• Informacje na temat:

    muffinki z mięsa mielonego

Przepisy na temat: muffinki z mięsa mielonego
  • Zapiekanki z pieczywem

    ...1. Foremki na muffinki posmaruj masłem. Na kromkach pieczywa rozsmaruj cieniutko miękkie masło. Pieczywem wyłóż foremki tak, by rogi wystawały poza krawędź. Wstaw do piekarnika, nagrzanego do 180 st...

  • Szybkie i proste szaszłyki z mięsa mielonego idealna propozycja na grill ;-))

  • Kajzerka na 10 sposobów!

    ...lubisz zagęszczać mąką sosów i zup, możesz zamiast niej użyć wczorajszej kajzerki. Dodaj posiekaną kromkę lub dwie, gdy sos lub zupa są prawie gotowe i jeszcze przez chwilę podgrzewaj. Bułeczkowe muffinki...

  • Przepis jak przygotować pieczeń.

  • Fingerfood na karnawałowe przyjęcie!

    Składniki na 10 porcji: 1 czerstwa bułka 2 cebule 100 g suszonych pomidorów w oliwie 100 g oliwek nadziewanych papryką 500 g metki 500 g mieszanego mięsa mielonego 2 łyżki(...) w mieszance. Podawać na listku bazylii Czas przygotowania 25 minut Jedna porcja zawiera 630 kJ/150 kcal   Mini muffinki Składniki na 12 sztuk: 75 g czerwonej papryki 50

  • Roladki z mięsa mielonego to kolejna alternatywa do zwykłego mielonego. Fakt faktem przepis wymaga odrobiny zdolności manualnych ale dacie sobie na pewno radę skoro ja dałem.

  • Te oszukane zrazy bardzo nam zasmakowały:). Robi się je zdecydowanie szybciej niż te klasyczne, różnią się smakiem, ale w niczym im nie ustępują. Polecam, na pewno zaskoczą gości.

  • Często pojawia się u nas na obiad lub ciepłą kolację. Najlepiej smakuje z sosem czosnkowym lub keczupem, myślę że dobrze będzie też smakowało z czerwonym barszczykiem. Ciasto wyszło dosyć ciemne po upieczeniu, ponieważ użyłam mąki pszennej pełnoziarnistej zamiast zwykłej dla sprawdzenia i wyszło również bardzo dobre :)

  • Jak przygotować domowe kotlety z mięsem i ziemniakami po wiejsku - przepis krok po kroku. Trochę inne kotlety mielone, bo ze startymi, surowymi ziemniakami. Przygotowałam je z mieszanego mięsa mielonego (wieprzowo-wołowego), bardzo dobre wyjdą również z np. mielonego mięsa drobiowo-cielęcego. Ważne, aby mięso nie było tłuste (najlepiej chude, jak w przypadku cielęciny czy drobiu). Smażone na niewielkim ogniu, pod przykryciem, do uzyskania złocistej i chrupiącej skórki. Farsz na kotleciki może...

  • Smaczna pieczeń,pomysł na coś nowego na kanapki lub do obiadu.Pyszna na zimno i na ciepło także jest świetna.

Artykuły na temat: muffinki z mięsa mielonego
  • Obiad dla jarosza

    Pełnowartościowe dania dla osób, które zrezygnowały z jedzenia mięsa.

  • Mięso mielone gości zwykle na naszych talerzach pod postacią nieśmiertelnych kotletów. A gdyby tak pożegnać kulinarną nudę i wykorzystać ten produkt w nieco inny sposób? Oto nasze propozycje. Fot. 123RF/Picsel Mięso mielone, podobnie jak ciasto francuskie, ma niemal nieograniczoną liczbę zastosowań w kuchni. Z jego pomocą przygotujecie nie tylko klasyczne kotlety, ale również ciekawe zupy, sycące sosy, zapiekanki oraz wiele zaskakujących przekąsek, które doskonale sprawdzą się na przyjęciach....

  • Królowa cukinia

    .... Posmaruj plastry cukinii z jednej strony i smaż na grillu ok. 5 minut. Po obróceniu upieczonych krążków nałóż na każdy po plasterku mozzarelli, posyp bazylią i piecz jeszcze 5-10 minut. Muffinki  W misce...

