele cudownych właściwości. Jakich? Zobaczycie poniżej. Czekolada ma jeszcze przed nami kilka tajemnic. / fot. 123RF.COM   Co już wiemy o czekoladzie?   Każdy dobrze wie, jak pyszną przekąską może być czekolada. Ale to nie jest jej jedyne zastosowanie! Czekolada jest idealnym składnikiem wielu...

  • Słodkości, które zachwycą każde dziecko. Nieco czasochłonne, ale warto wypróbować chociaż jeden z zaproponowanych przez Olę przepisów. Muffiny marchewkowe: Ciasto:165 g mąki pszennej 165 g cukru brązowego 1½ łyżeczki sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia1½ łyżeczki cynamonu 1½ łyżeczki przyprawy do piernika3 jaja 90 g oleju rzepakowego 300 g marchewki 100 g orzechów włoskich 1 pomarańcza 100 g świeżego ananasa 3 płaskie łyżki wiórków kokosowych Krem: 400 g białej czekolady 400 g serka...