• Informacje na temat:

    muffinki mąka owsiana

Przepisy na temat: muffinki mąka owsiana
  • Otręby w kuchni - przemycamy zdrowie

    .... Zdrowe słodkości Kolejne świetne zastosowanie otrąb to wplecenie ich w najróżniejszego rodzaju ciasteczka i muffinki. W przypadku muffinek otręby (ewentualnie płatki owsiane) mieszamy razem z mąką(...). miodem. Do wymieszanego ciasta warto dodać owoce, np. wiśnie, truskawki czy orzechy. Muffinki powinno się piec w temperaturze ok. 200 st. C przez 20 minut. Placuszki na zimno i ciepło Wszelkiego...

  • Super szarlotka z dodatkiem płatków owsianych.

  • 5 deserów, które... wspomagają odchudzanie

    ...sorbet. 2. Muffinki z mąką świętojańską Karob to mąka otrzymywana ze strąków drzewa karobowego, nazywana świętojańską. Przypomina kakao i bywa stosowana jako zamiennik czekolady. Zawiera rozpuszczalny błonnik, który zapewnia uczucie sytości i znacznie obniża poziom złego cholesterolu we krwi. Muffinki karobowe Składniki: 1,5 szkl. mąki żytniej, 1 łyżka mąki karobowej, 3/4 szkl...

  • Do ciasta nie używamy robota, wszystko mieszamy łyżką i widelcem. Dla wszystkich co lubią podjadać. Muffiki są na bazie płatków owsianych, jogurtu i miodu. Słodkość dodają też rodzynki i kandyzowane kiwi.

  • Muffinki są odchudzone, ale powiem szczerze, że do diety proteinowej się nie nadają ze względu na dodatek czekolady. Jednak to zawsze miła, nieco lżejsza odmiana. Przepis na krem znalazłam w internecie na jednej z wielu stron z przepisami do diety białkowej.

  • Szybkie i proste muffinki

  • dla tych co kochają makowce

  • Duża dawka błonnika w pysznym wydaniu.

  • Przepyszne.

  • Idealne na śniadanie lub szybką przekąskę w ciągu dnia. Zdrowe, pyszne, naturalne. Dodadzą energii na cały dzień.

Artykuły na temat: muffinki mąka owsiana
  • Muffinki z płatkami owsianymi

    Muffinki z dodatkiem bananów i jagód.

  • Ania znakomicie poradziła sobie z zadaniem i dla jurorów przygotowała babeczki przypominające postacie z gry Angry Birds. Ciasto: 150 ml oleju rzepakowego100 g cukru brązowego25 g cukru pudru1 łyżeczka ekstraktu z wanilii2 jaja130 g mąki1 łyżeczka proszku do pieczenia1½ łyżeczki cynamonu1 łyżeczka chili150 g startej marchewki50 g orzechów pekan25 g rodzynek Krem: 400 ml śmietany kremówki250 g serka mascarpone1 pomarańcza1 łyżeczka cukru pudrumasy cukrowe: żółta, pomarańczowa, czerwona,...

  • Ciasteczka owsiane

    ...temperatury 180ºC. Muffinki z jabłkami Składniki na 15 sztuk: 225 g mąki pszennej, 100 g płatków owsianych, łyżeczka proszku do pieczenia, 200 g masła lub margaryny, 150 g cukru, 1 cukier waniliowy...

  • Gdy mamy pewność, że zaplanowane działanie się nie powiedzie lub coś się nie uda mówimy: "z tej mąki nie będzie chleba". A gdybyśmy chcieli użyć tego wyrażania w dosłownym jego znaczeniu? Czy zawsze potrafimy trafnie ocenić mąkę i jej jakość? Fot. materiały prasowe Cechy mąki dobrej jakości Gdy mamy do czynienia z sypkimi produktami, warto sprawdzić czy nie zalęgły się w nich szkodniki. Przekonamy się o tym otwierając opakowanie i przesypując mąkę na stolnicę lub do miseczki czy talerzyka....

  • Cuda z płatków owsianych

    Amerykańskie muffinki Składniki na 12 sztuk: 300 g mąki tortowej, 1 płaska łyżka proszku do pieczenia, 1 płaska łyżka sody oczyszczonej, 100 g brązowego cukru, 100 g płatków owsianych naturalnych, 2 dojrzałe banany, 280 ml mleka, 4 łyżki oleju, 1 jajko, 150 g świeżych lub mrożonych jagód, masło i mąka do foremek, cukier brązowy i płatki owsiane do posypania. Przygotowanie: Mąkę przesiewamy...

  • Amarantus, nazywany także szarłatem, to jedna z najstarszych roślin uprawianych przez człowieka; archeologowie odkryli dowody na jego uprawę już 4 tysiące lat przed naszą erą. Przez wieki zapomniana, teraz powraca, a nazywana bywa wręcz „zbożem XXI wieku". Fot. 123RF/Picsel Dla przodków Indian żyjących na terenie obecnego północno-zachodniego Meksyku, amarantus był rośliną świętą, składaną w ofierze bogom deszczu i wojny. Majowie i Inkowie jedli go na co dzień. Do Polski szarłat trafił w...

  • Otręby w kuchni - przemycamy zdrowie

    .... Zdrowe słodkości Kolejne świetne zastosowanie otrąb to wplecenie ich w najróżniejszego rodzaju ciasteczka i muffinki. W przypadku muffinek otręby (ewentualnie płatki owsiane) mieszamy razem z mąką(...). miodem. Do wymieszanego ciasta warto dodać owoce, np. wiśnie, truskawki czy orzechy. Muffinki powinno się piec w temperaturze ok. 200 st. C przez 20 minut. Placuszki na zimno i ciepło Wszelkiego...

  • Na co dzień mak jadamy jedynie w postaci posypki na bułkach lub ciasteczkach. Jednak, gdy przychodzi czas Bożego Narodzenia, na świątecznych stołach obowiązkowo pojawia się on w postaci licznych makowców, strucli, kutii, a nawet zupy. Fot. 123RF/Picsel Mak to symbol płodności, dobrobytu, urodzaju i obfitości, w związku z czym kolacja wigilijna, jak każe tradycja, nie może się bez niego obyć. I słusznie, bo oprócz doznań smakowych mak ma wiele wartości odżywczych. Mak niebieski (najczęściej...

  • Słodkie co nieco - pyszne i zdrowe desery

    ...i przechowywać w szczelnie zamykanym pojemniku. Podawać na śniadanko z jogurtem lub mlekiem albo jako przekąskę do pochrupania! Muffinki bananowo-jabłkowe Proporcje na 8 sztuk: 2 jabłka starte(...) i wymieszać. Dodać starte jabłka i wymieszać. Przełożyć ciasto do blaszki na muffinki. Piec około 30 minut - muffinki powinny się zarumienić.  Jabłkowa poezja na kruchym spodzie Spód: 150

  • Wiele osób na diecie bezglutenowej zastanawia się, w jaki sposób zastąpić mąkę pszenną. Oto kilka produktów, które bez obaw możecie włączyć do swojej diety. Mąka pszenna, mąka żytnia jasna, ciemna, razowa, mąka kukurydziana czy też mąka orkiszowa, to jedne z najbardziej znanych gatunków mąki. Jednakże potencjał tego produktu sięga dużo dalej, zwłaszcza jeśli weźmiemy pod uwagę, że stale rośnie zapotrzebowanie na produkty bezglutenowe i te niezawierające gliadyny. Przedstawiamy wam...