  • 20 marca, już po raz 27., obchodzony jest Międzynarodowy Dzień Bez Mięsa. To świetna okazja do przygotowania wegetariańskich przysmaków, z wykorzystaniem przede wszystkim świeżych warzyw. Fot. 123RF/Picsel A tych nie brakuje. Nie bez powodu Dzień Bez Mięsa obchodzony jest tuż przed początkiem kalendarzowej wiosny.   Więcej owoców i warzyw! Pierwszy raz Dzień Bez Mięsa (Meatout Day) obchodzono w 1985 roku w Stanach Zjednoczonych. Wypromowali go aktywiści z ekologicznego ruchu FARM. Jednym z...

  • Graj w zielone

    .... Stopień trudności: dla średnio zaawansowanych Liczba porcji: 4 Czas przygotowania: 20 minut + 150 minut duszenia mięsa Składniki: duży policzek wołowy, cebula, marchew, łodyga selera(...), 3/4 szklanki mąki pszennej, 2 łyżki skrobi ziemniaczanej, 2/3 szklanki cukru, łyżeczka proszku do pieczenia, szczypta soli Krem: 100 g masła, 100 g zmielonego twarogu sernikowego, 30 g cukru pudru...

  • Mięso mielone jest częstym składnikiem naszych dań, ponieważ można wyczarować z niego niesamowite potrawy. Ich smak zależy od jakości mięsa, a w tym przypadku producenci nie zawsze postępują uczciwie. Fot. 123RF/Picsel Dla wielu kucharzy, mięso mielone jest sprawdzonym "planem awaryjnym", po który sięga się zawsze, gdy brakuje pomysłu na obiad. Jednak, aby przygotowana przez nas potrawa była smaczna, potrzebujemy dobrej jakości składników. Tymczasem okazuje się, że kupienie mięsa mielonego,...

  • Będzie pysznie

    ...- Wielkanoc w naszej rodzinie? Wszyscy spotykamy się w kuchni! Każdy przygotowuje swoją specjalność. Mama piecze ciasta drożdżowe, tata serniki i mięsa, ciocia pasztety, ja mazurki - mówi Anna(...) ziemniaków, łyżka gęstej śmietany, łyżka miękkiego masła, olej do smażenia. Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie, zmiel w maszynce do mięsa, dodaj śmietanę, masło, sól i pieprz, wymieszaj. Masę przełóż...

  • Ania znakomicie poradziła sobie z zadaniem i dla jurorów przygotowała babeczki przypominające postacie z gry Angry Birds. Ciasto: 150 ml oleju rzepakowego100 g cukru brązowego25 g cukru pudru1 łyżeczka ekstraktu z wanilii2 jaja130 g mąki1 łyżeczka proszku do pieczenia1½ łyżeczki cynamonu1 łyżeczka chili150 g startej marchewki50 g orzechów pekan25 g rodzynek Krem: 400 ml śmietany kremówki250 g serka mascarpone1 pomarańcza1 łyżeczka cukru pudrumasy cukrowe: żółta, pomarańczowa, czerwona,...

  • Uwielbiasz prostą, polską kuchnię, ale czasem chciałabyś wprowadzić powiew nowości do znanych od lat receptur? Masz dość tradycyjnych mielonych? Poznaj przepis, który, odmieni smak tej klasycznej potrawy. Ten przepis jest prosty i tani. W dodatku posmakuje zarówno miłośnikom „babcinych" obiadów, jak i koneserom bardziej „współczesnych" smaków. Kotlety mielone na INTERIA.TV.   Składniki: 500 g mięsa mielonego 1 duża cebula kawałek pora 1 jajko 1 bułka mleko do namoczenia bułki 1 łyżeczka...

  • Dobre mięso mielone powinno wyglądać świeżo i mieć różowo-czerwoną barwę. Co jednak w przypadku, gdy po kilku dniach zszarzeje? Czy nadal nadaje się do zjedzenia? Fot. 123RF/Picsel Mięso mielone jest jednym z najpopularniejszych produktów spożywczych. Możecie wykorzystać je do przygotowania wielu potraw, w tym gołąbków, aromatycznego sosu bolońskiego lub tradycyjnych kotletów. Co oczywiste, w czasie zakupów staramy się wybierać mięso najwyższej jakości. Często zdarza się, iż starannie wybrany...