• Informacje na temat:

    muffinki orzechowe z jabłkami

Przepisy na temat: muffinki orzechowe z jabłkami
  • Najciekawsze przepisy na muffinki

    Zielone muffinki żabiego króla, mini torciki Sachera i 8 innych pomysłów na pyszne babeczki!

  • Małe, słodkie babeczki z orzechami, których podstawową zaletą jest oczywiście ich cudownie orzechowy smak. Jednak muffinki mają również inne zalety, a jedną z nich jest łatwość i szybkość ich wykonania. Nie licząc siekania orzechów, tu pozwalam poszaleć mężowi ;), przygotowanie ciasta zajęło mi około 15 minut a pieczenie 30 minut. Nie wiem czy się ze mną zgodzicie, ale pieczenie to w zasadzie nie bardzo się liczy, bo przecież babeczki w piekarniku pieką się same. Oczywiście lepiej z domu...

  • Smaczny pomysł na "Orzechowe muffinki"

  • Muffinki to świetny podwieczorek. Smakują również z popołudniową kawką lub herbatką.

  • Babeczki powstały kiedy domowników naszła ochota na coś słodkiego a w domu była ograniczona ilość składników. A że z prostych składników można wyczarować najlepsze wypieki wiadomo nie od dziś:). Zapraszam na muffinki z jabłkami! To przepis na 12 dużych muffinek.

  • Gdy w domu jest za dużo jabłek ta propozycja to doskonały sposób na smaczne ich spożytkowanie :)

  • To deser, który lubią dzieci i dorośli. Muffinki można przygotować z dowolnymi owocami lub czekoladą.

  • Te muffinki są pyszne, a krem dodaje im jeszcze więcej smaku. Przepis na babeczki znalazłam na blogu http://mojewypieki.blox.pl

  • pyszne, blyskawiczne

  • Wypróbowany przepis na "Muffinki z jabłkami"

Artykuły na temat: muffinki orzechowe z jabłkami
  • Najciekawsze przepisy na muffinki

    Zielone muffinki żabiego króla, mini torciki Sachera i 8 innych pomysłów na pyszne babeczki!

  • Owoce zapiekane pod kruszonką, z angielska zwane crumble, to doskonały pomysł na deser o każdej porze roku. Świetnie smakuje z truskawkami, śliwkami czy wiśniami, jednak zimą warto przygotować go z jabłkami, gruszką, orzechami włoskimi, dodatkiem korzennych przypraw i imbiru, które dodatkowo rozgrzeją w mroźne wieczory. Do ekspresowego przygotowania crumble wystarczą podstawowe składniki, a dodatek mąki orkiszowej i brązowego cukru sprawi, że nawet osoby dbające o linie sięgną po dodatkową...

  • Słodkie co nieco - pyszne i zdrowe desery

    ...i przechowywać w szczelnie zamykanym pojemniku. Podawać na śniadanko z jogurtem lub mlekiem albo jako przekąskę do pochrupania! Muffinki bananowo-jabłkowe Proporcje na 8 sztuk: 2 jabłka starte(...) i wymieszać. Dodać starte jabłka i wymieszać. Przełożyć ciasto do blaszki na muffinki. Piec około 30 minut - muffinki powinny się zarumienić.  Jabłkowa poezja na kruchym spodzie Spód: 150

  • Po wyroku Trybunału Europejskiego, producenci żywności będą musieli zmienić nazwy niektórych produktów. Fot. 123RF/Picsel Z pewnością wielu z nas zdążyło już przyzwyczaić się do tego, iż Unia Europejska lubi zaskakiwać nas niecodziennymi decyzjami. W ostatnich latach duże kontrowersje budziło chociażby uznanie ślimaków za ryby lub kontrola krzywizny bananów. Niedawno do grona absurdalnych regulacji dołączyła ta, dotycząca mleka kokosowego oraz masła orzechowego. Okazuje się bowiem, iż nazwy...

  • Z bogactwem warzyw i owoców zawsze kojarzyłem przełom wiosny i lata. Jednak to nadchodząca jesień przynosi uginające się od owoców gałęzie w sadach. Jeśli wybierzecie się za miasto i leniwym krokiem pospacerujecie rozglądając się po owocującej naturze, zachwycą was jabłonie. Tak, to właśnie teraz, gdy pogoda grymasi nadchodzi sezon na jabłka.   Jabłko to najpopularniejszy owoc na świecie. Na wskroś polski, choć uprawiany także w wielu innych rejonach świata. Okrągłe, czerwone, słodkie,...

  • W finałowym odcinku "Bake Off - Ale Ciacho!" Krzysztof Ilnicki poprosił uczestników o przygotowanie wyjątkowego tortu. poradzilibyście sobie z jego odtworzeniem? BISZKOPT ORZECHOWY 33 g mąki pszennej typ 450 58 g mielonych orzechów laskowych 100 g białka 80 g cukru pudru 80 g masła MetodaPrzesiać mąkę i wymieszać z orzechami. Ubić bezę. Upłynnić masło. Połączyć wszystkie składniki. Na blasze wyszprycować dysk o rozmiarach mniejszych niż rant tortu i o grubości wg uznania. Upiec w...

  • Polacy, idąc śladem Amerykanów, zakochali się w muffinkach. Puszyste i pełne wyrazistych dodatków babeczki coraz częściej wypiekamy również we własnych domach. Nie sposób bowiem przejść obojętnie obok ich licznych smaków i zapachów. Skąd się wzięły i dlaczego są takie pyszne?   Trudno doszukać się polskiego odpowiednika słowa "muffin". "Babeczka" czy "bułeczka" nigdy nie zastąpią jednak oryginalnego pojęcia. Muffin to muffin. A najlepiej pieszczotliwie - muffinek. Przysmak ten zrodził już...

  • To jedne z najpopularniejszych owoców w naszym kraju. Jak je przygotować, aby smakowały naprawdę dobrze? Fot. 123RF/Picsel Jabłka to owoc na wskroś polski, który wyjątkowo często gości na naszych stołach. Cenimy je przede wszystkim ze względu na fantastyczny smak oraz właściwości odżywcze. Włączając je do diety, zyskujemy cenne źródło witamin i składników odżywczych, niezbędnych naszemu organizmowi do prawidłowego funkcjonowania. Pektyny zawarte w jabłkach skutecznie wymiatają wolne rodniki,...

  • W półfinałowym odcinku uczestnicy programu "Bake Off - Ale Ciacho" musieli zmierzyć się z ciastem parzonym. Oto drugi przepis Justyny, który podbił serca jurorów. Ciasto parzone: 125 ml wody 125 ml mleka 3,2 % 125 g masła 5 g soli 10 g cukru 150 g mąki pszennej 250 g jajek (ok. 5 sztuk) odrobina cukru pudru Krem kawowy: 200g masła 1 jajko 2 żółtka 3 łyżki kawy espresso 200g cukru pudru 30ml wody Pralina: 25g masła 220g drobnego cukru 100g orzechów (u mnie 50g pokrojonych orzechów...

  • Gdy stoimy przed półką z jabłkami, nasz wzrok najczęściej przyciągają te krwisto czerwone, o błyszczących skórkach. Jednak to właśnie tych owoców powinniśmy unikać. Przekonajcie się dlaczego. Fot. 123RF Które jabłka są najzdrowsze? Wiele osób odpowie, że te, które mają jednolicie ubarwioną, błyszczącą skórkę, pozbawioną jakichkolwiek obić. Ale czy to aby na pewno dobry wybór? Kupując je w supermarketach, powinniśmy się wystrzegać takich „idealnych" owoców, gdyż razem z nimi, możemy zjeść...