• Informacje na temat:

    muffinki z jednego jaja

Przepisy na temat: muffinki z jednego jaja
Artykuły na temat: muffinki z jednego jaja
  • Najciekawsze przepisy na muffinki

    Zielone muffinki żabiego króla, mini torciki Sachera i 8 innych pomysłów na pyszne babeczki!

  • Na naszych wielkanocnych stołach niepodzielnie rządzą jaja. Nasi użytkownicy mają wiele pomysłów na to, jak w bardzo kreatywny sposób zaserwować je naszym bliskim. Fot. 123RF/Picsel 1. Jajka koguciki Fot. Megi110278 na Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie Takie urocze koguciki będą bez wątpienia uroczą ozdobą każdego wielkanocnego stołu. Nie trzeba wiele zachodu, aby zamienić zwykłe jajka w bardzo ciekawą (i smaczną) dekorację.   2. Jajka faszerowane pastą krabową Fot....

  • Fast foody w wersji fit – najlepsze przepisy

    ...bezglutenową fit pizzę. Jako bazę do ciasta przygotuj jedną dużą cukinię, migdały, parmezan i białko jaja. Wszystkie składniki zetrzyj na drobno i wymieszaj z białkiem. Gotową masę wylej na blachę(...) elementów do zmywarki, co jeszcze bardziej ułatwi ten proces. Słodka przekąska Czekoladowe muffinki kojarzą ci się z kaloryczną bombą? Nic bardziej mylnego. Te pyszne ciasteczka można przyrządzić...

  • Ania znakomicie poradziła sobie z zadaniem i dla jurorów przygotowała babeczki przypominające postacie z gry Angry Birds. Ciasto: 150 ml oleju rzepakowego100 g cukru brązowego25 g cukru pudru1 łyżeczka ekstraktu z wanilii2 jaja130 g mąki1 łyżeczka proszku do pieczenia1½ łyżeczki cynamonu1 łyżeczka chili150 g startej marchewki50 g orzechów pekan25 g rodzynek Krem: 400 ml śmietany kremówki250 g serka mascarpone1 pomarańcza1 łyżeczka cukru pudrumasy cukrowe: żółta, pomarańczowa, czerwona,...

  • Od zasmażki do fusion

    ..., oranżadę w proszku, gumy do żucia imitujące papierosy, bransoletki z pudrowych cukierków.  Największą zdobyczą są jednak "kindery", czyli jaja niespodzianki. Niejeden przez ich zawartość popadł(...) ciasta. Do serników i pleśniaków doszły muffinki i brownies, co antropolodzy uznają za dowód amerykanizacji. Jednak importowane desery idą w cień, gdy nadchodzą święta. Z makowców i pierników na Boże...

  • Jaja to produkt wyjątkowy, który daje nam natura. Jaja żółteZnatury z Suflidowa zachwycają smakiem oraz unikalnym kolorem żółtka, które uzyskiwane jest dzięki specjalnie stworzonej recepturze pasz. Nasze kury zawsze mogą liczyć na troskliwą opiekę począwszy od wyklucia pisklęcia aż po dojrzałą kurę nioskę. Fot. Materiały prasowe/ Suflidowo Kury żywione są paszą ze starannie dobranych ziaren zbóż. Dobrze odżywiona kura znosi zdrowe i pełnowartościowe jaja. Wymarzony żółty kolor to zasługa...

  • Wielkanocna awanturka

    ...święta z racji tego, że tata jest na ścisłej diecie, będą dietetyczne. Ania: Ciasta też? Marzena: Tak. Będą lody z mleka i otrębów owsianych, muffinki light. Ale bez obaw, kaloryczny mazurek...

  • Zazwyczaj skorupki jajek wyrzucamy do kosza. W końcu czy mogą być czymś więcej niż odpadkiem? Okazuje się, że mają one wiele praktycznych zastosowań. Niektóre są naprawdę zadziwiające. Skorupki jaj możemy ponownie wykorzystać. Zaskoczony? Z pewnością jeszcze bardziej zaskoczy cię to, jak niezwykłe właściwości ma ten niedoceniany produkt. Nie warto wyrzucać ich do śmieci, gdyż przydadzą nam się jako ważny składnik diety oraz produkt, ułatwiający codzienne czynności. W skorupkach jajek...

  • W cukierni nasz wzrok niejednokrotnie pada w stronę oszklonej witryny, za którą rzędami układają się wypieki. W klimatycznej pizzerii czujemy się jak we włoskiej trattorii. Także w zaciszu domowej kuchni możemy otworzyć manufakturę słodyczy i produkcję ravioli. Jak? Wystarczy wziąć udział w konkursie. „Kuchnia włoska" i „Ciasta i desery" wydawnictwa RM czekają na Ciebie. Słodko czy wytrawnie? Uzasadnij swój wybór i napisz, którą z dwóch książek chcesz wygrać. Konkurs rozpoczyna się 30...

  • Gluten to rodzaj białka pochodzenia roślinnego, które jest obecne w popularnych zbożach: pszenicy, życie, jęczmieniu i owsie (sam w sobie nie zawiera glutenu, ale często jest nim zanieczyszczony). Nie jest szkodliwy dla zdrowych osób - ale jest nietolerowany w przypadku chorych na celiakię. Co to oznacza dla zwolenników diety bezglutenowej? Celiakia to choroba o podłożu genetycznym, objawiająca się trwałą nietolerancją glutenu. Zjedzenie posiłku zawierającego gluten pobudza układ...